Kansere zaferimizi sergiliyoruz

Güncelleme Tarihi:

Kansere zaferimizi sergiliyoruz
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2010 16:36

Meme kanseri tanısı alan ve tedavi edilen hastaların fotograf ve öykülerinden oluşan "Kansere Karşı Zaferimizi Sergiliyoruz" isimli sergi Kadıköy'de açıldı. Sergide Yazar Meral Tamer kaserle mücadelesini anlattığı "Aşkolsun Kanser" isimli kitabını okuyucuları için imzaladı.

Haberin Devamı

Tepe Nautilus Alışveriş Merkezi Sergi Salonu'nda açılan sergide konuşan Meme Sağlığı Derneği (MEMEDER) Başkanı Sena Kaleli ekim ayının tüm dünyada ve Türkiye'de "Meme Kanseri Farkındalık ve Bilinçlendirme Ayı" olarak değerlendirildiğini belirterek, meme kanserinin sıklıklar görülen bir kanser türü olduğunu ve meme kanserinde erken tanının çok önemli olduğunu söyledi.

"Bu sergiyle memenin önemine dikkat çekmek istiyoruz"

Meme Sağlığı Derneği olarak meme kanseri konusunda kadınları çeşitli etkinliklerle bilinçlendirdiklerini anlatan Kaleli, "Meme kadınlar için çok önemli bir organ. Biz bu sergiyle memenin önemine dikkat çekmek istiyoruz. Kadınların kendilerini kadın olarak hissetmeleri, yaşama güçlerini olması için bu organlarına sahip çıkmalarını istiyoruz. Kadınlar meme sağlıklarına dikkat etsinler" diye konuştu.

Haberin Devamı

"Sergiyi meme kanseri tanısı alan ve tedavi edilen hastalar ve yakınları hazırladı"

"Kansere Karşı Zaferimizi Sergiliyoruz" isimli serginin meme kanseri tanısı alan ve tedavi edilen hastalar ve yakınları tarafından hazırlandığını söyleyen Kaleli, "Sergide bulunan eserlerle, kadınların kansere karşı verdikleri mücadele, o süreçte yaşadıkları sıkıntıları ve o süreci nasıl atlattıklarını anlatan çalışmalardır" diye konuştu.

"Meme kanseri olduğumu öğrendiğimde panikledim"

Meme kanseri tanısı alan ve tedavi edilen hasta MEMEDER İletişim Komitesi Başkanı Sema Gülez, "Meme kanseri olduğumu öğrendiğimde panikledim. Ne olduğunu anlayamadım, anlamakta istemedim. Çünkü herkes farklı şeyler söylüyordu. O ilk şoku atladıktan sonra yaşama dört elle sarıldım. Herseyden keyif almaya başladım. Kanser olduğum teşhis edildikten sonra ameliyata alındım. Daha sonra kontol dönemi başladı. Tedavi sürecinde çok canım acıdı. Meme kanserinden erken teşhis ile kurtuldum. 6 ayda bir kontollerim devam ediyor. İlaçlarımı almaya devam ediyorum. Kadınlar da sürekli doktora giderek mamografi çektirsinler, kontrollerini yaptırsınlar" şeklinde konuştu.

"Meme kanserinde erken teşhis çok önemli"

Meme kanseri tanısı alan ve tedavi edilen hasta Oya Kösemen sergide yer alan "Geri Dön" isimli eserin kendisine ait olduğunu belirterek, meme kanserinde erken teşhisin çok önemli olduğunu, kadınların da düzenli olarak mamografi çektirmeleri gerektiğini ifade etti.

Haberin Devamı

Sergide 20'den fazla eser yer alıyor"

Meme kanseri tanısı alan ve tedavi edilen hastaların resim ve öykülerinden oluşan "Kansere Karşı Zaferimizi Sergiliyoruz" isimli sergide 20'den fazla eser yer alıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!