İtalyan meraklılarına

Güncelleme Tarihi:

İtalyan meraklılarına
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2012 00:00

3. İtalyan Sinemasıyla Buluşma Festivali bugün ‘Oğlu Yaptı’ filmiyle İtalyan Kültür Merkezi’nde başlıyor. 15 Aralık’a kadar, üniversite hocası ve sinema eleştirmeni Gianni Canova tarafından seçilen en yeni İtalyan yapımı filmler gösterilecek.

Haberin Devamı

Bir Katliamın Romanı

Marco Tullio Giordana’nın yönettiği filmin başrollerinde Valerio Mastandrea, Fabrizio Gifuni ve Pier Francesco Favino var. Fontana Meydanı’nda Milli Ziraat Bankası’nın içinde hâlâ müşterilerin olduğu bir saatte korkunç bir patlama olur. Aynı anda Roma’da üç bomba daha patlar. Bir diğer bomba Milano’da patlamadan imha edilir. Planlı bir hareketin söz konusu olduğu son derece açıktır.
12 Aralık saat 18.00’de.

Oğlu Yaptı
Festivalin açılış filminin yönetmeni Daniele Cipri. Filmde Ciraulo Ailesi Palermo’nun Zen mahallesinde yaşayan fakir bir ailenin evlerinin önünde gıcır gıcır bir Volvo durmaktadır. Ailenin erkek çocuğu Tancredi, bir eğlence akşamında arabanın kapısını çizer. Vahim bir durum yoktur ama baba çok büyük tepki gösterir. Gerçeküstü ve metafizik bir maceranın oyuncuları arasında Giselda Volodi, Toni Servillo ve Alfredo Castro var.
9 Aralık saat 19.00’da.

Haberin Devamı

Ev sahipleri
Edoardo Gabbriellini’nin yönetmenliğini yaptığı filmin kadrosunda Elio Germano, Valerio Mastandrea ve Gianni Morandi yer alıyor. Cosimo ve Elia kardeşler, iki genç müteahhittir. Şarkıcı Fausto Mieli’nin villasında bir takım yenileme çalışmaları yapmak üzere Roma’dan Tosco-Emilyano Apeninlerinin bir köyüne gelirler. Genç müteahitlerin varlığı bölgede rahatsızlık yaratır ama Elia’nın tutulduğu köy güzeli Adriana ise onunla kaçmanın hayallerini kurmaktadır. ‘Yabancılar’ın gelişiyle karışan durumlar başroldekilerin ve köy halkının hayatında beklenmedik, felaket sonuçlar doğuracaktır.
11 Aralık saat 20.00’de.

Pinokyo
Marangoz Geppetto bir kukla yapar ve adını Pinokyo koyar. Ancak bacaklarını yapar yapmaz kukla evden kaçar. Kaçışın sebebi anlaşılmayınca Gepetto usta tutuklanır. Pinokyo ve marangoz Gepetto’nun başından geçen hikâyeleri anlatan animasyon filminin yönetmeni D’Alò, yapımcısı Maricla Affattato.
10 Aralık saat 20.00’de.

İtalyan Kültür Merkezi’ndeki tüm film gösterimlerine yönetmen, oyuncu ve senaristler eşlik edip, izleyicilerin sorularına cevap verecek. (212) 245 59 10.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!