Iron Maiden konserinde Gezi ruhu

Güncelleme Tarihi:

Iron Maiden konserinde Gezi ruhu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 28, 2013 04:53

Iron Maiden, önceki gün İnönü Stadyumu’nu inletti. Bu arada az ilerideki Gezi Parkı için sokaklara dökülen gençler, konseri direniş festivaline çevirdi. Grup boş durmadı, hem şarkıları hem de demeçleriyle binlerce kişiyi kendinden geçirdi.

Haberin Devamı

KONSERDEN FOTOĞRAFLAR

Tarih 26 Temmuz 2013... İnönü Stadyumu yıkılmadan önceki son etkinliğe hazır, Iron Maiden’ı bekliyor. Dünyaca ünlü İngiliz heavy metal grubu, tam kadro, ful enerji sahnede olacağını taahhüt etmiş. Bilet alanların bile “acaba konserlerini iptal ederler mi” diye ikilemde kaldığı günlerde grup “geliyoruz” demiş.

DİREN İNÖNÜ

Grup, sözünü tuttu, Maiden England turnesinin Türkiye ayağı için Pozitif Live organizasyonuyla Vodafone İstanbul Calling kapsamında Beşiktaş İnönü Stadyumu’na geldi. Stadyum, yaklaşık 20 bin kişi olmasına rağmen tam dolmadı.

İnsanlar tatilde miydi yoksa yapılan haberlerden dolayı başlarına bir şey gelir diye mi korktular, belirsiz. Tek bildiğimiz konsere gelen binlerce kişinin direnmeye hazır olduğuydu!

Haberin Devamı

Konserden günler önce “The Prisoner” şarkısında gaz maskesi takacağını açıklayan yüzlerce kişi hazırlıklıydı. Stadın dört bir yanında “direniş” dövizleri göze çarpıyordu. İnsanlar, “İnönü Stadyumu’nun son gecesi belki ama direninönü” diyorlardı.

KİMSEDEN KORKMAYIZ

Konserde beklenen yorum solist Bruce Dickinson’dan geldi. Yaz boyunca iptal olan konserlerden dem vurdu, “Duyduk ki birçok popçu konserlerini iptal ediyormuş. Biz onlardan değiliz, biz kimseden korkmayız” diye patlattı bombayı. Ve olan oldu, bir anda kalabalıktan “Her yer Taksim her yer direniş” sloganları yükseldi. Grup bunun üzerine savaş parçası “Afraid the Shoots Strangers”ı çalmaya başladı. Bu seçim de hayranları tarafından manidar bulundu, dakikalarca alkışlandı.

GEZİ İÇİN GELSİN

Gecenin en unutulmaz anı, “Fear of The Dark” şarkısı sırasında yaşandı. Solist Dickinson, karanlık korkusu anlamına gelen “Fear of The Dark”ı “Fear of the Park” (park korkusu) yaptı. İlk anda herkesin yanındakine “Doğru duydum değil mi” bakışı attığı bu sürprize herkes çabuk alıştı ve nakarat değişti, şarkı bitene kadar dark değil park dedi izleyici.

HÜZÜR VAKTİ

“Bize ayrılan sürenin sonuna geldik” şarkısı “Running Free”nin ardından hem üçüncü kez ülkemize gelen Iron Maiden’a hem de İnönü Stadyumu’na veda ettik. Stadın basamaklarından son kez çıktık. Bazı taraftarların elleriyle söktükleri kapalı tribün koltuklarına sarılışları, akıldan silinmeyecek bir tablo oluşturuyordu.

Haberin Devamı

GECEDEN NOTLAR

- Konseri sahne önünden izleyenler arasında, yıllardır devam eden “İranlı madenciler” esprisine gönderme yapanlar da vardı. Bir grup, konsere üzerinde “İranlı madenciler” yazan tişörtlerle gelmişlerdi.

- Grubun iki elemanının alana erken gidip konser öncesi masaj yaptırdığı fısıltısı, kulaktan kulağa yayıldı durdu.

- Stadyumdaki herkesin elinde cep telefonu... Sanki bir meteor düşmüş gibi duran yeni açık tribünün yerinde bulunan toprak... Hüzünlü insanlar. Bu kare hafızalara değil arşivlere de alınıyor

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!