I Kissed a Girl

Güncelleme Tarihi:

I Kissed a Girl
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 2009 00:00

“I Kissed a Girl” (Bir Kızı Öptüm) şarkısıyla Amerika’da fırtına gibi esen Katy Perry, önceki akşam İstanbul’da konser verdi

Haberin Devamı

KATY PERRY ESTİ GEÇTİ           

Sahnede evlenme teklifi          

 Kilise gönüllüsü bir ailenin ilahiler söyleyen kızıyken, tarzını değiştirip bir lezbiyen şarkısı yapınca tüm dünyanın bildiği bir isim haline gelen Katy Perry, The Hello Katy Tour kapsamında İstanbul’daydı. Yılın bu en favori pop şarkıcısı, önceki gün Fenerbahçe’deki True Blue adlı mekânda Türk hayranları ile buluştu. Deniz yoluyla konser alanına çıkarma yapan Perry, sahnede 16 yaşındaki bir hayranından da evlenme teklifi aldı.

O şarkı rüya mahsulü     

Katy Perry, Türkiye’ye konserden dört gün önce geldi. Antalya’da iki ay önce açılan yedi yıldızlı Mardan Palace’ta tatil yapan ünlü şarkıcı ile önceki gün Marriot Otel’de görüşme fırsatı bulduk. Aldığı kilise eğitiminden onu Türkiye’ye kadar getiren “I Kissed a Girl” şarkısına kadar pek çok şeyi konuştuk. Ve öğrendik ki onu şöhrete taşıyan şarkı, meğer bir rüyanın mahsulüymüş!

Haberin Devamı

Katy Perry Kadıköy'ü salladı   

Sıra dışı şarkıcının Kadıköy’deki True Blue adlı mekanda verdiği konseri, Sinem Vural takip ederken, dünyaca ünlü şarkıcıyla özel röportajı Servet Yılmaz yaptı.

Bir rüyayla hayatı değişti

Unilife organizasyonu ile Türkiye’ye gelen Katy Perry ile önceki gün Marriot Otel’de görüşme fırsatı bulduk. Tatlı yiyelim tatlı konuşalım diye çikolata kaplı lokum paketimizi elimize alıp otelden girdik ve kendisiyle kısa da olsa tatlı, içten bir söyleşi gerçekleştirdik. 15 dakikada, aldığı kilise eğitiminden onu Türkiye’ye kadar getiren “I Kissed A Girl” şarkısına kadar pek çok şeyi konuştuk. Ve öğrendik ki onu şöhrete taşıyan şarkı, meğer bir rüyanın mahsulüymüş!

Hayli sıcak, ara ara yağmura dönen bir hava ile karşıladı ıstanbul, Katy Perry’yi... Gerçi daha sıcak bir yerden, Antalya’dan gelmişti ıstanbul’a... Dört gün boyunca Mardan Palace’ta tatil yapan Perry, bir gece önce adına düzenlenen partide yorgun düştüğü içinse sahne öncesi “dinlenmeye” çekilmişti.
Buraya kadar her şey yolundaydı, ama 1,5 saatlik rötar, “Bizim röportaj sanatçı kaprisine kurban gitti herhalde” dedirtti. Neyse ki sözünü tuttu, röportaj vermek üzere sıcak bir gülümseme ile bizi karşıladı. Aldığımız lokumları görünce “Bir gece önce Belek’te lokum yedim ama çok kötüydüler, senin getirdiklerin daha iyidir, değil mi?” diye sordu. “Bunlar en iyisi abla” diye dil döküp Türk lokumunun imajını kurtardım.

Röportaj sırasında patlayan flaşlardan rahatsız olduğunu söyleyen Parry “Flaşlar patlayınca dikkatimi toplayamıyorum” deyip çekimi sonraya aldı. Ben de hemen sorulara geçtim.

“Işıklardan rahatsız oluyorum” dediniz. Peki sahnede, o spotların altında dikkatinizi nasıl topluyorsunuz?

Oradaki atmosfer çok daha farklı. Herkes benim için gelmiş oluyor, bu yüzden rahatsızlık duymuyorum.

Madonna’nın sizden övgüyle bahsettiğini duyduğunuzda ne hissettiniz?

ınanamadım. Çünkü Madonna’nın kimsenin adı ve soyadını tam olarak bildiğini düşünmüyordum. Eminim ki bu Madonna için çok küçük bir detaydı, ama benim kariyerim için oldukça büyük bir sıçrama oldu. Böyle bir itici güce ihtiyacım vardı... Çünkü konuşan Madonna olunca herkes dinler.

Madonna’yı sever misiniz?

 Evet severim. O, hayatı boyunca hep bir sonraki aşamayı düşünüp kendini değiştirmeyi başardı. Çok çalışıyor ve hayatında çok fazla fedakarlık var. DVD’ler, belgeseller, turneler... Gerçekten de olduğu yeri hak eden biri...

"MICHAEL ÖLMEDİ DE TATİLE ÇIKTI SANKİ"

 Michael Jackson ve ölümü hakkında ne düşünüyorsunuz?

O da Madonna gibi ikon olmuş sanatçılardan biriydi. Ölmüş gibi değil de sanki tatile gitmiş gibi hissediyorum. Bazı insanlar uzun bir tatile gider ve size gittikleri yerlerden kart yollarlar ya, onun gibi... Geride kalan çocukları için çok üzülüyorum.

Bir dönem kilise eğitimi aldınız, hatta ilahilerden oluşan ama piyasaya sürülmeyen bir albümünüz bile var. Bu noktaya nasıl ulaştınız?

Çocukken ailemizin yaptığı şeyleri yapmaya çalışırız genellikle... Ben de 12-13 yaşlarındayken kilisede eğitim aldım, düzenli olarak kiliseye gittim ve tanrı için çalıştım. Ama 17 yaşıma gelip evden ayrıldığımda gerçek hayatla yüzleştim. ışte o zaman seçimler yapmanız gerekiyor. Doğruyu ya da yanlışı seçmek sizin elinizde...

“I Kissed A Girl” şarkısıyla bir günde binlerce kişiye ulaşıp ünlü oldunuz...

Ün gerçekten tehlikeli bir şey. Beni yanlış yönlere çekmek isteyenler bile oluyor, neyse ki ailemden aldığım eğitim sayesinde doğruyu ve yanlışı ayırt edebiliyorum. Hollywood’da yaşamak zor iş. Gerçekten çok güçlü olmalısınız. 10 yıl önce, yani ben müziğe yeni başladığımda durum şimdiki gibi değildi. Günümüzde herkesin dikkati dağınık... Myspace var, Facebook var, herkesin müzisyen bir yakını var ve herkes şarkıcı olmak istiyor. Bu sektörde ayakta durmak için yere çok sağlam basmalısınız. Aynı anda hem parti hem de iş olmaz. Bu yüzden çok çalışmak şart... Eğer yeteri kadar çalışmazsanız yerinize hemen başkası gelir.

GİTARİSTİM BİR TÜRK

Çıkış yaptığınız şarkıyı eşcinseller “homofobik” buldu, dindar kesim ise eşcinselliğe eğilimi artırdığı gerekçesiyle dışladı... Tam olarak bu şarkının hikayesi nedir?

Bir gün rüyamda bu şarkıyı gördüm. Uyandığımda erkek arkadaşıma anlattım, sonra da ona iki kızın öpüşmesi hakkında ne düşündüğünü sordum. Büyüme çağındayken kimi zaman karşılaştığım kızlardan etkilenirdim. Sadece cinsel anlamda değil ama... Bazen öyle kızlar olur ki, içeri girdiklerinde sanki bir ışık çıkar onlardan. Sadece dış güzelliği değil, iç güzelliği de olan insanlardır. ışte bu düşüncelerle oturup böyle bir şarkı yazdım. Ve beni Türkiye’ye kadar getiren bu şarkımı çok seviyorum.

Türkiye’yi nasıl buldunuz?

İstanbul’a ilk kez geliyorum. Buradan önce Antalya-Belek’te birkaç gün geçirdim, o kadar... Türkiye’yi anlamak için yeterli mi bilmiyorum ama gruptaki gitaristim Koral bir Türk... Bu yüzden sıcak insanlar olduğunuzu düşünüyorum.

Röportaj Notu: Katy Perry’ye Adriana Lima’dan bir öpücük aldığımı referans gösterince, “Vay be Adriana çok ateşli birisi” dedi ve o oda beni öptü!

Haberin Devamı

Geçtiğimiz yıl çıkardığı “One of The Boys” albümün hit şarkısı “I Kissed A Girl” (Bir kızı öptüm) ile tüm dünyanın bildiği bir isim haline gelen Katy Perry, The Hello Katy Tour kapsamında ıstanbul’daydı. Sevenleri Türkiye’nin dört bir yanından yollara düşmüş, hatta çocuklar annelerini peşlerinden sürüklemiş, sonuç olarak da konser alanı tıka basa doldurulmuştu.

Konser öncesi Bedük karşıladı bizi. Canlı elektronik müzik performansıyla sanatçının sevilen parçaları birleşince hareketlendik. “Automatik”, “Hot Bitch”, “Funmaker”, “My Woman” gibi sevilen şarkılarını okuyan Bedük sayesinde, Perry için gereken kıvama geldik.

DENiZDEN ÇIKARMA YAPTI

Deniz yoluyla konser alanına çıkarma yapan Perry’nin neşesi ve enerjisi izleyenleri anında sarıp sarmaladı. Ve ünlü şarkıcı “Fingerprints” ile konseri açtı.
Perry, daha ilk şarkıda “OC”, “Dawsons Creek” gibi sahil kenarı Amerikan dizileri ambiansına soktu herkesi. Gençlik filmlerine fon müziği kıvamındaki şarkıları, Türkiye’den çekip aldı ve bir Hollywood filmine hapsetti bizleri. ılk şarkının ardından gitarını boynuna astı, albüme adını veren “One of the Boys”u okumaya başladı.

şarkı bitiminde, seyircilere “Merhaba, nasılsınız, iyi misiniz?” diye sordu, “Beni beklediğiniz için teşekkür ederim. Alana tekne ile geldim. Daha önce ıstanbul’a hiç gelmemiştim, çok sevdim burayı” diye devam etti. Sonra da bileğindeki nazar boncuğunu işaret ederek ekledi: “Biri bana bu gözü verdi. Çok şirin, çok beğendim.” Anlaşılan biri bizden önce davranıp “Allah nazardan saklasın” dileklerini sunmuştu, 60’ları günümüze taşıyan endamı yerinde sanatçıya.

TÜRKÇE’DE PENİS NASIL DENİR

Bir ara seyircilerden birine gözü takıldı. Tişörtünün üzerinde “Hot’n Cold” şarkısının sözleri olduğunu görünce onu sahneye davet etti. Bu konser için Mersin’den kalkıp geldiğini anlatan hayranı Onurcan bir süre sahnede kaldı, favori şarkısını Perry ile zıp zıp zıplayarak dinleme şansı buldu. Klipli şarkının alıcısı da bol oldu. Ortam hareketlendi, ısı yükseldi.

Arada tempoyu düşürmek gerek düşüncesiyle “Lost”a geçiş yaptı Katy Perry.

Derken bir kısa konuşma: “Aylardır beni bekliyormuşsunuz. Bu inanılmaz bir şey. Sıradaki şarkı benim favorim. Yeni erkek arkadaşıma ithaf ediyorum. Erkeklerle birlikte olmak, şarkı yazmayı kolaylaştırıyor...” Bu sözlerden sonra “U’re So Gay” (Sen çok gay’sin) çalmaya başladı. ılişkiler sanatla uğraşan kadınları ne kadar üretken yapıyor, bir kez daha anladık ve “eski sevgilisi olmadığımız” için derin bir oh çektik!

Bir ara “Türkçe’de ‘penis’ nasıl deniyor?” diye de sordu ama izleyenler oralı olmadı, çocukların anneleri ayaklanmadı. Anlaşılmadığını sanıp herkes rahat bir nefes aldı!

Haberin Devamı

ERKEKLERLE OLMAK ŞARKI YAZMAYI KOLAYLAŞTIRIYOR

Katy Perry çok rahattı, çok enerjikti, çok sıcaktı... Bu yüzden şarkılar arası bol bol espri yaptı, sevenlerine seslendi. Halinden ne kadar memnun olduğunu ise şu sözlere gösterdi: “Sürekli çığlık atıyorsunuz, ne tatlısınız. Size teşekkür etmek istiyorum. Daha önce Türkiye’de hiç bulunmamıştım, konserime bu kadar insan da beklemiyordum açıkçası. Yapacak daha iyi bir işiniz yok mu?”

Bu sözlerle sevenlerini gülümsetti, sonra herkesi “Thinking of You” şarkısıyla yerlerine çiviledi. şarkıyı akustik gitarıyla çalıp söyleyerek bizleri uzaklara götürdü; hani o sevdiğinizden ayrıldığımız hüzünlü zamanlara...

“Mannequin”in hemen ardından yine mikrofonu kapıp konuşmaya başlayan Perry’yi bir hayranının evlilik teklifi durdurdu. Ama o takılıp kalmadı, hazırcevap davranıp “Teklif diz çökerek edilmez mi? Yüzüğün yanında mı?” diye sordu. Yanındaki kız arkadaşının yüzüğünü alan gence, “Yüzüğü de kızdan mı alıyorsun?” diye takılan şarkıcı, ardından “Yaşın kaç peki?” dedi. Haliyle aldığı “16” yanıtından hoşnut kalmadı. “Katy Perry ve 16’lık kocası kulağa nasıl geliyor” dedikten sonra gencin yanına doğru yürüyen Katy Perry, bir anda karar değiştirip sahneye döndü ve gecenin bombasını patlattı: “Vegas’a gidip evlenelim ister misin? Beni iki sene bekler misin? Çünkü ben beklerim. ıki sene sonra gidip evlenelim. Sıradaki şarkı sana... Waking Up in Vegas...”

“Self Inflicted” ile “U Can Afford Me” geldi peşi sıra... Çok sevdiği bir grup olduğunu ifade ettiği Queen’den “Don’t Stop Me Now”ı yorumlayan Perry’nin vokali iyi duyulmadığından şarkı resmen çöpe gitti! Bu başarısız cover’ı konserden ve sürekli zıp zıp zıplayan 25 yaşındaki sanatçının şarkılarından ayrı bir yere koyup duymazdan geldim.

Haberin Devamı

Anne babalar yeni yetmeler

Sanatçının sevenleri o kadar kendilerinden geçmişti ki “I’m Still Breathing” parçasında üzerine hediye yağdı. Hayranları yanlarında ne varsa Perry ile paylaşmak için can atıyordu. Bu kadar ilgiyi ne biz bekliyorduk ne de o, orası aşikar...

Nihayet o şarkı

Binlerce kez hayranlarına teşekkür edip kızları görev başına çağırdıktan sonra, üne kavuştuğu “I Kissed A Girl”e geldi sıra. Sahne kadar seyirciler de hareketlendi, çığlık çığlığa “Bir kızı öptüm, hoşuma gitti” diye bağırdık hep birlikte...

Bir saatlik konser

1 saatlik kısa konserini böylece tamamlayan Perry’nin ardından konsere doymamış yeni yetmeler, erkek arkadaşlarına farklı gözle bakan kızlar ve başlarına ne geldiğini anlayamadan biten bu renkli konserin şokundaki anne-babalar vardı. Benim şokum ise bu renkli mozaiği bir araya getirmeyi başaran Amerikan güzelinin, neticede 10 üzerinden 8’lik performansı ve yaşam enerjisiyle hepimizi büyülemesiydi...

Ve final

Konser bitip de DJ müziğiyle çarpışınca anladık hâlâ ıstanbul’da olduğumuzu. Yer farklı, sahil aynı sahildi... Gözümüz bir ara kaybedilmeye hazır aşklar aradıysa da “I Kissed A Girl” diye mırıldanaraktan tuttuk evlerin yolunu...

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!