İstanbul Modern’in kafesi en az kendisi kadar meşhur oldu

Güncelleme Tarihi:

İstanbul Modern’in kafesi en az kendisi kadar meşhur oldu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 11, 2005 00:11

Geçtiğimiz aralık ayında Galata rıhtımındaki T.C Denizcilik İşletmeleri’nin 4 No’lu antreposu yenilenerek tüm işlevleriyle bir müzeye dönüştürüldü. Kısa adıyla ‘İstanbul Modern’ sadece İstanbul’da değil, bütün Türkiye’de hemen adını duyurdu.

İstanbullular akın akın İstanbul Modern Sanat Müzesi’ne, burada sergilenen eserleri görmeye koştular. Mart ayına kadar ziyaretçilerinden ücret almayan müze, herkesin ilgi alanı. Bu arada müzenin ikinci katındaki Modern Cafe de ziyaretçileri kendine çekti. Kısa sürede kentin en moda mekanlarından biri oldu.

İstanbul Modern’in en çok uğranılan köşelerinden biri de kuşkusuz müzenin ikinci katında bulunan, muhteşem manzarasıyla Modern Cafe. Kafenin girişinde müzenin aksesuvarlarının satıldığı küçük bir de ‘dükkan’ bulunuyor. Kafe, müzenin açık olmadığı pazartesi günleri dahil sabah saat 10.00’dan akşam 18.00’e kadar, perşembe günleri ise saat 20.00’ye kadar açık.

Modern Cafe’yi İstanbul’un yakından tanıdığı bir grup, Borsa ve Loft Restoranları açtı. Harbiye Açıkhava Tiyatrosu’nun karşısında açtığı Loft Restaurant’la şöhrete kavuşan Umut Özkanca, dünyadaki en önemli şeflerin mezun olduğu New York’taki French Culinary İnstitute’tan mezun genç şeflerden biri. Özkanca, Modern Cafe’nin de başında bulunuyor. Bu mekanın özellikle kár amacı güden bir işletme olmadığını söylüyor: ‘Burası gerçek anlamda Türkiye’nin ilk sanat müzesi. Böyle titizlikle yapılmış bir oluşumun içinde olmak bizi çok mutlu etti. Müzeyi gezmeye gelenler buraya mutlaka uğruyor. Sadece kafeye gelenler de müzeyi gezmeden çıkmıyor. ’

DEKORASYON TABANLIOĞLU

Kırmızı ve beyaz renklerin ağırlıklı olduğu kafenin dekorasyonunu Tabanlıoğlu Mimarlık üstlenmiş. Deniz tarafındaki masalar, yere kadar uzanmış camlar sayesinde boğazın manzarasının en rahat izlendiği yerlerden. Ama bu tarafta yer bulamayanlar kolaylıkla avunuyor, çünkü mekanın sol duvarı tamamen aynalarla kaplı. Denize arkasını dönenler bile bu aynalar sayesinde manzarayı seyre dalabiliyor.

Mekanın ortasında kocaman bir bar bölümü, sol tarafta ise rahat oturma grupları bulunuyor. Müzenin genel çizgilerini yansıtan dekorasyon sayesinde kafe bulunduğu yerde ayrı bir işletme gibi durmuyor.

Kafe, günün her saatinde yoğun. Manzarası dolayısıyla turistlerin ilgisini çeken kafenin diğer misafirleri ise üniversite öğrencileri ve ev hanımları.

AKŞAM SERVİSİ BAŞLIYOR

Modern Cafe’nin mönüsünü diğer işletmelerinde olduğu gibi Umut Özkanca hazırlamış. Yabancı misafirler de düşünülerek oluşturulan mönü, zeytinyağlı yemeklerden hamburgere, turşudan fırında sütlaca kadar uzanan geniş bir yelpazeye sahip.

Birkaç hafta içinde akşam servisi de açılacak. Mekanın yemekleri de geceye uygun olarak değişecek. Özkanca, öğle ve akşam mönüsünü oluştururken iyi, kaliteli yemek ve süratli servise önem verdiklerini söylüyor: ‘Öğle mönüsü için sirkülasyon hızlı olduğundan çabuk çıkacak yemekleri tercih ettim. Akşam mönüsünde ise prezantasyon ön planda olacak. Her restoranda bulamayacağınız yemekleri bulacaksınız. Sürpriz deniz mahsullü yemeklerimiz olacak.’ Modern Cafe’de içkinizle birlikte akşam yemeği yemek isterseniz ortalama 60 ytl ödemeniz gerekiyor. Rezervasyon şart.

Modern Cafe, havaların ısınmasıyla mekanın hemen önündeki terasını da açacak. Yaklaşık 80 kişi kapasiteye sahip teras yazın uğrak yerlerinden biri olacak.

Meclisi Mebusan Cad. Liman Sahası, Antrepo No: 4 Karaköy. Tel: 0212- 296 26 12

MODERN CAFE ÖĞLE MÖNÜSÜNDEN SEÇMELER

Kereviz yaprakları eşliğinde zeytinyağlı kereviz: 8 YTL

Mevsim yeşillikleri ile ızgara baby enginar salatası: 10 YTL

Sebzeli Fettucini: 10 YTL

Köri soslu dana şiş: 17 YTL

Vanilyalı dondurmayla çikolatalı sufle: 8 YTL

Ege usulü hurmalı incir tatlısı: 8 YTL
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!