İmzasız evlilikler

Güncelleme Tarihi:

İmzasız evlilikler
Oluşturulma Tarihi: Kasım 16, 1999 00:00

Haberin Devamı

Son yıllarda boşanan çiftlerin sayısındaki artış, insanları evlilik müessesesinden korkutmaya başladı. Özellikle sinema dünyasının ünlü çiftleri beraberliklerini evlilik töreniyle noktalamaktan kaçınıyor. Sinema dünyasının nikahsız evli çiftleri arasında çok genç olanlar da var, olgunluk çağında yeni aşklar yaşayanlar da...

Evlilik müessesesini içine girdiği çıkmazdan kurtarmak isteyen isteyene. Birbirlerini seven gençlerin çeşitli nedenlerle evlenmekten kaçınmaları, evlilik kurumunu yaşatmak için çaba harcayanları endişelendiriyor. Bu nedenle de, evliliği desteklemek için akla hayale gelmeyen yöntemlere başvuruluyor. Gelinlik fotoğrafları yayınlayıp, evlilikle ilgili bilgiler veren tam 52 dergi dünyanın çeşitli ülkelerinde yayınlanıyor. 20. yüzyılın son yeniliği İnternet de evlenmek isteyenlerin emrinde. Evlilikle ilgili düzinelerle web sitesi var. Üstelik belli bir yaşa geldiği halde evlenmemiş kadın ve erkeklerin yadırgandıkları toplulukların sayısı hiç de az değil.

Gelelim Hollywood'a... Amerikan sinemasının başkentinde düğünler her zaman çok büyük ilgi görür. Evlenen sanatçılar, düğünlerinin bir gövde gösterisine dönüşmesinden hoşlanırlar. Ayrıca bu tür törenler, oyuncular için de reklam olur. Bütün bu saydığımız olumlu gelişmelere karşın ‘‘biz evlenmeyiz’’ diyen ünlü çiftlerin sayısı az değil.

Aceleye gerek yok: Brad Pitt-Jennifer Aniston

Brad Pitt, Hollywood'un en sevilen aktörlerinden biri. Kamera karşısındaki başarılı oyunları kadar yakışıklılığıyla da sinemaseverlerin ilahı olmayı başardı. Ancak bu genç aktörün özel yaşamı tutarsızlıklarla dolu. İki yıl Gwyneth Paltrow ile nişanlı kaldı. Tam düğün hazırlıkları yapılırken Brad Pitt sevgilisini terketti. Şimdi ise sinemanın genç ve güzel oyuncularından Jennifer Aniston ile elele, dizdize. Sevgililerin evlenmeye hiç niyetlerinin olmadığı kesin. Brad Pitt düğün tarihiyle ilgili sorulara 'Aceleye gerek yok' diye kaçamak yanıtlar veriyor. Jennifer Aniston ise sevdiği erkekle beraber olmayı yeterli buluyor. Gençlerin evlenmekten kaçındıklarını iddia edenler, iddialarını kanıtlamıak için bu çifti örnek gösterebilirler.

Evlenme yaşı geçti: Roger Moore-Kitty Tholstrop

İngiliz asıllı aktör Roger Moore, 25 yıllık eşini, Avusturyalı güzel dul Kitty Tholstrop uğruna terketti. Aktörün çocuklarıyla arası açıldı. Boşanma davası sonuçlandıktan sonra herkes Moore'un büyük bir aşkla bağlandığı güzel sevgilisiyle evleneceğini sandı. Ama 71 yaşındaki aktör 'Evlenme yaşını geçtim' diyerek, sevgilisiyle evlenmekten kaçındı. Kitty Tholstrop da, Roger Moore ile evlenmek için ısrar etmiyor. Güzel dul, evliliğin aşkı öldürebileceğini belirterek nikahsız beraberliğini sürdürüyor.

Ayşegül Aldinç Orhan Topçuoğlu

Ayşegül Aldinç, ilk evliliğini 1979 yılında Mehmet Teoman ile yaptı. Ne yazık ki birkaç ay sonra boşandılar. Aldinç, gerçek mutluluğu Orhan Topçuoğlu'nda bulmuş olmalı ki, uzun zamandır müzisyenle aynı evi paylaşıyor. Başta komedyen Beyazıt Öztürk olmak üzere birçok hayranı olmasına rağmen Ayşegül Aldinç, RİTM İstanbul'un kurucusu Topçuoğlu'ndan vazgeçemiyor.

Pierce Brosnan Keely Shaye Smith

Gizli ajan James Bond'u yaratan ünlü romancı Ian Fleming, bu gözüpek ajanın kadınlarla sadece beraber olmaktan hoşlanmasını istemişti. Fleming, romanlarında James Bond'u hep sevgililerinden ayırdı. Sinemanın yeni James Bond'u Pierce Brosnan, romandaki karaktere kendini uydurmak istiyor anlaşılan... Ünlü aktör çok sevdiği eşini kansere kurban verdikten sonra bir süre hayatına hiç bir kadın girmedi. Keely Shaye Smith ile tanıştıktan sonra ölen eşinin yasını tutmaktan vazgeçen aktörün bu beraberlikten bir de çocuğu var. Ama Brosnan, çocuğunun annesiyle evlenmeyi bir türlü göze alamıyor. Aktörün ilk eşinden olan oğlu böyle bir evliliğe karşı. Zaten Keely Shaye Smith de nikahsız beraberlikten şikayetçi değil.

Elizabeth Hurley Hugh Grant

İngiliz aktör Hugh Grant'in hayranları 'ya evlenirse?' diye endişe içindeler. Hollywood'un en seksi erkeklerinden biri olan aktör tam 12 yıldan beri eski manken, yeni sinema oyuncusu Liz Hurley ile beraber. Ama onlarınki çok ilginç bir beraberlik. Arasıra başkalarıyla kısa flörtler yaşayıp tekrar birbirlerinin kollarına atılıyorlar. Hugh Grant'in araba içinde bir fahişe ile oral seks yaparken yakalanması bu beraberliği sona erme noktasına getirdi. Kısa bir süre sonra ise Liz Hurley, çapkın sevgilisiyle birlikte davetlere katılmaya başladı. Liz Hurley de, Hugh Grant de çok mutlu bir çift olduklarını söylemekten bıkmıyor. Üstelik onlar aynı zamanda iş ortağı. Birlikte kurdukları film şirketini geliştirmek için çaba harcıyorlar. Aralarındaki iş ortaklığına rağmen, beraberliklerini nikahla perçinlemek istemiyorlar. Bağımsız beraberlik onları mutlu ediyor.

Goldie Hawn Kurt Russell

Zaman zaman ülkemize de gelen Goldie Hawn-Kurt Russell çiftinin evliliklerinin hayli eskidiği düşünülüyor. İki çocuk sahibi çift, yaklaşık 20 yıldır beraber. Herkes Goldie Hawn'dan 'Kurt Russell'in eşi' diye sözediyor. Oysa onlar evli değiller. Beraberlikleri o kadar uzun zamandan beri devam ediyor ki, hiç kimse bir beraberliğin nikahsız bu kadar uzun sürebileceğini tahmin edemiyor.

Ferdi Tayfur-Necla Nazır

Sene 1976... 'Çeşme' filminin başrol oyuncuları Ferdi Tayfur ile Necla Nazır. Aradan 23 sene geçti ve çift hala birlikte. Tuğçe isimli bir de kızları var. Necla Nazır ve Ferdi Tayfur, gönül nikahlısı olduklarını ve evlenmeyi düşünmediklerini sık sık dile getirdiler. Zaten bunca yıl geçti, artık kimse onlara: ‘‘Ne zaman evlenmeyi düşünüyorsunuz’’ diye sormuyor.

İbrahim Tatlıses-Derya Tuna

Tatlıses'in çapkınlığı yıllardır söylenir, durur. Adı bir çok kadınla anılır. Tatlıses 10 seneden fazla zamandır Derya Tuna ile birlikte ve ikili uzun süreli bir ayrılık yaşamadı. Derya Tuna, oğlu İdo'yu alıp iki haftalığına Amerika'ya gitti. Ayrılıkla ilgili sorularına Tatlıses şu cevabı verdi: ‘‘Kırk senelik ibadeti bir şişe şaraba mı değişeceğim?’’



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!