İlk 15'e girmek bile çok önemli

Güncelleme Tarihi:

İlk 15e girmek bile çok önemli
Oluşturulma Tarihi: Eylül 10, 2008 00:00

Miss World yarışmasında, ülkemizi 18 yaşındaki Leyla Lidya Tuğutlu temsil edecek.

Haberin Devamı

Kafkasya'daki sıcak gelişmeler yüzünden Ukrayna yerine Güney Afrika'nın Johannesburg kentinde yapılacak olan Miss World yarışmasında, ülkemizi 18 yaşındaki Leyla Lidya Tuğutlu temsil edecek. Tuğutlu 16 Kasım'da kampa girecek, 13 Aralık'ta da Türkiye'ye birincilik tacını getirebilmek için podyuma çıkacak. Yarışmada dereceye giremezse hayal kırıklığı yaşayabileceğini söyleyen Tuğutlu, "Yine de İlk 15’e girmek bile çok önemli benim için" diyor.

Bir genç kız neden güzellik yarışmasına katılmak ister?

- Her kızın güzel olmak gibi bir hayali vardır. Bir prenses olayım, insanların dikkatini çekeyim... Benim içimde de böyle bir istek vardı. Yapmak istediğim iş modellik; bu da benim için bir kapı olacak.

 Türkiye güzeli olacağınızı ve Türkiye’yi uluslararası yarışmada temsil edebileceğinizi daha önce hiç düşünmüş müydünüz?

- Aslında düşünmüştüm. Ama bu kadar erken geleceğini sanmıyordum. Üç yıl önce Best Model yarışmasına katıldığım zaman 15 yaşındaydım. Yaşımdan dolayı beni "gelecek vaat eden" seçmiş ve Çin’e götürmüşlerdi.

Haberin Devamı

İlk 15e girmek bile çok önemli
Tacı taktıktan sonra yaşamınızda değişiklik oldu mu?

- Daha yoğun çalışmaya başladım, ama kendimde bir değişiklik göremiyorum. Aynıyım hálá...

İsminizin açıklandığı an ne hissettiniz?

- Biraz umudum vardı ama ismim söylenince ne hissettiğimi hatırlamıyorum, inanılmaz bir mutluluk duydum, ağlamaya başladım...

Miss World’de dereceye giremezseniz hayal kırıklığı olacak herhalde...

- Olur tabii... Ama ilk 15’e girmek bile çok önemli benim için. Üzülürüm ama Miss Turkey olmak da hep içimde taşıyacağım mutluluk olarak kalacak.

Jürinin, yarışmada güzelliğin dışında önem verdiği kıstaslar neler?

- Orası bir hanımefendilik yarışması aslında. İnsanlarla nasıl kontak kuruyorsunuz, nasıl konuşuyorsunuz, örnek davranışlarınız var mı, bunlara bakıyorlar. Çünkü o yarışmayı kazanan genç kız, dünyaya bir sene boyunca örnek olacak.

Haberin Devamı

GERÇEK GÜZELLİK DURU GÜZELLİKTİR

Miss Turkey yarışmasında Güneri Cıvaoğlu size hangi soruyu sordu?

- "Venüs duru güzelliğin tanrıçasıdır. Venüs ile kendinizi nasıl bağdaştırıyorsunuz ve duru güzelliğin tarifi nedir?"

/images/100/0x0/55ea8ae8f018fbb8f886cdfe
demişti. Ben heyecanlandığım için soruyu tam olarak anlayamadım. Sadece güzelliğin tanımı olarak anladığım için öyle bir cevap verdim.

Şimdi nasıl bir yanıt verirsiniz?

- Şimdi herhalde duru güzelliği de katardım. Duru güzelliğin, aslında gerçek güzellik olduğunu söylerdim. Ben orada, "İnsanlık bir ışıktır ve iç güzelliğin dış güzellikle birleşmesidir" demiştim.

Bir de tacınızı takan Paris Hilton için "Örnek alınması gereken bir kişilik" demişsiniz.

- Aslında öyle bir şey söylemedim. Ama kendi alanında büyük paralar alan bir insan için kötü bir şey söylemem de imkánsız. Her zaman gündemde kalmayı başaran biri. Ama "örnek alınması gereken bir insan" demedim.

Haberin Devamı

Alman dili ve edebiyatı okuyor, İngilizce ile Almanca’yı çok iyi konuşuyormuşsunuz...

- Annem Alman olduğu için Almanca’yı zaten konuşuyorum. İngilizce’yi de okulda öğrendim.

Alman edebiyatı ve tarihinin size ilginç gelen yanı nedir?

- Bugüne kadar okullarda hep Türkler’in gözünden okuduk tarihi. Alman edebiyatında çok daha değişik bir geçmişi var Osmanlılar ve Almanlar’ın. İki taraftan da görmek çok ilginç aslında.

Almanya’dan ne zaman geldiniz?

- Beş-altı yaşında. Çift pasaportluyum ama hayatınızın büyük bölümünü nerede geçirirseniz, oraya ait olduğunuza inanıyorum.

İlk 15e girmek bile çok önemli
Planlarınız arasında evlenmek de var mı?

- Hayır, yok... Ama kısmet bu, belli olmaz. Etrafımda çok mutlu evlilikler göremiyorum. İleride bu kararım değişebilir.

Haberin Devamı

BİR YARIŞMADAN BİR DİZİYE ATLAMAK SAÇMA

Bu unvandan sonra doğal olarak birtakım teklifler gelmeye başlayacak size. Televizyon dizilerinde oynamayı düşünüyor musunuz?

- Şu anda kendimi hazır hissetmiyorum. Belki daha sonra. Bir yarışmadan bir diziye atlamak bana saçma geliyor. Önce bu konuda kendimde bir yetenek var mı, onu anlamak istiyorum. Oyunculuk, yetenek isteyen bir iş ve o kadar çok yeteneksiz insan bu işi yapıyor ki...

Müziğe de ilginiz varmış.

- Dört sene piyano çaldım. Sonra konservatuvara girip solfej ve enstrüman eğitimi gördüm. Yarışmalara girmeye başlayınca, "Daha çok göz önünde olmak, televizyonda görünmek istiyorum" diye düşündüm ve müziği bıraktım.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!