Jartiyerli Songül

Güncelleme Tarihi:

Jartiyerli Songül
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2012 12:12

Sadri Alışık Tiyatrosu’nun yeni oyunu “Küçük Adam Ne Oldu Sana?” yarın perde açıyor.

Haberin Devamı

Sadri Alışık Tiyatrosu’nun yeni müzikli oyunu “Küçük Adam Ne Oldu Sana?” seyirciyle buluşuyor. Alman yazar Hans Fallada’nın yazdığı, Yılmaz Onay’ın oyunlaştırdığı ve Barış Erdenk’in yönettiği oyun, ilk kez yarın akşam saat 20.30’da Profilo Kültür Merkezi’nde sahnelenecek. Songül Öden, Deniz Celiloğlu, Gülsen Tuncer ve Metin Büktel’in yanı sıra Sadri Alışık Kültür Merkezi oyuncularının rol aldığı “Küçük Adam Ne Oldu Sana?”, 1 Aralık Cumartesi akşamı da aynı adreste seyirci karşısına çıkacak.
               
Çok şanslıyım
Oyunda hem anlatıcı olan hem de Emma rolünü canlandıran Songül Öden, kendisini şanslı hissettiğini söyledi: “Geçen sene çok zorlu bir süreç geçirdim, o yüzden bu sene tiyatro yapmayı düşünmüyordum. Fakat Barış Erdenk’le çalışmayı çok istediğimden bu oyunu kabul ettim. İyi ki kabul etmişim. Oyunda iki farklı rolü oynuyorum. Ayrıca hem dans ettiğim hem de şarkı söylediğim için kendimi çok şanslı arz ediyorum.”

Haberin Devamı

Can acıtan eğlence 
Metin Büktel, insanlık mücadelesini trajikomik şekilde anlatan “Küçük Adam Ne Oldu Sana?” için “Oyunda her şey eğlenceyle başlıyor. Ama bu eğlence daha sonra can acıtıyor” dedi.

Şartlar zor ama neşeliyiz    
Gülsen Tuncer, eğlenceli bir ekip olduklarını söyledi: “Sanki beş-altı yıldır beraber çalışıyormuşuz gibi hissediyorum. Aslında zor şartlarda çalışıyoruz, diğer tiyatrolar gibi salonumuz yok. Bir oradayız, bir burada. Buna rağmen yönetmenimiz Barış Bey, içimizdeki oyunculuğu çıkarmamızda bize çok yardımcı oluyor. Eski bir ekibin ruhunu, enerjisini ve en önemlisi neşesini taşıyoruz.”

Doğum sahnesi çok etkileyici
Songül Öden, oyundaki doğum sahnesini anlattı: “Çok üzücü ve bir o kadar da etkileyici bir sahne. Kadın aşeriyor ve paraları olmadığı için adamın payını yiyor. Daha sonra sinir krizine giriyor ‘Senin payını yemek istememiştim’ diye. Ardından doğum yapıyor.”

Jartiyerle sahnede
Songül Öden, oyunda yedi farklı kostümle seyirci karşısına çıkıyor. Bu kostümler arasında jartiyer de var.      

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!