Kabakulak

Güncelleme Tarihi:

Kabakulak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2005 00:00

JOHN LENNON

Working Class Hero

(EMI)

BİR sabah "Yahu benim hiç John Lennon albümüm yok... Arşiv kavruk kalmasın kendime bir John Lennon albümü yapayım" diyerek uyanırsanız, önce yüzünüzü yıkayıp biraz açılmanızı, ardından da bu albümü almanızı önerebilirim. "Working Class Hero- The Definitive Lennon", iki CD ve 38 şarkıdan oluşan, kapsamlı bir derleme. Malum, bu yıl Lennon’ın ölümünün 25’inci yıldönümüydü. Biraz da o sebepten böyle bir albüm hazırlanmış. Lennon’ın Beatles sonrası solo çalışmalarından oluşan albümdeki şarkıları bizzat Yoko Ono (Mike Heatley’le beraber) seçmiş. "Happy Xmas (War Is Over)", "Working Class Hero", "Starting Over", "Woman", "Jealous Guy..." Aman ben ne yapıyorum ya, deli pösteki sayar gibi sayılır mı şarkılar tek tek... "John Lennon’ın bir şarkısı vardı, üniversitedeyken Vezneciler’de takıldığımız kahvede çalardı, neydi onun adı ya?" gibi bir soruyla uğraşıyorsanız veya "Mühim adamdır, mühim müzisyendir; bulunsun, dinlerim güzel güzel klasik kontenjanından..." diyorsanız takılın. İyi bir derleme olduğunu kabul etmek durumundayım.

OZZY

Undercover

(Sony BMG)

2005’in benim açımdan en manalı hareketlerinden biri Roskilde Festival’de Black Sabbath’ı dünya gözüyle seyretmek oldu. Ozzy’yi "kimse mana veremese de seviyorum kardeşim, kimsenin vereceği manaya da ihtiyacım yok" kontenjanından seviyorum. Bu kontenjandan sevdiğim daha pek çok grup, şarkıcı ve tabii sepetle de şarkı var. Bu albüm Ozzy’nin dinleyip sevdiği, kıymet verdiği şarkıları yorumlamasıyla oluşturulmuş. Bildiğimiz cover albüm yani. Ozzy’nin box-set’inde vardı bu şarkılar. Beatles’ın "In My Life"ını da söylemiş, David Bowie’nin "All The Young Dudes"unu da. Ama olmamış Ozzy Abi ya! Haydi ben sevdiğim için şaka niyetine (kötü espri severim zaten) dinlerim de, genç dimağlarda kalıcı hasar bile oluşturabilir. Bu arada box-set’te "Stayin’ Alive"ın çok komik bir versiyonu vardı. Karanlıklar Prensi Ozzy, şarkıya "I Am Disco Man" diye başlıyordu. Bari o olsaydı, çok komikti...

BRITNEY SPEARS

B In The Mix

(Sony BMG)

BRITNEY Spears’ın hit parçalarını Stuart Price, Justice, Junkie XL, Jason Nevins ve Peter Rauhofer gibi isimler miks tezgahında yeniden üretmiş. Benim açımdan dinlemesi hayli zor bir albüm türü yani. Fakat sabrettim (İtiraf ediyorum çoğu parçayı iki dakika dinledikten sonra geçtim aslında) ve dinledim. Britney Spears hayranları dışında kimseye hitap edeceğini düşünmüyorum bu albümün açıkçası. Britney Spears’in kapak kartonetinde en az göründüğü albüm (Kapakta belli belirsiz bir figür olarak gözüküyor sadece) olmanın ötesinde bir iz bırakacağını sanmıyorum.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!