Kalbime söz geçirmeyi başaramadım

Güncelleme Tarihi:

Kalbime söz geçirmeyi başaramadım
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2011 00:00

Keremcem, uzun bir aradan sonra “Vurgun” albümüyle karşımızda... Yeni albüm öncesi imajını da baştan aşağı yenileyen şarkıcı, yaşadığı değişimi, özel hayatını ve müzikal projelerini Trendy dergisine anlattı.

Haberin Devamı

Yeni albümünde farklı bir tarzla hayranlarının karşısına çıktın... Neden aniden pop-rock’a döndün?

- Bunu müzik direktörümüz ıskender Paydaş sağladı. Çok da mutlu etti beni. Albümde çok eğlenceli şarkılar var. Bazen romantik şarkı ağırlıklı olduğum yönünde eleştiriler alıyordum, artık dengeyi sağladım diye düşünüyorum.
  
Sen bu albümünü nasıl adlandırıyorsun?

- “Hayata” diye adlandırıyorum.   

Peki hayata bir şey söylemek istesen bu ne olurdu?

- Bizzat hayata bir şey söylemek istesem, “senin için” olurdu. Hayatın bana hissettirdiği şey, umuduyla umutsuzluğuyla, sevinciyle hüznüyle, hayata dair ve hayat için yapılan şeyler.

ARTIK DEĞİŞİKLİK ZAMANI GELMİŞTİ

Hayata küstüğün zamanlar oldu mu?

- Üzgün zamanlarınızda küsüyorsunuz ama çok uzun sürmüyor, çabuk barışıyorsunuz hayatla. Ben insanlarla da küs kalmayı sevmem. Çoğu zaman küsmem. Konuşmakla her şeyi halledebiliyorsunuz. Hayatınızın geri kalan kısmında onunla görüşmek istemiyorsanız, bu konuyu konuşmak daha mantıklı. ınsanın hayatıyla ilişkisi de böyle dürüst olmalı. Çünkü insanın hayata karşı dürüst olması, kendine karşı dürüst olması demektir.

Albümdeki şarkı sözlerin de çok anlam yüklü...

- Müzikal kariyerimde ilk defa görüntüm, şarkılarım, hepsi bir bütünlük içinde. Bu beni çok mutlu ediyor. ılk albüm pop bir albümdü. Kapağa baktığınızda smokinli bir Keremcem vardı. Albüm kapaklarım karanlıktı, daha negatiftim. “Aşk Bitti”de de siyahlar içinde bir Keremcem vardı. Seviyorum o kapakları da ama altı yıl sonra bir değişiklik gerekiyordu.

Bu değişikliğin daha önce olması gerektiği yönünde tepkiler aldın mı?

- Evet, bu tip tepkiler alıyordum.

ŞARKILARIM RUH HALİMLE TEZATTIR

Önceki albümlerinde daha negatif olduğunu söyledin. Bu albümde pozitif olmanın sebebi nedir?

- Benim yaptığım şarkılar ruh halimle ve hayata bakışımla tezat. Tezatları severim ama demin söylediğim gibi, bu durum bütünlüğü bozuyordu. Aslında hayata bakışım hep pozitif ama bu albümle bunu daha çok gösterdiğimi düşünüyorum.

Neden bu albümde kendi şarkıların yok?

- Özel bir sebebi yok, bu da farklılığın bir parçası. Farklılık da kötü bir şey değil, yeter ki tutarlı olsun ve bana yakışsın. Bu albüm en “ben” olan albümlerden biri.

Farklı bir Keremcem var karşımızda ama kravattan yine vazgeçmiyorsun...

- Kravat olmayan fotoğraflarım var. Konserde kravatlı olmak ise başka bir şey. Takım elbisede kravatla spor giyimde kravat da çok farklı. Ben zaten bu albümde nasıl rahat edersem öyle olacağım. O bir tarzdı ve ömrünü doldurdu, böyle oldu.

DUYGULARIN ÖNÜNE GEÇMEYİ SEVMİYORUM

“Vurgun” şarkında kendine söz geçiremeyen bir adam var. Sen de öyle misindir?

- Evet, ben duyguların önüne geçmeyi seven bir insan değilim. Mesela melankolik şarkılar benim kalbimden çıkıyor, bunu değiştirmeyi sevmiyorum. O yüzden kalbime söz geçirmeye çalışmıyorum.

Kalbine söz geçirmeye çalıştığın zamanlarda başarısız oldun o zaman...

- Yani tecrübeyle sabittir. Kalbe söz geçirememek de güzel, ama mantıklı kararlar da vermen lazım.

Sen bu şekilde yaşayabiliyor musun?

- Evet, bunu uygulayamasam başka bir adam olurdum. Hem tutarlı olmazdım, hem de bence beni bu kadar çok sevmezlerdi.

Aşık olduğunda aşk her şeyin önüne geçer mi?

- Biri aşık olduğunda o zaten her şeyin önüne geçer.

Haberin Devamı

DEAN MARTIN GİBİ GÖRÜNMEK İSTEDİM

Bu saç modeli kimin fikriydi?

- Bu saç modeline de bu projeyle karar verdik. Çocukluğumdan beri hayran olduğum Dean Martin gibi görünmek istedim. Ben çok sevdim bu modeli.

İlk albümden beri oturmuş bir hayran kitlen var. Bu kitle gittikçe arttı mı?

- Bence arttı. Ama bu albümdeki fark sayesinde artık çok daha farklı bir kesime de hitap edeceğim.

Haberin Devamı

ÖZEL HAYAT AÇIKLAMALARI BANA ÇOK BAYAT GELİYOR

Albüm tanıtım konserinde kız arkadaşın Belit Özükan da dinleyiciler arasındaydı. Özel hayatını medya önünde yaşamadığın için bu durum beni şaşırttı...

- Ben bunu hiç saklamadım, sadece söylememeyi tercih ettim. Herkes gibi ilişkim olabilir. Ama “biz çok mutluyuz, şimdi ayrıldık” gibi açıklamalar yapmak bana bayat, gereksiz ve iş yapmam için anlamsız geliyor. Kendimi öyle okumayı da sevmiyorum. Ben bu güne kadar bu konuda hiç yalan söylemedim, sadece paylaşmadım, o kadar.

Peki fan’ların bir kız arkadaşın olmasına ne diyor?

- Bir şey demiyor, zaten bizim hayatımız göz önünde. Bir de insanların fikirlerine göre hayatı yaşamaya kalkarsak... Zaten çok marjinal ve bohem bir hayat yaşamıyorum.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!