İstanbul'da Akdeniz Müzik Günleri

Güncelleme Tarihi:

İstanbulda Akdeniz Müzik Günleri
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2004 10:05

Çağdaş müzik bestecileri ve yorumcuları arasında bir etkileşim alanı sağlayarak Akdenizli bestecilerin çalışmalarını ön plana çıkarmayı amaçlayan Akdeniz Müzik Günleri, 22 ile 26 Kasım tarihleri arasında ikinci kez düzenleniyor. Borusan Kültür ve Sanat Merkezi, İtalyan Kültür Merkezi, Cervantes Enstitüsü (İspanya) ve Yunanistan Konsolosluğu'nun düzenlediği etkinliğin onur konuğu Yunanlı besteci Georges Couroupos.

Haberin Devamı

2. Akdeniz Çağdaş Müzik Günleri 22 Kasım Pazartesi günü saat 19.00’da Beyoğlu Şişmanoğlu Konağı’nda yuvarlak masa toplantısı ile başlıyor. Müzikolog ve besteci Ahmet Yürür’ün moderatörlüğündeki yuvarlak masa toplantısına İtalya adına Milano Konservatuvarı öğretim üyesi, kompozitör ve orkestra şefi Prof. Sandro Gorli, İspanyol Çağdaş Müzik Merkezi Genel Müdürü kompozitör César Cano , Yunanistan Dimitris Mitropoulos Festivali’nin yöneticisi kompozitör, piyanist ve orkestra şefi  George Couroupos ve Türkiye’den İlhan Usmanbaş katılıyor.

İtalyan Kültür Merkezi’nde yapılacak konserler 23 Kasım Salı günü İtalya, 24 Kasım Çarşamba günü Yunanistan, 25 Kasım Perşembe günü Türkiye ve 26 Kasım Cuma günü İspanyol toplulukların konserleriyle devam edecek. 24  Kasım’daki Yunanistan  Konseri’nden önce saat 17.00 de Borusan Kültür ve Sanat Merkezi’nde onur konuğu Georges Courupos eserlerini tanıtan bir söyleşi gerçekleştirecek.

Haberin Devamı

Konserlerde Avrupa’nın önde gelen çağdaş müzik yorumcularından Divertimento Ensemble, Castiglioni, Donatoni, Gorli, Berio gibi önde gelen çağdaş İtalyan bestecilerinin eserlerinin yanı sıra Hollanda’da yaşayan bestecimiz Meliha Doğuduyal’ın da bir eserini seslendirecek.

İspanyol  “LA Folia” topluluğu,  Del Puerto, Pistolesi, Folconerio, Halffter, Garrido ve Alper Maral gibi bestecilerin, Yunanistan’dan Orchestra of Colours Skalkottas, Koumentakis, Mikrutsikos, Chadzimichelakis, Koumenteris, Couroupos gibi kompozitörlerin eserlerinden oluşan bir konser verecek.

2. Akdeniz Çağdaş Müzik Günleri’nin Türkiye konserinde Mete Sakpınar, Ali Doğan Sinangil, Mehmet Nemutlu, Timuçin Şahin, Tolga Yayalar, Zeynep Gedizlioğlu Aykut Çağlayan’ın eserlerini; Tuba Özkan, Timuçin Şahin, Hasan Tura Kuartet, İpek Altınel, Ebru Sonakın, Tuna Erten, Eylem Arıca, Şebnem Ünal, Emre Günay, Ahmet Sakat, Mehmet Tuna Ertem, Mümin Mutlu gibi sanatçılar seslendirecek.

* Şişmanoğlu Konağı’nda yapılacak yuvarlak masa toplantısına katılmak isteyenlerin 0212-292-06-55 numaralı telefona rezervasyon yapmaları gerekiyor
 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!