İşte en pahallı film

Güncelleme Tarihi:

İşte en pahallı film
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2007 00:00

Sinemanın zirvedeki iki oyuncusu Nicole Kidman ve Daniel Craig’in başrollerini paylaştıkları "Altın Pusula" filminin gösterimi için geri sayım başladı. İşte Cannes’da galası yapılacak, 260 milyon dolar bütçesiyle tüm zamanların en pahalı yapımı "Altın Pusula"dan en taze bilgiler.

Yüzüklerin Efendisi serisine imza atan New Line Cinema’nın yapımını üstlendiği, 260 milyon dolarlık bütçesiyle en pahalı film unvanını "Örümcek Adam 3"ün elinden alan "Altın Pusula"da (His Dark Materials: The Golden Compass) Nicole Kidman ve Daniel Craig’in yanı sıra "Casino Royal"in Bond kızı Eva Green ve Sam Elliot gibi kalburüstü oyuncular da rol alıyor. Philip Pullman’ın büyük ilgi gören "His Dark Materials" adlı fantastik kitap serisinin aynı adlı ilk bölümünden uyarlanan "Altın Pusula"nın yönetmenliğini "About A Boy"la Oscar’a aday gösterilen Chris Weitz üstleniyor.

Öyküsü insanların küçükken, şekilden şekle giren ve yetişkinliğe erişince gerçek formunu alan cinleriyle beraber yaşadığı, bizimkine paralel fantastik bir dünyada geçen film, kaçırılan en yakın arkadaşını bulmak için gizemli bir yolculuğa çıkan Lyra’nın fantastik maceralarını konu alıyor.

İşte filmden bazı ilginç notlar: Kitabın yazarı Philip Pullman, Bayan Coulter rolünde Nicole Kidman’ın oynamasını özellikle istemiş. Filmin müzikleri, "The Queen" ve "Syriana" gibi önemli filmlerin müziklerinin bestecisi Alexandre Desplat’a ait. Filmin kahramanı Lyra rolü için, seçmelere katılan tam 10 bin kişi arasından 12 yaşındaki Dakota Blue Richards seçildi. Filmin çekimleri sırasında, Keith Urban’la henüz yeni evli olan Nicole Kidman ve Daniel Craig arasında aşk dedikoduları çıktı. İkilinin W dergisine verdikleri samimi pozlar dedikodulara tuz biber oldu.

Teknoloji harikası görsel efektleri ve "Yüzüklerin Efendisi" serisini hatırlatan aksiyon sahneleriyle dikkatleri çeken "Altın Pusula", 7 Aralık’ta tüm dünyayla aynı anda ülkemizde de gösterime girecek.

En pahalı beş film

Altın Pusula 260 milyon dolar

Örümcek Adam 3 258 milyon dolar

X-Men: Son Direniş 210 milyon dolar

King Kong 207 milyon dolar

Süpermen Dönüyor 204 milyon dolar
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!