İtalyan Hastanesi’ni Azmi Ofluoğlu aldı

Güncelleme Tarihi:

İtalyan Hastanesi’ni Azmi Ofluoğlu aldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2007 00:00

İtalyan hükümeti, Fiat firmasının genç yaşta kanserden ölen veliahtı Giovanni Alberto Agnelli’nin adının da hastaneyle birlikte yaşatılmasını istemişti.

Agnelli Ailesi, Vehbi Koç Vakfı hastaneyi onarırken 3 milyon dolarlık bağış yapmış, oğullarının adını vermişti. Sözleşmenin geçerliliğini koruyan koşulları arasında İtalyan hastaların hastaneden indirimli yararlanması, hastanenin içindeki şapelin kapatılmaması ve bahçedeki rahibe lojmanının korunması bulunuyor. Azmi Ofluoğlu, hastanede daha önce de görev yapan rahibelerin, dilerlerse çalışmalarını sürdürebileceklerini söyledi.

35 MİLYON DOLAR YATIRIM: Türkiye’nin farklı illerinde 80’in üzerinde sağlık tesisi bulunan Universal Hospitals Group Başkanı Ofluoğlu, İtalyan Hastanesi’ne 35 milyon dolarlık yatırım yapacaklarını söyledi. Ofluoğlu, "Türkiye’de bazı ilkleri gerçekleştirecek yatırımları yaparak, hem bize hem de İtalyan hükümetinin onuruna yakışır sağlık hizmeti vereceğiz" dedi. Beyoğlu’nda Defterdar Yokuşu’ndaki İtalyan Hastanesi, 1820 yılında denizcilere sağlık hizmeti vermek için kuruldu. 1856’da Sardunya Krallığı’nın himayesinde resmi bir nitelik kazandı. 1861 yılında İtalyan Krallığı’nın ilan edilmesiyle İtalyan Kraliyet Hastanesi adını aldı. 1876’da Kral Victor Emmanuel tarafından yeniden inşa edilen hastane, önce İstanbul’da yaşayan İtalyan cemaatine, daha sonra da İstanbullulara hizmet sundu. Vehbi Koç Vakfı 1998’de İtalyan hükümetiyle anlaşma yaparak, hastanenin işletmesini devraldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!