Ä°stanbul’un farklı yüzleri bu sergide

Güncelleme Tarihi:

İstanbul’un farklı yüzleri bu sergide
OluÅŸturulma Tarihi: AÄŸustos 26, 2010 13:59

'Dice Kayek' imzasının yaratıcıları Ece ve Ayşe Ege’nin 'Istanbul Contrast' sergisi İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı desteğiyle dün İstanbul Modern’de açıldı. İstanbul’un farklı yüzlerini simgeleyen 26 tasarımın sergileneceği 'Istanbul Contrast', İstanbul Fashion Week kapsamında gerçekleşiyor. Daha önce Paris Moda Haftası ve Fransa’da Türkiye Mevsimi Etkinlikleri kapsamında Paris’te sergilenen sergi, 19 Eylül’e kadar açık.

Haberin Devamı

 Â

SERGİDEN VE AÇILIŞTAN FOTOĞRAFLAR

BOÅž DEPODAN MÃœZEYE                                                                                                Â

Açılışta konuşan Egemen Bağış, kurucuları arasında yer aldığı İstanbul Modern’de böyle güzel bir etkinliğin gerçekleşmesinde emeği geçen herkesi kutladığını belirtti. İstanbul Modern’e, boş bir depoyken Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte Oya Eczacıbaşı’nın daveti üzerine geldiklerini belirten Bağış, Erdoğan’ın, Avrupa Birliği Zirvesi’ne yetiştirilmesi halinde müze yapılabileceği talimatını verdiğini söyledi. 2004 yılında İstanbul Modern’in açılışını yaptıklarında Türkiye’nin Avrupa Birliği müzakerelerine başlama ihtimalinin düşük olduğunu belirten Bağış, "17 Aralık Zirvesi’ne Brüksel’e gittiğimizde Avrupalı liderlerin hepsi İstanbul Modern’i soruyordu. O günden bugüne İstanbul Modern, Türkiye’nin Avrupa macerasında çok önemli bir mihenk taşı oldu. Bugün de Türkiye’yi Avrupa’da çok başarılı bir şekilde tanıtan, Türkiye’nin sadece klasik sanatlarda değil, aynı zamanda tasarımda da çok ciddi bir iddiası olduğunu ortaya koyan Ayşe ve Ece Ege, bu akşam bize çok güzel bir sergi hazırladılar" dedi.

Haberin Devamı

  Â

İstanbul’un farklı yüzleri bu sergide

51 YILDIR ÜYE OLMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Yoğun bir kampanya döneminde olduklarını, Türkiye’de farklı bir döneme geçildiğini anlatan Egemen Bağış, "Türkiye, 1959 yılından bu yana AB’ye üye olmaya çalışıyor, ama olamıyor. Çünkü 1960’dan bu yana Türkiye darbe anayasalarıyla yönetiliyor. 12 Eylül günü Türkiye’nin tarihinde çok önemli bir adım atacağız" şeklinde konuştu.

İstanbul’un farklı yüzleri bu sergide

İSTANBUL’A YAKIŞTI

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay da 2010 Avrupa Kültür Başkenti etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen bu tür sanat çalışmalarının İstanbul’a çok yakıştığını ifade etti.
İstanbul Modern Yönetim Kurulu Başkanı Oya Eczacıbaşı ise İstanbul’un kültürel farklılıklarını irdeleyen serginin daha önce Paris’te açıldığını, ancak esin kaynağı olan 2010 Avrupa Kültür Başkenti İstanbul’da izleyicisiyle buluşmasının farklı bir anlam taşıdığını söyledi.
İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Yürütme Kurulu Başkanı Şekib Avdagiç de İstanbul’un muhteşem kültür mirasından ve şehrin önemli sembollerinden aldıkları ilhamla moda dünyasına sundukları tasarımları dolayısıyla Dice Kayek markasının sahipleri Ayşe ve Ece Ege’yi kutladı.

Haberin Devamı

ARACINA KADAR UÄžURLADILAR

Açılışa, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış’ın eşi Beyhan Bağış, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın kızı Pınar Günay, İstanbul Kültür Sanat Vakfı Başkanı Bülent Eczacıbaşı, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Başkanı Başaran Ulusoy, Semahat Arsel’in de aralarında bulunduğu çok sayıda davetli katıldı.
Açılışın ardından İstanbul Modern’den ayrılan Egemen Bağış ve eşi Beyhan Bağış’ı, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Bülent Eczacıbaşı ve Oya Eczacıbaşı makam aracına kadar uğurladılar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!