İndirimler bu vaziyetteyken kim gider Terkos Çıkmazı’na

Güncelleme Tarihi:

İndirimler bu vaziyetteyken kim gider Terkos Çıkmazı’na
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 14, 2010 00:00

Niye gideyim ki? Adını hiç duymadığınız markaların orta halli elbiseleri 40 lira. Sahipleri fiyatları gözden geçirmezse, daha da gitmem Terkos’a

Terkos Çıkmazı ile Beyoğlu İş Merkezi, İstanbul’da ucuz alışverişin klasikleşmiş efsane adresleri. Öğrenciler, bohemler, üst başa fazla para harcamayı sevmeyenler, markalarla derdi olmayanlar buradan çıkmaz. Fiyatlar öyle uygundur ki, hiç aklınızda yokken geçerken bir uğrar, mutlaka bir iki parça şeyle çıkarsınız. İhraç fazlaları geldiğinden, arada ünlü orta sınıf markalara ait mamuller de bulunur.
Fakat ne yazık ki, bu iki efsane böyle giderse tarih olacak, buradan dükkan sahiplerine bildirmek isterim. Haftasonu iki gün arka arkaya mağaza gezdim. İlk gün Bağdat Caddesi’nde, ertesi gün Beyoğlu’ndaki bu iki yerde.
Malum, indirimlerin en yüksek oranlarda olduğu dönemdeyiz. Fiyatlar gerçekten insanın kontrolünü ele geçiriyor, şuur muur bırakmıyor. Tüm gardırobu bir kalemde çöpe atıp yenisini düzmek gibi çılgınca fikirlere kapılmak işten bile değil. Zaten Bağdat Caddesi de eli kolu poşet dolu alışverişçilerden geçilmiyor. Bu sıcaklarda klimalı mağazalara kapağı atmak iyi bir bahane oluyor. Üst orta sınıf markalarda 40-50 liraya, gençlere hitap eden orta sınıf markalarda 15-20 liraya elbise bulunabiliyor. Tişörtler en fazla 10, gömlekler 15 lira. Üstelik eli yüzü düzgün, kurumsal bir mağazaya giriyor, alacağınızı geniş ve temiz soyunma kabinlerinde deniyor, manevi olarak tatmin edici bir alışveriş yapıyorsunuz.
Peki ben o zaman neden Terkos’a veya Beyoğlu İş Merkezi’ne gideyim ki? Adını hiç duymadığınız markaların orta halli elbiseleri burada 40 liraya satılıyor. Tezgahları, sepetleri karıştıracak, semt pazarı itiş kakışına gireceksiniz. Kötü aydınlatılmış koridorları, dükkanları gezeceksiniz. Bir soyunma kabini bulursanız kendinizi şanslı hissedeceksiniz.
Dükkan sahipleri fiyatları gözden geçirmezse, yeni sezon açılana ve indirim tamamen bitene kadar daha da gitmem Terkos’a, Beyoğlu İş Merkezi’ne. Zaten sezon dediğimiz bir ay sürüyor, belki dişimi sıkarım, yeni indirimi beklerim.

Hangi çay makinesi

Yaz kış fark etmez, Ramazan çaysız geçmez. İftar sofrasında da sahurda da harareti alsın diye içilir, uzun ve sohbetli sofralarda baştacı edilir. Çay keyfi hiç bitmesin istiyor ama saatlerce ocakta kalan çaydanlığı dert ediyorsanız, bir çay makinesi almayı düşünebilirsiniz. Malum, çaydanlığı masaya alsanız hemen soğuyor. Ateşte saatlerce kalan çaydanlıksa hem su hem de enerji israfına neden oluyor. Üstelik makineler, çayın altını kapatmayı unutmaktan korkanların derdine de derman. Suyu bittiğinde otomatik olarak kapanan modeller var. Bir çay makinesi aldıktan sonra yapmanız gereken tek şey, çayı ve suyu koyup, düğmeye basmak. 20 dakika demlenme süresi de 5-10 dakikaya iniyor. Uzun süre bekletildiğinde de tadı daha az bozuluyor. Piyasada 15’e yakın markanın modellerini bulabilirsiniz. İşte modern çaycılar

Harcadığı elektrik Tipi, modeli Demlik kapasitesi Su kapasitesi Fiyat Avantaj
Arçelik 1800 W Üst üste,çelik 0,7 lt 1,8 lt 155 lira Kordonsuz kullanım
Beko 1800 W Üst üste, porselen 0,9 lt 2,5 lt 165 lira Hacmi geniş,kordonsuz kullanım
Sinbo 2000 W Üst üste, porselen 0,8 lt 2 lt 90 lira Kordonsuz kullanım
Fakir 1500 W Üst üste, porselen 0,8 lt 1,7 lt 100 lira Enerjiden tasarruf, porselen demlik
Team Kalorik 2025 W Yan yana,çelik cam 1,2 lt 1,7 lt 110 lira En geniş hacimli demlik, kordonsuz kullanım
Acura 1350 W Yan yana,çelik cam 0,85 lt 1 lt 69 lira Az yer kaplıyor, fiyatı uygun
King 2000 W Yan yana, çelik cam 0,85 lt 1,7 lt 46 lira Hem hacmi geniş, hem fiyatı uygun
Korkmaz 1600 W Üst üste, çelik 0,85 lt 1,7 lt 97 lira Enerjiden tasarruf, paslanmaz çelik
Arzum 2000 W Üst üste, çelik 0,7 lt 1,7 lt 118 lira Susuz çalışmayı önleyen otomatik sistem
Felix 1500 W Üst üste, çelik 0,7 lt 1,5 lt 84 lira Az yer kaplıyor, fiyatı uygun
Kenwood 2200 W Yan yana, çelik cam 1 lt 1,7 lt 134 lira Kordonsuz kullanım, 3 ayrı güvenlik önlemi

Bu marketten abur cubur almanız imkansız

Yaz ayları ve Ramazan’da en çok konuşulan konu sağlıklı beslenme ve diyet. Diyetin en büyük düşmanlarından biri de, renkli raflarında yüzlerce abur cubur barındıran marketler. Sadece sebze-meyve almak için gitseniz bile, markette dolaşırken yüksek kalorili gıdalardan uzak durmak zor oluyor. Ankara’da yeni açılan bir market, bu sorunun çaresi olabilir. Çünkü içinde sadece diyet ürünler var.
Kilo yönetim uzmanı ve diyetisyen Elvan Odabaşı Kanar’ın danışmanlığı altında hizmet vermeye başlayan Fitiz Diet Market, en güvenilir diyet ürünlerini bir arada sunuyor.
Sağlık durumlarından dolayı light, organik, glütensiz ve diyabetik gıdalarla beslenmesi gereken veya bu tür besin kaynaklarını sağlık için tüketmek isteyen kişilerin alışveriş ihtiyaçlarını tek bir noktadan karşılayıp yaşamlarını kolaylaştırmaları için kurulmuş bu market. İstediğiniz ürünlerle ilgili profesyonel bilgi desteği de alabiliyorsunuz. Marketin hızla diğer illerde de şube açması planlanıyor. www.dietmarket.com.tr

NELER VAR
Bisküvi ve çikolata çeşitleri, prebiyotik-probiyotik ürünler, yağsız süt, yoğurt ve peynir çeşitleri, organik gıdalar, kahvaltılık tahıl-gevrek çeşitleri, kepekli makarna ve mantı çeşitleri, kalorisiz içecekler, diyabetik reçeller ve tatlandırıcılar, zeytinyağı, sirke ve düşük kalorili sos çeşitleri, mutfak terazisi, ev tartısı ve pedometreler.

ALIŞVERİŞ MERKEZLERİNDE RAMAZAN

Ücretsiz konuşma hediye

Bayrampaşa’daki Forum İstanbul, 11 Ağustos-8 Eylül arasında bir kampanya hazırladı. Aynı gün içinde tek faturada en az 75 liralık alışveriş yapanlar, cep telefonunda 75 dakika ücretsiz konuşma hakkı kazanacak. Her üç operatörde de geçerli olacak bedava konuşma dakikaları Ramazan ve bayram boyunca istenildiği an kullanılabilecek. AVM’de ayrıca, kaybolmaya yüz tutmuş Ramazan eğlenceleri düzenlenecek. Hafta içi 19.00-22.30, hafta sonu 17.00-22.30 saatleri arasında müzik dinletileri, konserler, sema gösterileri ve ünlülerle söyleşiler, ortaoyunu, meddah, Karagöz-Hacivat gösterileri, kukla tiyatrosu olacak.

Her cumartesi eğlence var

İstanbul Pendik’teki Pendorya Alışveriş Merkezi, her cumartesi Ramazan eğlencesi düzenliyor. Neyzenden ortaoyununa, Hacivat ile Karagöz’den fasıla, Osmanlı macunundan pamuk helvaya her şey var. İftardan 15 dakika önce başlayacak ve 22.00’ye kadar devam edecek Ramazan eğlenceleri sırasında Zihni Göktay ve Erol Günaydın’la sohbet fırsatı yakalayabilirsiniz. 14, 21 ve 28 Ağustos ile 4 Eylül günleri ücretsiz olarak katılabilirsiniz.

Ebru sanatını öğrenebilirsiniz

İstanbul İstinyePark’ta ebru, kaligrafi ve karikatür sanatçılarıyla buluşmalar var. Cafe Nero önü, Ramazan boyunca çeşitli etkinliklere sahne olacak. İstanbul Kaligrafi Merkezi’nden gelecek bir uzman, ay boyunca her gün kaligrafi sanatınının inceliklerini sergileyecek. Bu arada kendi karikatürünüzü de yaptırabilirsiniz. Geleneksel Türk süsleme sanatı ebru da, her pazar atölye çalışmalarıyla öğretilecek. Ayrıca cuma, cumartesi ve pazar günleri kurulacak stantta, bu sanata özgü eserler satılacak.

Sağlıklı yaşam seminerleri

İstanbul Kozyatağı’ndaki Kozzy Alışveriş ve Kültür Merkezi’nde, her çarşamba Sağlıklı Yaşam Seminerleri var. ‘Herşey İçin Sağlık’ ve ‘Doktorum’ adlı TV programlarının doktorları tarafından verilecek seminerler saat 11.00’de.

İNDİRİM GÜNLÜĞÜ

Bulaşık makineleri 600 lira daha ucuz

Hotpoint-Ariston bulaşık makineleri, Ramazan boyunca 600 liraya varan indirimlerle satılıyor. Böylece kalabalık iftar yemeklerinden sonra bulaşıkları elde yıkama derdi kalmıyor. Markanın 3 programdan 12 programa kadar farklı yıkama alternatifleri bulunan ürünleri var. Zevkinize göre siyah ya da beyaz rengi tercih edebilirsiniz.

Yazın tek ve en büyük fırsatı

Ünlü Mudo Concept indirimi başladı. Yüzde 50’ye varan ve sadece 15 gün sürecek büyük indirim sayesinde dünya trendlerini uygun fiyatlarla evinize taşıyabilirsiniz. İndirimin yanı sıra 10 taksit imkanı da var. Bahçe mobilyalarından yatak odası ve salona, banyo ve mutfak ürünleri ile dekoratif malzemelerden ofis mobilyasına kadar her şeyi bulabilirsiniz.

Çoraplar yarı fiyatına

Penti’nin 2010 yaz sezonu ürünlerinde yüzde 50’ye varan indirim başladı. Oranlar mayo, plaj giyiminde yüzde 25, ev giyimi ve desenli çoraplarda yüzde 50. Markanın plaj koleksiyonu eğlenceli, renkli, enerji dolu bir bakışaçısıyla hazırlanmış. “Karıştır Yakıştır” konseptiyle yeni bir koleksiyon da var. Bikinilerde altlar ve üstler ayrı ayrı satılıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!