İsimler pişti olunca

Güncelleme Tarihi:

İsimler pişti olunca
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 2010 00:00

Kıyafet konusunda karşımıza çıkar genelde pişti olma durumu. Bu kadar da olmaz ki dedirten cinsi ise iki gazeteci arasında zirve yaptı geçtiğimiz hafta

Hadi aynı adı taşırsın, tesadüf bu ya aynı soyada da sahip olabilirsin ama ikisi birden aynı olan iki kişi aynı meslekte de pişti olur mu?
Biri Hürriyet’in kültür sanat editörü, yirmi yıllık gazeteci İhsan Yılmaz. Diğeri ise halen Milliyet’te haber merkezinde çalışan yine deneyimli gazeteci İhsan Yılmaz.
Hem ad soyad aynı hem de seçilen meslek. Neyse ki gazetecilikte seçtikleri alanlar farklıydı. Ve bu nedenle pek de fazla karıştırılmıyorlardı. Taa ki geçen haftaya kadar.
Milliyet’in İhsan Yılmaz’ı yıllardır kaleme aldığı öykülerini kitaplaştırmaya karar verdi ve geçen hafta ‘Sınanmamış Kadın’ adıyla yayımladı.
Edebiyat dünyasına adım atan habercilerden biri daha, çok da rastlanmayan bir durum değil, diye düşünebilirsiniz.
Ancak kitabın ilanları sağda solda görünmeye başlayınca Hürriyet’teki kültür sanat editörü İhsan Yılmaz’ın telefonları susmamaya başlamış.
Kitabın kendisinin olmadığını, Milliyet’te çalışan İhsan Yılmaz’ın yazdığını anlatmaktan bitap düşmüş.
Kitabın üzerinde İhsan Yılmaz adını gören hemen herkesin aklına bu alanda yıllardır emek veren Hürriyet’teki İhsan Yılmaz gelmiş doğal olarak.
Özellikle kültür sanat konusunda uzmanlaşmış birinin kitap çıkartacağı ihtimali daha ağır basmış kültür sanat çevresinde.
Kitabın yazarı İhsan Yılmaz arka kapağa fotoğrafını koymuş neyse ki, sima olarak ikisini de tanıyanlar oradan ayrım yapabiliyorlarmış.
Birinin adının sonuna ‘Kemal’ falan koyması gerekecek sanırım bundan sonra.
Ama durumu burdan açıklığa çıkartmış olayım ben. Sınanmamış Kadın’ı yazan Hürriyet’teki İhsan Yılmaz değil Milliyet’in İhsan Yılmaz’ıdır arkadaşlar.

Sevil Berberi dükkanı taşımak zorunda kaldı

Yaz aylarındaki açıkhava etkinliklerinin kabusu ani bastıran yağmurlar. Aylar hatta yıllar öncesinden sanatçılarla anlaşmalar yapılır, program hazırlanır ama o gece birden bastıran yağmur herşeyi altüst eder.
Hafta içinde yağmurun azizliğine uğrayanlardan biri de Sevil Berberi’ydi.
1. Uluslararası Opera Festivali kapsamında Deutsche Oper Berlin tarafından Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu’nda Perşembe günü sahnelenecek olan Sevil Berberi operası, yağmur bir anda bastırınca yarım kaldı. Başta orkestra uvertürü çalmaya devam etti ancak sazların üzerine yağmur düşmeye başlayıp opera çukurunda oluşacak göletin içinde kalma ihtimali kuvvetle belirince gösteri iptal edildi.
Cuma günü de yağmur ihtimali belirince yetkililer çareyi Sütlüce Kongre Merkezi’ne taşınmakta buldu.
Basit bir konser değil ki bu, opera temsili. Dekoru vesairesiyle büyük bir prodüksüyon. Bir günde dekor taşındı ve temsil Haliç’te gerçekleştirildi. Sevil Berberi dükkanını kısa sürede Sütlüce’ye taşımak zorunda kaldı anlayacağınız.
Yağmur nedeniyle bir iptal de Rumeli Hisarı’nda dün sahnelenecek olan Imeneo Operası’nda yaşandı. Eser bugün 21.30’da Rumeli Hisarı’nda yapılacak tek temsille izleyicinin karşısında olacak. Dünkü konsere bilet alanlar bugün eseri izleyebilecek ya da paralarını geri alabilecekler.
Evet bu hafta İstanbul’un kültür sanat gündemini meteorloji belirlemiş oldu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!