İzzet Çapa’ya Şişli Belediyesi’nden ödül

Güncelleme Tarihi:

İzzet Çapa’ya Şişli Belediyesi’nden ödül
Oluşturulma Tarihi: Mart 17, 2008 00:00

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Cahide, İt’s a Joke gibi birçok başarılı eğlence mekanının yaratıcısı, başarılı işletmeci İzzet Çapa’ya eğlence sektörüne yaptığı katkılardan dolayı ödül verdi. Sarıgül, "İzzet Çapa girişimci ruhu ve yaratıcı fikirleriyle eğlence sektörüne farklı açılımlar kazandırıyor" diye konuştu.

Sayın Sarıgül, İzzet Bey’in size hayran olduğunu daha önce verdiği röportajlardan da biliyoruz. Siz de İzzet Bey’in yaptığı işlere hayranlık duyuyormuşsunuz ki, kendisini ödül vererek onurlandırdınız...

Mustafa Sarıgül:
İzzet Çapa ile şimdiye kadar oturup bir kahve içmedim, Cahide’ye hiç gitmedim ama yaptığı işleri her zaman yakından takip ettim. Eğlence dünyası yenilik sunmakta kıtlık çekiyor. İzzet Çapa ise girişimci ruhu ve yaratıcı fikirleriyle eğlence sektörüne farklı açılımlar kazandırıyor. Cahide açıldığında benim üzerimde büyük bir baskı oluşturulmuştu. Çünkü Cahide, marjinal grupların hedefi olmuştu. Ama Sarıgül, marjinal gruplara değil yaratıcı fikirlere bakar ve onların gelişmesini arzu eder. İnsanların stres atmak için gittikleri mekanlar, bu işte gerçekten başarılı olursa, bu durum Türkiye’nin gelişimine önemli bir katma değer sağlar. Strese boğulmuş, kafası çalışmayan bir insan ne yapabilir ki?

Size göre İzzet Çapa’nın mekánlarını farklı yapan unsurlar neler?

M.S: Çapa’nın en büyük başarısı dünyadaki yeniliklere çok çabuk ayak uydurması. Ben dünyayı çok dolaştım. Rahmetli Turgut Özal’ın bana çok büyük desteği oldu. Milletvekili olduğum zaman bana "Dünyayı dolaştın mı?" diye sordu. "Dolaşmadım, böyle bir imkanım yoktu" dedim. Ulaştırma Bakanı Cengiz Tuncer’le görüştü ve Türk Havayolları’nın nereye uçuşu varsa, hepsine gittim. Bilgimi ve görgümü geliştirdim. Dünyadaki eğlence sektörüne dair epeyce bir bilgiye sahibim. Bugün İzzet Çapa’nın bir mekanına gittiğinizde New York, Londra ve Paris’teki o farklı ve modern havayı hissediyorsunuz. Çapa, yurtdışındaki yenilikleri Türk eğlence kültürüne başarıyla transfer ediyor.

Sadece transfer etmiyor, özgün fikirleriyle yurtdışındaki eğlence konseptlerine farklı açılımlar kazandırıyor.

Peki Şişli Belediye Başkanı olarak eğlence sektörüne ne tür destekleriniz oldu?

M.S:
Uyguladığımız kentsel tasarım projeleriyle Nişantaşı ve Şişli bölgesi çok gelişti. Eğer siz belediye olarak sağlıklı ortamlar yaratamazsanız İzzet Çapa, girişimciler buralara yatırım yapmaz. Yatırım olması için önce belediye başkanının kentine ve şehrine bakması ve geliştirmesi lazım. Şişli ve Nişantaşı’da çok iyi bir ortam oluşturduk ve birçok eğlence mekanı buraya geldi.

Bu ödülün İzzet Çapa’ya verilmesi nasıl karşılanacak sizce?

M.S:
Biz bu ödülü verirken işletmecilerin Türk turizmine yaptıkları katkıya baktık. İzzet Çapa, eğlence sektörüne getirdiği yeniliklerle İstanbul’un Avrupa’nın önemli eğlence merkezlerinden biri olmasına katkıda bulunmuştur. Çapa’nın açtığı mekánlarla İstanbul’daki eğlence sektörünün başarı çıtasını yükselttiğini düşünüyorum. Artık herkesin bu çıtaya göre ölçü alması lazım. Ben de bu bölgede çalışan bir insan olarak, bir hakkı teslim etmek istedim. Benim görevim bu noktaya gelmek için emek veren kişiyi onore etmek.

Geçmişte gece kulüplerinin erken saatte kapatılmasından, ses sistemine kadar bir çok problem yaşandı ve kapatma cezaları verildi. Sizin verdiğiniz bu ödül bir tartışma yaratır mı?

M.S:
Ben yenilikleri seviyorum. Bir başka değimle lafta değil, icraatta devrimciyim. Eğlence sektörünün bu tür ödüllerle desteklenmesi gerekiyor. Biz de bugün bu desteği veriyoruz.

İzzet Çapa: Buraya gelen insanlar "İzzet üzgünsün, bir sürü sorunlar var. Avrupa’da olsan sana ödül verirlerdi" diyorlardı. Demek ki, biz de Avrupa ve Amerika gibi olabiliyoruz. Ayrıca Nişantaşı ve Şişli artık bir dünya markası. Ben bütün işletmelerimi Nişantaşı bölgesi içinde topladım. Çünkü burada huzurlu ve mutluyum. Korkularımız yok mu? Evet, var. Hiç abinizden korkmadınız mı? Ders çalışmadığınız zaman kulağınız çekilmedi mi? Evet ama sırtınız da sıvazlandı. Mustafa Sarıgül bizim birazcık korktuğumuz, kulağımızı ne zaman çekecek diye beklediğimiz, bütün bunları beklerken de sırtımızı sıvazlayıp mutlu eden bir insan.

İzzet Bey hangi siyasi görüşü benimsiyorsunuz?

İ.Ç:
Ben çok eski bir demokrat aileden geliyorum. Her zaman özgürlükten yana oldum.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!