İçimdeki çocuk bart

Güncelleme Tarihi:

İçimdeki çocuk bart
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2012 00:00

“Çok Güzel Hareketler Bunlar” programıyla adını duyuran genç oyuncu Eser Yenenler, CNBC-e dergisi için Bart Simpson kılığında Mehmet Turgut’a poz verdi. Yenenler ile çekime hazırlanırken bir araya geldik, hem bu renkli prodüksiyonu hem de yeni projelerini konuştuk.

Haberin Devamı

* Simpsonlar deyince aklınıza ne geliyor?                

- 23 yıldır aynı şekilde yapılan komedi ve hiciv... Biz “Çok Güzel Hareketler Bunlar” diye bir komedi işi yaptık, üç sezonda iflahımız kesildi. Adamlar 23 sezondur yazıyor ve tüm dünyada ilgiyle izlenen bir işe imza atıyorlar. Bu kadar büyük bir kitleye ulaşmak ve bu denli geniş konulara değinmek kolay değil, hayranlıkla izliyoruz.

* Birazdan CNBC-e dergisi için Bart Simpson olacaksınız. Bart’ın en çok neyini seviyorsunuz?

- Sempatik tavırlarını, gider yapmasını, çakallığını seviyorum. Karakterinin bana uyduğunu düşünüyorum. Homer da favorim ama o çok şişman. İçimdeki çocuk Bart, onu ortaya çıkaracağım.

* Bart’ın sakalı yoktu ama, sakallar gidecek mi?

- Sinekkaydı tıraş olacağım. Mehmet Turgut en sevdiğim ağabeylerimden biri. O “Kesilecek” dedi, mecbur keseceğiz.

* Böyle bir prodüksiyonu herkes kabul etmez. Siz nasıl “Evet” dediniz?

- Fikri çok sevdim. CNBC-e dizilerinin karakterlerine bürünme fikri, özellikle de benim Bart Simpson olmam çok esprili geldi.

* “Simpsonlar”ı da “South Park”ı da izlemekten sıkılmıyor kimse...

- Böyle işlerde sıkılmak için senaryonun kötü olması lazım. İki yapımın da senaryoları çok iyi. Yazan kişilerin hevesi hiç kırılmamış.

* Süre konusunda karton karakterlerin büyük avantajı var. Ne de olsa bir oyuncunun 23 sezon süren bir işe devam etmesi kolay değil...

- İnsan farklı tabii. Ama yine de animasyonun zorluğu bir başka. Böyle dünya standartlarında işler yapabilmek için yazarlık konusunda donanımlı kişilere ihtiyaç var. Bir de tabii işin süresi kısa olmalı.

* Siz de “Çok Güzel Hareketler Bunlar”da skeçler yazıyordunuz...

- Evet ama bizim programın süresi çok uzundu. 90 dakika komedi yapmak için güç gerekiyor. “Yalan Dünya”da da aynı şey geçerli. Gülse Birsel’e günah...

* Amerikan komedi dizileri 20-25 dakika sürüyor...

- Aynen öyle. “How I Met Your Mother” dizisine bakın mesela, 20-25 dakikalık bir süresi var. Bir sezonunda 20 bölüm var, bu da bizim dört bölümümüze denk geliyor. Komedi demek tempo demek. Küçücük bir konuyu öyle güzel işlersin ki 20 bölümlük malzeme çıkar. Yazarlara ayıp oluyor özetle...

MUTFAKTV.COM  GELİYOR

* “Çok Güzel Hareketler Bunlar”, Kanal D’de tekrar bölümleriyle ekrana geliyor ve aldığı reytingler de iyi. Program geri dönmeyecek mi?

- Açıkçası herkes geri dönmemizi istiyor ama az önce anlattığım sebepler bu konuda da geçerli...

* Kendinizi tükenmiş mi hissediyorsunuz?

- Hayır, psikolojin bozuluyor. Biz bir sene ara verdik, sonra üç ay çalışarak yılbaşına özel bir bölüm çıkardık, tarihimizin en iyi programı oldu. Ve sonra sadece özel günlerde program yapmaya karar verdik.

* İnternette de izlenme oranlarınız çok yüksek. İnternete yönelik bir çalışma yapsanız?

- Mutfaktv.com adlı bir internet kanalı kuruyoruz şu an zaten. Orada 5-10 dakikalık diziler, şov programları yapacağız. Yolu BKM Mutfak’tan geçen herkes olacak.

* Ne zaman yayına girecek?

- Mayısta.

MUHABİRLER “SUSUN DA GİDELİM ARTIK” DİYOR

* Hali hazırda “Eyvah Düşüyorum” programınız var. Biraz kendinize zaman ayırabilirdiniz aslında ama yeni projeleriniz hiç bitmiyor...

- Çünkü günde sekiz saat yazan Yılmaz Erdoğan gibi bir adamın öğrencileriyiz. Bu kadar çalışkan adamın yanında yetişince duramıyoruz. Alışmışım 30-40 kişi çalışmaya, o yüzden bu enerjimi internet televizyonuna aktarıyorum.

* Geceleri dışarıdasınız ama. Görüntülenmekten de kaçmıyorsunuz...

- Muhabirleri görünce konuşuyorum. Kaçtın mı iş çirkinleşiyor çünkü. Bazen bir başlıyorum konuşmaya, “Susun da gidelim” demeye başlıyorlar. Neysem, o olmaya çalışıyorum ama bazen de neysem çok çirkin oluyorum! (Gülüyor)

Haberin Devamı

TWITTER'IN ETKİSİNİ BİLMİYORDUM

Haberin Devamı

* “Öyle Bir Geçer Zaman ki” dizisinde rol alan sevgiliniz Farah Zeynep Abdullah için “Dizide ölse de kurtulsak” dediğiniz doğru mu?

- Dedim ama gerçekten şakaydı. Dizinin bir bölümünü birlikte izlemiştik, aklımdan “Ölse ne kadar rahat ederiz” diye geçirmiştim. Bu düşüncemi de Twitter’a yazdım. Tabii o zaman Twitter’a yazmaya yeni başlamıştım, etkisini bilmiyordum. Ertesi gün manşetlere çıktık, “İsyan geldi, ölsün istedi” diye...

O FİLMDE FARAH DA OYNAYACAK

* Yılmaz Erdoğan’ın “Mükellefiyet Zamanında Aşk” filminde siz de yer alacak mısınız?

- Evet ama bu kez kamera arkasında olacağım. Çekimler haziran ayında başlayacak.

* Neden ertelendi çekimler?

- Çekim tarihi mevsimle ilgili olarak ileri atıldı. Bir de Kıvanç Tatlıtuğ, Farah Zeynep Abdullah ve Belçim Bilgin’in dizileri devam ettiği için bu tarihte karar kılındı.

* Siz, sevgiliniz, Yılmaz Bey ve eşi... Hep birlikte bir film projesinde yer alacaksınız. Kulağa güzel geliyor...

- Hanımlarla pikniğe gider gibi anlaşılmasın. Şöyle bir şey var ki, Farah’ın filmde yer almasında benim bir etkim olmadı. Casting’den önermişler, Yılmaz Abi de o zaman sordu bana. Veremli şairler ve onların veremli eşleri gibi bir durum var ortada. Rol için 10-15 kilo verecekler. Çok ciddi bir karar yani...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!