İstanbul gecelerinde iki mekan

Güncelleme Tarihi:

İstanbul gecelerinde iki mekan
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 2002 23:08

Birden Beyoğlu kalabalığı Anjelique'e dolmaya başladı. Hem de ne kalabalık. Müziğin türü de değişti ve salonda dans başladı. İnsanlar zinde, şık, fıkır fıkırlar. Ondan bir gece önce de Efendy'ye gitmiştik. Orası bir müzikhol. Yemekli yemeksiz fiks mönüleri var ve daha da önemlisi şov var gayet tabii ki. Bu iki gece mekanı da İstanbul'a yakışan yerler.

Beyoğlu gece 23.00'den sonra gerçekten eğlenmeye başlıyor. O saat vurduğu andan itibaren sabahlara kadar eğlenmeye hazır zinde güçler bir anda ortaya çıkıveriyorlar.

Ben eski ekoldenim. Bu aslında belki de ben artık yaşlıyım demenin nazik biçimi ama olsun gerçekleri söylemek gerekiyor.

Güzel bir akşam yemeği ve arkasından biraz müzik bana yetiyor.

Ama İstanbul'u da yaşamak gerek, bu yüzden de ben saat 23.00'ü vurduğunda her durumda katiyen zinde olmasam da sırf alemi kaçırmamak için ben de katılıyorum eğlenceye.

Bir cumartesi akşamı çok sevdiğim arkadaşlarım Doktor Fevzi Şen, eşi ve Rana ile birlikte Anjelique'e gittik

Güzel bir yemek yedik ve sonuna doğru birden Beyoğlu kalabalığı Anjelique'e dolmaya başladı.

Hem de ne kalabalık akıl alacak gibi değil. Müziğin türü de değişti ve salonda dans başladı.

İçkilerimizi alıp, üst katta olayı seyretmeye çıktık. İnsanlar zinde, şık, fıkır fıkırlar. Kalabalığı izlerken birden 1970'li yılların sonuna doğru New York'ta açılan ünlü stüdyo 54 aklıma geldi. Her gece bir parti varmış gibiydi stüdyo 54'de o yıllar ve Anjelique'de de şık bir parti verilmekteydi aslında o gece. Hemen her gece de durum öyleymiş zaten. Her şey güzeldi o akşam, sevdiğimiz arkadaşlarla bir arada olabilmenin keyfini iyice çıkardık Anjelique'de.

Ondan bir gece önce de Efendy'ye gitmiştik.

Orası çok daha farklı bir konsepte göre örgütlenmiş. Efendy bir müzikhol. Yemekli yemeksiz fiks mönüleri var ve daha da önemlisi şov var gayet tabii ki.

Bizim olduğumuz gece Sezen Aksu gecenin yıldızıydı.

Yeni eski şarkılarını keyfini çıkarta çıkarta okuyor Sezen. Arada çok konuşma oluyor, hatta stand-up da yapıyor.

Bu bana göre değil ama anladığım kadarıyla onun bu esprili konuşmalarını seven çok olmalı ki ilgi büyük bunlara.

Gecenin sürpriz starı ise bence Neslihan Yargıcı'ydı. Sezen Aksu şovunun bir bölümünde televizyonda program yapan bayan psikoloğu taklit etmesi için Neslihan Yargıcı'yı sahneye çıkarıyor. O da işi son derece iyi yapıyor.

Efendy'de fiks mönü olduğundan mıdır nedir bilmiyorum, masaya öyle bir rakı getiriyorlardı ki tadı tuzu yoktu. Rica ettik rakımızı kendimiz masada istediğimiz kıvamda suyla karıştıralım dedik de gece boyunca tadımızın kaçmasını engelledik.

Sonuç itibariyle bu iki gece mekanı da İstanbul'a yakışan, gecelere şıklık katan yerler.

ANJELIQUE

Meşrutiyet caddesi No.151

Tepebaşı Beyoğlu İSTANBUL

Tel (212) 243 1794

EFENDY

Büyükdere Caddesi Nurol Plaza

No.71 Maslak İSTANBUL

Tel: (212) 329 2929
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!