Kanser topu

Güncelleme Tarihi:

Kanser topu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2000 00:00

Haberin Devamı

Röntgen ışınlarıyla nokta atışı yaparak tümörü yok edip, dokuya zarar vermeden hastayı iyileştiren bir yöntem geliştirildi. Yeni yöntem saç dökülmesini de önlüyor.

AMERİKA'da ilk denemeleri yapılan kanser topu yakın gelecekte Avrupa'da da kanser teşhis ve tedavi kliniklerinde kullanılacak. Tıp dünyasında bir devrim olarak nitelenen yeni yöntemde ışın tedavisinin dezavantajları ortadan kalkıyor. 100 ayrı kaynaktan yayılan röntgen ışınları, tümöre tam isabet sağlıyor. Böylelikle tümörün sınırları dışında kalan bölge ışınlara maruz kalmıyor.

Bir seferde yok ediyor

Tümörü bire bir hedef alan röntgen ışınlarıyla kanserli kütle bir seferde yok ediliyor. Tedavi sona erdikten sonra hasta hemen evine gidebiliyor. Geleneksel ışın tedavisinde ise tümöre isabet sağlanabilmesi için 2 santimlik sağlıklı doku da ışınlara hedef oluyor ve tedavinin yinelenmesi gerekiyor. Bu da hem dokunun zedelenmesine, hem de saç dökülmesine neden oluyor. Kanser topu ise iki milimetrelik bir tümörü hedef alabiliyor ve bir seferlik bir uygulama olduğu için saç dökülmesine yol açmıyor.

Fiyatı 1.2 trilyon lira

Kanser topunun hastaya uygulanabilmesi için kanserli bölgenin 4 santimden büyük olmaması gerekiyor. Çünkü 4 santimden büyük olduğu takdirde, sağlıklı dokuyu da ışınlama riski bulunuyor. Fiyatı 1.2 trilyon lira olan kanser topuyla beyin tümörleri ortadan kaldırılabiliyor. Kanser topunun yakın gelecekte göğüs ve karın bölgelerinde de kullanılabileceği belirtiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!