İDSO konseri

Güncelleme Tarihi:

İDSO konseri
Oluşturulma Tarihi: Şubat 27, 2013 16:01

Caddebostan Kültür Merkezi
01.03.13
20:00

Haberin Devamı

İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası (İDSO) Mart ayı konserleriyle sanatseverlere baharı erken getiriyor. İDSO konseri Şef Alpaslan Ertüngealp yönetiminde 1 Mart Cuma günü Saat 20.00’de Caddebostan Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek. L.v. Beethoven 1. Piyano Konçertosu ile başlayacak konser, J. Haydn’ın Senfoni - Konçertant eseriyle devam edip E. Grieg’in Peer  Gynt 1. Süiti ile son bulacak.

Şef Alpaslan Ertüngealp yönetiminde gerçekleşecek konserin ilk eseri L.v. Beethoven’ın 1. Piyano Konçertosu’nu Solist Gülru Ensari seslendirecek. Dünyaca ünlü müzisyenler Gautier Capuçon ve Ilya Gringolts ile birlikte oda müziği resitalleri veren Gülru Ensari, katıldığı birçok yarışmada birincilik ödülü kazanmış ve 2004 yılında Roma’da düzenlenen “Jugend Musiziert” yarışmasında, piyano eşlik kategorisinde yarışma tarihinde ilk kez verilen “Sonderpreis”a layık görülmüştür.

Haberin Devamı

Konser programı J. Haydn’ın Senfoni – Konçertant eseriyle devam edecek. 1792 yılında İngiltere’ye yaptığı ilk seyahati sırasında bestelediği bu eser, J. Haydn’ın henüz bilinen tek konçertantıdır. J. Haydn’ın ölümsüz eserini Rüstem Mustafa  (Keman), Çağlayan Çetin ( Çello),  Sezai Kocabıyık (Obua) ve Aziz Baziki ( Fagot) solist olarak seslendirecek.

1 Mart İDSO konseri E. Grieg’in Peer Gynt 1. Süiti ile son bulacak. “Sabah”, “Aase’nin Ölümü”, “Anitra’nın Dansı” ve “Dağ Kralının Mağarasında” adlı dört bölümden oluşan bu eser, Kraliçe Aase’nin oğlu Peer Gynt’ın hikayesini anlatmaktadır.

İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası (İDSO)
Şef: Alpaslan Ertüngealp
Solist: Gülru Ensari ( Piyano)
Solist: Rüstem Mustafa ( Keman)
Solist: Çağlayan Çetin ( Çello)
Solist: Sezai Kocabıyık ( Obua)
Solist: Aziz Baziki ( Fagot)

Program:  L.v. Beethoven     1. Piyano Konçertosu
                 J. Haydn               Senfoni - Konçertant
                 E. Grieg                Peer  Gynt 1. Süiti

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!