Ismarlama gömlek neden iyidir?

Güncelleme Tarihi:

Ismarlama gömlek neden iyidir
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 2010 14:38

Yılmaz Ulusoy, Mehmet Ali Birand, Burhan Karaçam, Tayfun Bayazıt, Mehmet Ali Berkman, Ahmet Faralyalı, Vural Ak, Mehmet Cansun ve Ömer Üründül gibi ünlü adamların bir ortak özelliğinden bahsedeceğiz size.

Haberin Devamı

Sibel ARNA
 
Hepsi gömleklerini aynı yerden diktiriyor: Ergin Turanlı’nın sahibi olduğu Lamisura ekibi.

Yapı Kredi Bankası’nın eski genel müdürü Burhan Karaçam ve Galatasaray eski Başkanı Mehmet Cansun’la ısmarlama gömlek diktirmenin kar zarar dengesini konuştuk. Lamisura’nın sahibi Ergin Turan’lı da 2010 trendlerini anlattı.

BURHAN KARAÇAM: Terletmez, sinir bozmaz
MEHMET CANSUN: GeCenin ortasında hamur kıvamına gelmez

Ismarlama diktirmek her açıdan daha rasyonel

BURHAN KARAÇAM

Bir buçuk senedir gömleklerimi Lamisura’ya diktiriyorum. Ondan önce tek tek birkaç terziyi denemiştim ama başarılı sonuç alamadığım için gömlek ihtiyacımı güvendiğim markalardan hazır alarak gideriyordum. Ne istediğime gelince: Kumaşa çok önem veririm. Yakasının sağa sola kaymamasını, ucunun kıvrılmamasını isterim, pantolondan dışarı taşmamalı, kol hareketlerini rahat yaptırmalı, manşetlerin doğru açılarda olması şart, yıkanmaya dayanıklı olmalı, kolay kolay kırışmamalı. Hep aynı tip gömlek diktirenlerden değilim. Düğmeli yaka da kullanıyorum, düğmesiz spor yaka da... Kol düğmeli gömleklerim de var, kol düğmesiz olanlar da. Koluma adımın soyadımın baş harflerini işletiyorum. Ama genellikle gömleğimle aynı renk iplikten işlendiği için çok dikkat çekmiyor. Böylesi daha yalın. Ama dikkatli bir göz bunun özel dikim olduğunu anlar.
Çok kaliteli bir kumaştan, çok iyi tasarlanmış bir gömlek sahibi olduğum için ısmarlama dikimden karlı çıktığımı düşünüyorum. Biz iş adamları çok gömlek yıpratırız. Çoraptan bile fazla... Benim sürekli kullanımda 100’ün üzerinde gömleğim vardır. Hazır gömlek giymek stres ve öfke sebebiydi. Terletecek mi, ağırlık mı yapacak, yakası kolu kıvrılacak mı, kırıştı mı gibi endişelerim olurdu. Çok iyi markalar var tabii. Ama onların da fiyatları çok çok pahalı. Bizim gibi günde iki gömlek değiştiren insanlar için o markalardan giymek pek mantıklı değil. Ismarlama diktirmek her açıdan daha rasyonel. Yılda beş altı kere sipariş veriyorum. En teknolojik, en yeni kumaşlar ofisime geliyor, seçiyorum. Bazen eskiyen gömlekten tekrar tekrar diktiriyorum. Hafta sonu da gömlek giyerim ben. Gömlek benim için bir zorunluluk değil kesinlikle vazgeçilmez bir zevk.

Haberin Devamı

Burhan Karaçam’ın en çok mavi ve tonlarında gömleği varmış. Gözlerinizin renginin ortaya çıkması için mi diye soruyorum. “Gözlerim yeşil ama mavi giyince mavi gibi duruyor” diyor. Ama en sevdiği gömlekleri Fenerli olmasından sebep, sarı-lacivert kareli olanlar.

Haberin Devamı

Ismarlama gömlek sadece vücut ölçülerine göre değil, ruh ölçülerine göre de dikilir

MEHMET CANSUN

Ben hazır elbise hayatımda giymedim. Hazır gömlek giydiğim oldu ama takım elbise giymedim. Galatasaray Lisesi’nde okurken Niko diye bir terzimiz vardı. Rahmetli babama da dikerdi. 1950’ler... Niko öldü, oğluyla devam ettik. Bu bir miras gibi babadan geçti bana. Yıllar içinde hep kendi vücuduma göre diktirdim. Ismarlama gömlek çok özel bir şey bence. Çünkü yalnızca vücut ölçülerine göre değil, ruh ölçülerine göre de dikilir. Sahibinin karakterini birebir yansıtır.
Benim boynum çok kısa. Yüksek yakalı gömlek giyemem, giyersem boynumu yara yapıyor. O yüzden de genelde hep tek tip yaka giyiyorum. Manşet boylarım da hep aynıdır. Gömleklerim yarısı kol düğmeli, yarısı kol düğmesiz. Kol düğmelileri gece, davetlerde giyerim. En çok beyaz gömleğim var. Sarı kırmızı kareli gömleğim tabii ki var. Ya kol manşetlerine ya da yakama M.C işletiyorum ama gömleğimle aynı renkte olmasına dikkat ediyorum. Ben hiç çok ince bir insan olmadım, çocukluğumdan beri hep kilomla mücadele ettim. Ne kadar spor da yapsam yeme ve içmeye çok meraklı olduğum için beni biraz kalıplı gösterecek gömlek çok iyi dikilmiş gömlektir. Yakın çevrem hazır gömlek giymediğimi bilir. Lamisura’ya her sezonda 15-20 gömlek diktiriyorum. Yılda dört kere mevsim başlarında. Bunca zamandır gömlek diktiririm Lamisura’nın iki tane büyük farkı var. Birincisi kumaş farkı. Her sezon en az 350 seçenekle karşımıza çıkıyorlar. Sipariş verdiğinizde bir hafta içinde gelecek 2000’e yakın da alternatif sunuyorlar. İkinci avantaj ise diken ekip çok iyi. Sıfır hatalı dikiyorlar. Gömleğin ne kadar iyi olduğu bilhassa yaz gecelerinde ortaya çıkar. Kötü bir kumaşsa ve kötü bir dikimse dikkat edin erkeğin gömleği sadece kırışmaz, hamur gibi olur.

Haberin Devamı

EVDE VEYA OFİSTE SİPARİŞ

Lamisura, 2009 yılında Ergin Turanlı tarafından kurulan bir ısmarlama gömlek butiği. Ergin Bey gücünü 30 yıldır dünyanın en iyi kumaşlarını Türkiye’ye getiren, tekstille ilgilenen herkesin yakından tanıdığı babası Cengiz Turanlı’dan alıyor. Özellikle 30-60 yaş grubuna hitap eden Lamisura’yı iş dünyasının yöneticileri tercih ediyordu. Ancak son zamanlarda müşteri kitlesine spor ve sanat camiasından da önemli isimler katıldı. Müşteriye farklı yasam stillerine uygun kumaş modelleri sunularak, kumaş seçimi yapılıyor. Tüm hazırlık aşamaları bittikten sonra ilk gömlek 1 hafta içinde teslim ediliyor. Tüm bunlar müşterinin evinde veya ofisinde servis vererek gerçekleştirilebiliyor.

Haberin Devamı

ERGİN TURANLI GÖMLEK MODASINI ANLATIYOR

2010 yaz sezonunda şıklık ve rahatlık ön planda. Vücuda oturan kesimler dikkat çekiyor. Bunun yanında oldukça ince kumaşlardan yapılan gömlekler müşterilerimizin gözdesi. Bu yıl gömlekte yer alan ince detaylar yoğunluk kazandı. Gömlek kumaşının farklı tonlarında renklerin kullanıldığı, cep, sineklik, askı ve ilik renkleri ile farklılaşan gömlekler ilgi görüyor. Ekoseler olabildiğince geniş olarak vurgulanıyor. Çizgiler de aynı şekilde... Renklerde siyah, beyaz, mavi klasiklerimiz arasında. Kahverengi de en az klasik mavi-beyaz siyah kadar popüler aynı zamanda natürel ve elit...
Yeşil, koyu yeşil daha çok tercih ediliyor, kırmızı bu yazın erkek modasına da renk katıyor.
Turuncu da var bu yaz. Tonlarıyla enteresan kombinasyonlar oluşturmak mümkün.

Haberin Devamı

HANGİ YÜZ TİPİ NASIL GÖMLEK GİYSİN

* Yuvarlak ve Geniş Yüzlüler: Yüzünüzü daha uzun göstereceği için nispeten dar ve klasik yakalar.
* İnce ve Uzun Yüzlüler: Açık ve kavisli yakalar. Yüzünüzü daha geniş göstererek dengeler.
* Belirgin Çene Hatları olan Yüzler: Uzun ve kapalı yakalar çene hatlarının öne çıkmasını engeller.
* Uzun boyunlular: Geniş enli klasik ve Fransız tarzı yakalar. Düğmeli yakadan uzak durun.
* Kısa boyunlular: Yakanın çeneyi rahatsız etmemesi için kısa enli İtalyan ve yarım İtalyan yakalar.
* Katlı ve hafif sarkık boyunlular: Daha kalın telalı yakalar bu tarz boyunlardaki sarkma ve katları daha dik tutmaları sebebiyle önerebiliriz. Sert telalı nispeten açık yakalar boynun şeklini alamayacağından daha düzgün bir görüntü sergilerler.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!