İlhan Mansız kimdir? Survivor İlhan kaç yaşında?

Güncelleme Tarihi:

İlhan Mansız kimdir Survivor İlhan kaç yaşında
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2017 11:08

İlhan Mansız, Survivor 2017’nin sık sık gündeme gelen isimlerinden biri olmaya devam ediyor. Ünlüler kadrosunda yer alan İlhan Mansız, performansının yanı sıra yaşadığı tartışmalarla da adından söz ettiriyor. Peki, Survivor 2017 Ünlüler takımının lideri konumunda görülen İlhan Mansız kimdir, kaç yaşında? İşte, yıldız futbolcu hakkında tüm merak edilenler!

Haberin Devamı

Daha önce bir dans yarışmasında yer alan ve yıllar sonra Survivor ile gündeme gelen İlhan Mansız, yarışmalardaki başarısını bir kez daha ortaya koydu. Bir zamanlar Beşiktaş’ın yıldız futbolcularından olan İlhan Mansız, Survivor Ünlüler takımının en hırslı yarışmacısı olarak göze çarpıyor.
İlhan Mansız kimdir?

Aslen Eskişehirli İlhan Mansız, 10 Ağustos 1975 tarihinde Almanya’da doğdu. 13 yaşında futbola başladı. Augsburg takımıyla Almanya Gençler Şampiyonu oldu. Kısa sürede tüm dikkatleri üzerine çeken İlhan Mansız, 1994 yılında FC Köln'e transfer oldu. 1998 yılında 1. Lig takımlarından Samsunspor'a transfer oldu. 3 sezon Samsunspor'da oynadıktan sonra 2001 yılında Tümer Metin ile beraber Beşiktaş’a geçti. 2001-2002 sezonunda başarılı performansını sürdürdü ve attığı 21 golle Galatasaray'dan Arif Erdem'le birlikte gol krallığını paylaştı. 2002 yılında Türkiye’nin 3. olduğu Dünya Kupası'nda en etkili isimlerden biriydi. Turnuvanın ardından uzun süren sakatlıklar nedeni ile 2002/2003 sezonunda bir süre Beşiktaş'ta kadroya giremedi. Beşiktaş formasıyla ligde 58 maçta 36 gol atan İlhan Mansız, futbol hayatının son golünü Ankaragücü formasıyla 30 Ekim 2005 tarihinde oynanan Süper Lig maçında Beşiktaş'a attı.

Haberin Devamı

Sık sık Almanya – Türkiye arasında gidip gelen İlhan Mansız’ın hayatı 2006 yılında geçirdiği kaza sonrasında değişti. Kazanın ardından futbolu bıraktığını söyledi. Ancak tedavisine antrenmanlarına devam etti. İlhan Mansız, 2009'da futbolu bıraktı.

 

BAKMADAN GEÇME!