Ä°ÅŸte en iyi klasik Türk yemeÄŸi lokantaları

Güncelleme Tarihi:

İşte en iyi klasik Türk yemeği lokantaları
Oluşturulma Tarihi: Kasım 08, 2002 00:00

Bu sayfada her hafta Türkiye'nin farklı tad ve keyiflerini sunan en iyi mekanları yer alacak. Listeler her hafta farklı kategorilerde oluÅŸturulacak. Bu hafta klasik Türk Mutfağı ile baÅŸlıyoruz. Gurmelerden oluÅŸan 10 kiÅŸilik bir jürimiz var. Jüri üyelerinin gerekçeleriyle önerdiÄŸi beÅŸer lokanta arasında en çok oyu alanlar, en iyi 10 listesini oluÅŸturuyor. Daha az oy alanlar ise ikinci en iyi 10’u. Ä°ÅŸte Türkiye'nin en iyi Osmanlı-Türk Mutfağı sunan lokantaları.EN Ä°YÄ° 101 HÃœNKAR2 BORSA3 BEYTÄ°4 HACI SALÄ°H5 KANAAT6 ÇİYA 7 FERÄ°YE8 HACIBABA9 KAPLAN10 Ä°KBALHÃœNKARAyvalı yahniyi deneyinServis 12:00-24:00 arası. Gruplara rezervasyon ÅŸart. CD'den yemek müziÄŸi çalınıyor. Åžarık Tara, Hülya AvÅŸar, Recep Tayyip ErdoÄŸan, Meltem Cumbul müdavimleri. Sahibi Feridun Ãœgümü müşterilerle bizzat ilgileniyor. Ayvalı yahni mutlaka denenmeli. Ahmet Örs tencere yemeklerini, Engin Akın kol böreÄŸi ve hamsili pilavını övüyor. KiÅŸi başı 25-35 milyon lira. NiÅŸantaşı, Ä°stanbul (212) 225 46 65BORSAKeÅŸkeÄŸi ve pilakisiServis 12:00-16:00 ile 18:00-23:00 arası. Rezervasyon mutlaka gerekiyor. CD'den yemek müziÄŸi çalınıyor. Ä°ftar mönüsü var. Åženez Erzik, Berna-Mesut Yılmaz, Kadir Ä°nanır, Hülya AvÅŸar müdavimleri arasında. KeÅŸkek ve pilaki denenmeli. Mehmet Yalçın servisin kalitesini ve zeytinyaÄŸlılarını, Engin Akın aslına sadık yemeklerini, Mustafa OÄŸuz hünkarbeÄŸendisini övüyor. KiÅŸi başı 25-40 milyon lira. Harbiye, Ä°stanbul (212) 232 42 01BEYTÄ°Et yemekleri Türk damak tadının yüzakıServis 11:30-24:00 arası. Rezervasyon gerekli. CD'den müzik çalınıyor. Ä°ftar mönüsü 36 milyon lira. Mesut Yılmaz, Kenan Evren, Hülya AvÅŸar, Bülent Ersoy müdavimleri arasında. Beyti Kebabı ve kuzu tandır mutlaka denenmeli. Sahibi Beyti Güleç Osman Yılmaz ÅŸefliÄŸinde hizmet veriyor. Güngör Uras, TuÄŸrul Åžavkay ve Ahmet Örs et yemeklerinde Türk damak tadının yüzakı olduÄŸunu söylüyor. KiÅŸibaşı 25-40 milyon lira. Florya, Ä°stanbul (212) 663 29 92HACI SALÄ°Hİçkisiz esnaf lokantası12:00-19:00 arası ve Ramazan'da iftar servisi yapılıyor. Müzik yok. Gruplara özel fiks mönü uygulanabiliyor. Rahmi Koç, Müjde Ar, Tarık Akan, Zuhal Olcay müdavimleri arasında. HünkarbeÄŸendi mutlaka denenmeli. Sahibi Abdullah Muvit ailesiyle birlikte müşterilerle bizzat ilgileniyor. Mehmet Yalçın dolgun porsiyonlarını, Mustafa OÄŸuz kadınbudu köftesini övüyor. KiÅŸi başı 15 milyon lira, içki yok. BeyoÄŸlu, Ä°stanbul (212) 243 45 28KANAATRamazanda 24 saat açık06:00-23:00 arası servis yapılıyor. Ramazanda 24 saat açık. Ramazan hariç rezervasyon gerekmiyor. Müzik yok. Fiks mönü yok. Kredi kartı geçmiyor. İçki yok. YaÅŸar Kemal, Aysel Gürel, Ahmet Tan müdavimleri arasında. Etli Özbek pilavı ve elbasan tava mutlaka dennmeli. Sahibi Vahdettin Kargulu ve ailesi, Halit Yılmaz ÅŸefliÄŸinde hizmet veriyor. TuÄŸrul Åžavkay servis beklentisi fazla olmadan lezzetli yemeklerini övüyor. KiÅŸi başı 10-15 milyon lira. Ãœsküdar, Ä°stanbul (216) 333 37 91ÇİYAPatlıcan tatlısını denediniz mi?Servis 11:00-22:00 arasında. Ramazan hariç rezervasyon yapmak gerekmiyor. Åživeydiz, ÅŸakiriye, yuvarlama ve patlıcan tatlısı denenmeli. Ahmet Altan, Berna Laçin, Zeki Alasya müdavimleri. Sahibi Musa DaÄŸdeviren müşterilerle bizzat ilgileniyor. Mehmet Yalçın doÄŸu tencere yemeklerindeki zenginliÄŸini, makul fiyatlarını övüyor. KiÅŸi başı 10-15 milyon lira. İçki yok. Kadıköy, Ä°stanbul (216) 330 31 90FERÄ°YESarayda ziyafet12:00-15:00 ile 19:00-23:00 arası servis yapılıyor. Öğle servisi dahil mutlaka rezervasyon gerekli. Piyanodan canlı müzik yapılıyor. Fiyatlar kiÅŸi başı 45 milyon lira civarında. Gruplara fiks mönü uygulanıyor, iftar mönüsü 30 milyon lira. Turan BaÅŸertan, Burhan Karaçam, Günay Bulca gibi iÅŸadamları müdavimleri arasında. Kağıtta pastırma ve nemse böreÄŸi mutlaka denenmeli. BeÅŸiktaÅŸ, Ä°stanbul (212) 227 22 16HACIBABAAslına sadık 50 çeÅŸit yemek12:00-00:00 arası servis yapılıyor. Müzik yok. Grupları fiks mönü uygulanıyor. Ä°ftar mönüsü 20 milyon lira. Turistlerle birlikte Tanju Çolak, Orhan Pamuk, Meltem Cumbul, Ebru GündeÅŸ müdavimleri arasında. Patlıcanlı hünkar kebabı ve kuzu kapama mutlaka denenmeli. Sahibi Recai Akpınar, Hüseyin Sarı ÅŸefliÄŸinde hizmet veriyor. Mehmet Yalçın biraz turistik bulmakla birlikte 40 - 50 çeÅŸit yemeÄŸi aslına sadık çıkarabilmesini övüyor. Fiyatlar kiÅŸi başı 25-35 milyon lira. BeyoÄŸlu, Ä°stanbul (212) 244 18 86KAPLANYerel sebze yemekleri buradaRezervasyon gerekmiyor. Fiyatlar kiÅŸi başı 5-10 milyon lira. Klasik Batı ve Türk müzikleri çalınıyor. ÅžiÅŸ köfte, melengeç, otlu bazlama ve kabak çiçeÄŸi tatlısı mutlaka denenmeli. Sahipleri Lütfi ve Hürmüz Çakır çifti müşterilerle bizzat ilgileniyor. Ahmet Örs bütün Ege'nin yerel sebzelerinin en iyi deÄŸerlendirildiÄŸi yer olduÄŸunu söylüyor. Kaplanköyü, Tire, Ä°zmir (232) 512 66 52-511 22 55.Ä°KBALÇoban kavurma üstü kadayıf07:00-22:30 arası servis yapılıyor. Rezervasyon gerekmiyor. Fiyatlar kiÅŸi başı 10-15 milyon lira. İçki yok. Kuzu fırın ve çoban kavurma, ekmek kadayıfı mutlaka denenmeli. Tarık Tarcan, Erman ToroÄŸlu, Türkan Åžoray müdavimleri arasında. Sahibi Çetin Pancar Hikmet Banyağı ÅŸefliÄŸinde hizmet veriyor. Afyon ÅŸehir merkezi, (272) 215 12 05EN Ä°YÄ° Ä°KÄ°NCÄ° 10HÃœSREV Fiyatlar kiÅŸi başı 5-10 milyon lira. Hüseyin KıvrıkoÄŸlu, Mesut Yılmaz, Tayyip ErdoÄŸan, Erol Evgin müdavimleri arasında. TuÄŸrul Åžavkay Türkiye'nin en iyi kuru fasulyesini burada yediÄŸini söylüyor. Çayeli, Rize (464) 532 81 88 CUMHURÄ°YET Fiyatlar kiÅŸi başı 10-15 milyon lira. Kuyu kebabı ve iÅŸkembeli kuru fasulye mutlaka denenmeli. Tayfun TalipoÄŸlu, Süleyman Demirel, Emel Sayın müdavimleri arasında. Samsun, (362) 431 21 65RAMÄ° Fiyatlar kiÅŸi başı 35-40 milyon lira arasında. Sarma kebap mutlaka denenmeli. Zeki Alasya ve Sema Yunak müdavimleri arasında. Engin Akın kompostolarını övüyor. Sultanahmet Ä°stanbul (212) 517 65 93PANDELÄ° Yalnız öğle servisinde açık. KiÅŸi başı 15-30 milyon lira. Sebzeli incik ve levrek kağıtta mutlaka denenmeli. Levent Kırca ve Sezen Aksu müdavimleri arasında. Eminönü, Ä°stanbul (212) 527 39 09TUÄžRA KiÅŸibaşı 70-100 milyon lira. Ä°ftar mönüsü 60 milyon. Ispanaklı mantı ve sıcak kadayıf mutlaka denenmeli. Ahmet Örs lüks servisini ve mutfak yorumunu övüyor. ÇıraÄŸan, Ä°stanbul (212) 259 03 94MUTFAK SANATLARI KiÅŸi başı 15-20 milyon lira. Fırında ayvalı ördek ve kasferidi mutlaka denenmeli. Hüsamettin Cindoruk, Sakıp Sabancı müdavimleri arasında. Mutfak Sanatları Merkezi E5 üzeri, Ayrılık mevkii, Bolu (374) 253 45 48MERKEZ LOKANTASI KiÅŸi başı 20-25 milyon lira. Kuzu dolma mutlaka denenmeli. Bütün Ankara bürokrasisi ve siyasileriyle Emel Sayın, Hülya Sözer müdavimleri arasında. Atatürk Orman ÇiftliÄŸi, Yenimahalle, Ankara (312) 211 02 20LADES KiÅŸi başı 5-10 milyon lira. Kabak dolması, sebzeli köfte mutlaka denenmeli. Mehmet Ali Alabora, Meltem Cumbul, Erdal ÖzyaÄŸcılar müdavimleri arasında. BeyoÄŸlu, Ä°stanbul (212) 251 32 03ASUDE KiÅŸi başı 5-10 milyon lira. Nohut ve cumartesileri mantı mutlaka denenmeli. Metin Tekin, GülÅŸen BubikoÄŸlu, Zeki Alasya müdavimleri arasında. Kuzguncuk, Ä°stanbul (216) 334 44 14ÖZKONAK KiÅŸibaşı 5-10 milyon lira. Musakka ve tas kebabı mutlaka denenmeli. Umur Bugay, Mehmet Ali Alabora müdavimleri arasında. Engin Akın karnıyarığı övüyor. Cihangir, Ä°stanbul, (212) 249 13 07GURMELERDEN OLUÅžAN BÃœYÃœK JÃœRÄ° SEÇTÄ°Yemek kültürü yazarı gazeteci TuÄŸrul ÅžavkayGusto Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet YalçınGurme yazar ve gazeteci Güngör UrasGözde Ä°talyan aşçı Carlo BernardiniGurme ve Gusto Dergisi yazarı Ahmet Örsyediklerini yazarak paylaÅŸan gezgin yazarMehmet YaÅŸinÄ°ÅŸadamı kimliÄŸi gurmeliÄŸini gölgelemeyen Mustafa OÄŸuzDamak tadının sayılan kılavuzu gazeteciAli SirmenMimar, gurme, yazarAli Esad GökselYemek kitabı yazarı ve gurmeEngin AkınÂ
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!