İyi ki bu yarışmaya katılmışım

Güncelleme Tarihi:

İyi ki bu yarışmaya katılmışım
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2011 06:00

Ekranların en şık programı “Bana Her Şey Yakışır”da, ilk haftanın galibi Aytüğ Sağ oldu.

Haberin Devamı

 40-42 beden olmasına rağmen kendine yakışan parçaları seçmeyi başaran 38 yaşındaki Sağ, doğru giyinmenin sırlarını ve yarışmada yaşadıklarını Kelebek’e anlattı. 

İyi ki bu yarışmaya katılmışım

Yarışmaya katılmaya nasıl karar verdiniz?
- Bir cast şirketinde çalışan, manevi kızlarım olarak gördüğüm Özge ve Öykü Deşat sayesinde... Onlar bu işe soyundular, “Böyle bir format var, seni de yarışmaya soktuk” diye sürpriz yaptılar. Başta itiraz ettim, “Öyle şey olmaz” dedim. Ne kameraya aşinaydım ne de formata dair bir bilgim vardı. Buna rağmen beni ikna etmeyi başardılar, kendimi yarışmada buldum.
Katıldığınıza pişman oldunuz mu sonradan?
- Asla... Aksine çok keyif aldım.
Peki ya Cengiz Abazoğlu’nun seçimlerinizle ilgili yorumlarına ne diyeceksiniz?
- Ben 1,60 boyundayım. Alt bedenim 40, üst bedenim 42... Ekranda olduğumdan daha da kilolu çıkmışım. Buna rağmen Cengiz Bey çok güzel yorumlar yaptı. Onun sözlerini duyunca “Evet, başardım” dedim. İnanılmaz mutlu oldum.
Kıyafetler tamam ama saçınızı abartılı buldu...
- Bu yarışma beş gün sürüyor ve ben her gün düz fön kullandım. Ama sıra abiye kıyafet seçimine gelince saçımı da konsepte uygun olarak biraz hareketlendirmek istedim. Bu yüzden kırık maşa yaptım. Düz bıraksaydım, diğer arkadaşlar “Her günkü gibi geldi” derlerdi.
Genel olarak tarzınızdan söz eder misiniz?
- Dekolteyi çok severim. Sırtıma ve göğüs dekolteme güvenirim. Diğer yandan bana asla tayt giydiremezsiniz. Zayıfken de giymedim. Şort giyerim ama mini etek sevmem. Bacaklarım balık eti, Barbie gibi değilim ki! Günlük hayatta klasik pantolon, ceket, gömlek, bir mont ya da paltoyu tercih ediyorum. İşim gereği kıyafetlerimin resmi olması gerekiyor çünkü.
Bu formatta yarışmacılara belli bir bütçe ayrılıyor ve siz o parayı gönlünüzce harcıyorsunuz. İşin en keyifli yanı bu olsa gerek.
- Evet, size belli miktarda para veriliyor, onunla alışveriş yapıyorsunuz ve aldıklarınızın hepsi size kalıyor. Bu hangi kadının hoşuna gitmez ki?
Birinci olmayı bekliyor muydunuz?
- İlk başta böyle bir beklentim olduğunu söylesem yalan olur. Ama diğer yarışmacıları görünce, başaracağımı hissettim.
Ne eksikti onlarda?
- Kişiler kendi kusurlarını görmezden gelirlerse, açık verirler. Hiçbiri vücudunu tanımıyordu bir kere... Ayrıca yarışmada olduklarını unuttular, “Belki daha sonra kullanırım” düşüncesiyle alışveriş yaptılar gibi geliyor bana...
Kimlere bu yarışmaya katılmasını tavsiye edersiniz?
- Bence tüm kadınlar katılmalı. Cengiz Bey’i dinleyerek birçok şey öğrenebilirler. Katılmıyorlarsa da ekran başında önemli bilgiler edinebilirler.
Peki, giydiklerini kendisine yakıştırdığı tescillenmiş biri olarak, hemcinslerinize önerileriniz neler?
- Öncelikle insan kendisine güvenecek. Giyinmek ile giydiğini kendine yakıştırmak çok farklı iki şey. Kadınlar mutlaka bu programı izlesin, giyinmeyi öğrensin. Çünkü kadını gösteren kıyafettir.

Haberin Devamı


CENGİZ ABAZOĞLU: ELBİSE ŞIK AMA LEOPAR DESEN UYUMSUZ
Alışveriş sırasında Aytüğ Hanım’ı biz de takip ettik. Farklı elbiseler giydi, birçoğu onda dar kaldı. Finalde giydiği giysi ise gerçekten çok zevkliydi. Ama dalgalı saçı biraz abartılı buldum. Makyajda gri tonlar kullandı, başarılıydı. Fondöten ve pudra yüzünü çok hoş gösterdi. Ayakkabı ve çanta seçiminde leopar desenini tercih etti ama bu kadar drapeli ve asimetrik bir elbisede bir de leopar işin içine girince hoş bir ahenk yakalanamadı. Portföy seçiminde de bronz tonlara gidebilirdi, çünkü bronz tonlarda küpeler kullanmıştı. Bir de not düşeyim: Gri tonlarındaki ojeler ne kadar moda olursa olsun, kokteyllerde daha çok French manikür ya da naturel tonlardaki ojeler kullanılmasını tavsiye ederim.

Haberin Devamı


YENİ YARIŞMACILAR
BUGÜN EKRANDA

“Bana Her Şey Yakışır”ın ikinci bölümü bugün başlıyor. Haftanın en şık kadını seçilebilmek ve 10 bin TL’lik büyük ödülün sahibi olabilmek için bu kez Nilay Dener, Yonca Gür, Ayşe Türkçe, Esra Pocar ve Esra Çankaya Bakır yarışacak. Her gün bir yarışmacının, kendisine ayrılan bütçeyle haftanın konseptine uygun olarak tarzını yaratıp en yüksek puanı almaya çalışacağı “Bana Her Şey Yakışır“da, Cengiz Abazoğlu da vücut tipine uygun giyinmenin ipuçlarını, moda trendlerini ve şık görünme sırlarını izleyiciyle paylaşacak.

 

 


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!