İçten ve sıcak

Güncelleme Tarihi:

İçten ve sıcak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 15, 1998 00:00

Haberin Devamı

‘Elveda İstanbul’’la anılmaya başladığı yıl Hürriyet Altın Kelebek Ödülü’ne de layık görülen Morgül, yeni yıla da yine aynı ödülle giriyor.

Morgül'ün gönlü her zaman hak edenin ödül almasından yana; ‘‘Sanatçının ödüllendirilmesi, onun dalında yapmış olduğu başarılı çalışmalarının karşılığını almış olması demektir. Ödüllerin hangi yolla olursa olsun, bir jüri tarafından değil de halk jürisi tarafından verilmesi çok daha adaletlidir.’’ Morgül, yakaladığı bu sevginin sadece güzel sesinden ve başarılı albümlerinden kaynaklanmadığını açıksözlülükle dile getiriyor. ‘‘Benim örnek bir sanatçı olarak içtenliğimden kaynaklanan saygımı ve beyefendiliğimi sıcak buldukları için beni sevdiklerine inanıyorum’’ diyen Morgül, hayatının her döneminde adetlerine, geleneklerine bağlı, büyüklerine saygılı ve ölçülü olduğunu da hatırlatıyor. Morgül, sahip olduğu imajı koruyabilmek için özel hayatına her zaman çok dikkat ettiğini, hata yapmamaya gayret ettiğini, her zaman açık ve dürüst olduğunu da söylüyor.

‘‘Elveda İstanbul’’ ‘‘Yılmaz Morgül II’’ ve son olarak da ‘‘Masum Yalanlar’’ adlı albümünü piyasaya çıkaran sanatçı, kendisini bu çalışmalarıyla oldukça başarılı buluyor. Sanat yaşamında iyi bir konuma yükselmeyi hedeflediğini ve kalıcılığı düşlediğini anlatan sanatçı, Müzeyyen Senar, Zeki Müren ve Münir Nurettin Selçuk gibi başarılı sanatçıları kendisine örnek alıyor. Albüm konusunda da son derece titiz davrandığını belirten Morgül, yakaladığı başarının sırrını da buna bağlıyor.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!