Independent: Peribacaları insanı hayranlıktan nefessiz bırakabilir

Güncelleme Tarihi:

Independent: Peribacaları insanı hayranlıktan nefessiz bırakabilir
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2007 00:00

İngiliz The Independent gazetesi, ek olarak verdiği "World Report"un son sayısını Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne ayırırken, Türkiye’yi turistler için "Mükemmel Açık Hava Paketi" olarak değerlendirdi.

The Independent’le birlikte belirli aralıklarla yayınlanan World Report adlı, iş adamlarına ve yatırımcılara bilgi vermeyi ve onları yönlendirmeyi amaçlayan dergi, 28 Temmuz 2007’de yayınlanan son sayısında, "Bir yaz randevusunun cazibesi" başlıklı 8 sayfalık çalışmada, turizm, kültür, alışveriş, sağlık turizmi ve KKTC başlıkları altında Türkiye ve Kuzey Kıbrıs’a ilişkin pek çok bilgiye yer verildi.

ALTERNATİF TURİZM: Turizm bölümünde, "Tarih ve kültürün Türk toplumunun bünyesinde canlı ve ulaşılabilir" olduğu belirtilen çalışmada, Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç ile yapılmış bir röportaj da yer aldı. Röportajda, Bakan Koç, 2023 Turizm Master Planı’nı anımsatarak, bu plan doğrultusunda kitle turizmini ihmal etmeden değişik turizm türlerine eğileceklerini, kış turizmi, termal turizm ve kültür turizmi üzerindeki çalışmaları geliştireceklerini bildirdi.

TÜM GÜZELLİKLER AÇIK: Atilla Koç’un röportajında dile getirdiği, "Bütün yollar Kapadokya’ya çıkar" şeklindeki sözüne işaret edilerek, Göreme’nin, Peribacaları’nın bir kişiyi hayranlıktan nefessiz bırakabileceği, benzeri buluntulardan Anadolu’da çok fazla bulunduğuna dikkat çekildi. Turizme ayrılan diğer bir bölümde ise Türkiye’nin bir turist için neden değerli olabileceğine dair ayrıntıların ortaya konulduğu dergide, ülkeye gelecek bir turistin yaptığı her faaliyette, gittiği her yerde, hatta yediği otantik yiyeceklerde bile kültür ile coğrafi güzellikleri bir arada bulabileceği, Türkiye’nin zenginliklerinin herkesin görebileceği şekilde açık alanlarda sergilendiği bildirildi.

Türkiye’de kültür pakete dahil

THEIndependent Gazetesi’nin hazırladığı ekin yazarları, Türkiye’de hálá keşfedilmeyi bekleyen yerler bulunduğunu ifade ederek, "Türkiye’de kültür, her zaman pakete dahildir" övgüsüne yer verdi. Dergide, Türkiye’yi "medeniyetler arası bir köprü" olarak değerlendiren ve binlerce yıldır kültürlerin taşıyıcı bandı olarak nitelendirildi.

İstanbul Avrupa’nın moda merkezi oldu

THE Independent Gazetesi’nin "World Report" dergisinde, Türkiye’deki tekstil, moda ve alışveriş dünyasına ilişkin gelişmelere de yer verilerek, İstanbul, Avrupa’nın moda merkezi olarak nitelendirildi. Nobel ödüllü yazar Orhan Pamuk’tan alıntılarla İstanbul’un güzelliklerinin anlatıldığı yazıda, Boğaz’ın çarpıcı güzelliği dile getirildi. Türkiye’nin sağlık turizmi alanındaki kapasitesine de yer verilen yazıda, SPA merkezleri ve kaplıcalar hakkında da bilgi verildi. Kuzey Kıbrıs’tan "Akdeniz’in en iyi sırlarının saklanmış olduğu ada" olarak söz eden World report, adanın uzun süreli ticari ambargodan dolayı fazla bilinemediğine yer verdi. World Report, Girne, Ağırdağı, Karpaz Yarımadası ve Sıcak Mağara gibi turistik bölgelerden de övgüyle söz etti.

Turistlerin tercihi kültür turizmi

TÜRKİYE’nin Londra Kültür ve Tanıtma Müşaviri Sermin Özduran, The Independent’in ekinde Türkiye’nin arkeolojik kalıntılar ile iç içe bulunan tabii güzellikleri hakkında bilgi verdi. Özduran, Türkiye’yi tercih eden turistlerin pek çoğunun kültür turizmi kapsamında geldiğini kaydetti. Türkiye’yi bulunduğu konum itibariyle binlerce yıldır kültürlerin taşıyıcı bandı olarak niteleyen "World Report"ta, Hititlerden Urartulara, Asurlulara kadar pek çok kültürün izlerine Türkiye’de rastlanabileceği anlatıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!