İsmini Sophia Loren verdi, rotası Türkiye

Güncelleme Tarihi:

İsmini Sophia Loren verdi, rotası Türkiye
Oluşturulma Tarihi: Haziran 04, 2007 00:00

MSC Orchestra, 17 katlı, 1250 kamaralı dev bir yolcu gemisi. Yaz boyunca İtalya’dan Türkiye’ye turist getirecek. Üç hafta önce İtalya’nın Civitavecchia Limanı’ndaki görkemli törenle hizmete giren geminin ilk seferine, Sophia Loren ve Ennio Morricone’yle katıldık. MSC Orchestra, Ege ve Adriyatik turlarında Türkiye’den de yolcu ağırlayacak.

13 Mayıs’ta Roma Havaalanı’na bir buçuk saat uzaklıktaki Civitavecchia Limanı’ndaydım. Yoğun bir transatlantik trafiği vardı. Demir atanlar, demir alanlar. MSC Orchestra’nın personeli ertesi akşamki büyük tören için hazırlık yapıyordu. Üç gece kalacağım 11. kattaki kamaramı bulmakta oldukça zorlandım. Odamın bir cephesi boydan boya camla kaplıydı, epeyce geniş bir balkona açılıyordu. Hasır koltuklara uzanıp güneşlenme hayalini erteleyip, gemiyi keşif turuna çıktım. Ertesi gün gemi, dünyanın dört yanından gelen seçkin davetliler, acente sahipleriyle dolacaktı.

Geminin sahibi, İtalya’nın en zengin ailesi Napolili Aponte’ler. Uzun bir denizcilik geçmişine sahip aile, 1988’de ülkesinin en büyük kruvaziyer şirketi Mediterranean Shipping Company Cruises’i (MSC) kurdu. Firmanın 2005’te Türkiye’ye yönelik turizme yönelmesini sağlayan, Arkas Holding’le kurduğu ortaklık. MSC, yaz boyunca İstanbul’dan hareket eden lüks yolcu gemileriyle Ege ve Adriyatik seferleri düzenliyor.

BİR KATI GEZMEK 60 DAKİKA

Firmanın dokuzuncu gemisi MSC Orchestra’nın isim annesi Sophia Loren. Her köşesi lüks ve ihtişamla bezeli gemide ne ararsanız var: 10 bar, 5 restoran, 5 SPA banyosu, 250 metrelik yürüme parkuru, basketbol, tenis, beş delikli mini golf, shuffleboard (disk iteleme oyunu) sahaları, iki yüzme havuzu, aerobik ve cimnastik salonları, hastanesi, böbrek hastaları için diyaliz odası hatta morg. Ebeveynlerin çocuk tasası oyun salonlarıyla ortadan kaldırılmış. Özel görevliler, 12 saat boyunca öyle güzel programlar yapıyor ki, salondan çıkmak mümkün değil. Mesela 14. kattaki "Jungel"in müthiş heyecan, oyun, yaratıcılığına kapıldım, ayrılamadım. Casino ile cam balkondan dans gösterisini izlediğim tiyatro salonu gözalıcıydı. Lobiden iki kat yukarıya uzanan sarmal, balık pulu desenli duvardan akan suyun sesi eşliğinde dinlediğim şeffaf piyano, geminin merkezi gibiydi. Her restoran ve barın konsepti, dekoru ve mermeri özeldi. Green Guatemala’yı, yani gazı çıkarılmış mermeri ilk kez gördüm.

LOREN’İN MÜTHİŞ BACAKLARI

Tören günü Sophia Loren, gazeteci ordusuyla geldi gemiye. İki Kadın filmiyle belleğime kazınan oyuncu, 73 yaşında hálá seksi. Sahnede rahatlıkla bacak bacak üstüne atıyor. Selülitsiz uzun bacakları "orta yaş" kavramının 70’lere taşınabileceğinin kanıtı. Gazeteciler nazik. Göğüslerine taktırdığı silikonları, Napoli şampiyon olduğunda soyunup soyunmayacağını sormuyorlar. Loren, torunları ve yeşil elma tutkusu sayesinde nasıl genç kaldığını anlatıyor.

Rıhtımda Roma Orkestrası’nın Ennio Morricone yönetiminde, bestecinin eserlerinden oluşan konserinden sonra podyuma çıkıyor Sophia Loren. Yanındaki Gianluigi Aponte, Kaptan Ferdinando Ponti ile birlikte, geminin burnundaki platforma geçiyorlar. Loren, şampanya şişesinin bağlı olduğu kurdeleyi kesiyor, şişe havalanıp olanca hızıyla gemiye çarpıp kırılıyor. O an gökten milyonlarca konfeti sağanağı başlıyor. Kalabalık gemiye dönüyor. Şampanyalar içiliyor, tüm restoran ve barlar konukları ağırlıyor. Binlerce havai fişek atılıyor. Eğlence sabahın ilk ışıklarına kadar sürüyor. Civitavecchia’dan demir alan gemi, Cenova’ya doğru yol alırken konuklar güvertelere akın ediyor.

Türkiye’den yolcu talebi fazla

MSC Cruises, Türkiye’ye ve Türklerin Ege turlarına ilgisi nedeniyle seferlerini yoğunlaştırdı. MSC Orchestra, ilk seferinde 5 Haziran’da İzmir, 6 Haziran’da İstanbulda uğrayacak. Türk yolcularını alıp, bir haftalık turda Yunanistan-Katakolon, Hırvatistan-Dubrovnik, İtalya-Bari-Venedik rotasını izleyecek. Gemide yolculuğun fiyatı, kamara türü ve sezona göre değişiyor. 7 gece 8 günlük turun kişi başına ortalama fiyatı haziranda 1000, yüksek sezon ağustosta 1300, ekimde 670 Euro. Fiyata 110 euro liman vergisi, kara turları, ekstra içecek ve hizmetler dahil değil. Yolcuların 18 yaş altındaki çocuklarından ücret alınmıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!