‘Star Wars’ evreninden bildiriyoruz...

Güncelleme Tarihi:

‘Star Wars’  evreninden bildiriyoruz...
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2017 16:13

Merakla beklenen ‘Star Wars: Son Jedi’ filmi nihayet gösterime girdi. Avrupa prömiyerine katıldık, filmin yönetmeni Rian Johnson’la ve 10 oyuncusuyla bir araya geldik. Efsane filmin yıldızları Hürriyet’e konuştu

Haberin Devamı

Daisy Ridley (‘Rey’)

Güç zaten kadınların yanındaydı

‘Star Wars’  evreninden bildiriyoruz...

Rey karakterini canlandırmanın en zor yanı neydi?
- Sanırım yeni kişilerle çalışmak... Mark (Hamill) ve Rian’la (Johnson) birlikte çekimlerimiz altı ay sürecekti. İkisini de tanımıyordum. Daha önce tanımadığın kişilerle çalışmak gerginlik yaratabiliyor. Bir yandan da iyi bir iş çıkarmak istiyorsun... Mark çok uzun zamandır bu rolde. Rian çok uzun zamandır bunun üzerinde çalışıyor. Ben de onların yanında muhabbete dahil olmaya çalışıyordum.
Henüz 25 yaşındasınız ve şimdiden sinemada kadının gücünün çıtasını yükselttiniz. Bundan sonra ‘gücün’ kadınların yanında olacağını düşünüyor musunuz?
- Güç zaten hep kadınların yanındaydı. Sadece insanların bunu anlaması biraz zaman aldı.
Favori droid’iniz hangisi?
- BB-8. Çünkü bence daha canayakın.

Haberin Devamı

Benicio Del Toro
(‘DJ’)

Küçük ama eğlenceli bir roldü

‘Star Wars’  evreninden bildiriyoruz...

Başta Benicio Del Toro gibi karizmatik bir adamın karşısına geçip gözlerine bakmak kolay olmayacak diye düşünmüştüm ama Kadir İnanırvari takım elbisesi, serçeparmağındaki yüzüğü, gömleğinin pırlanta düğmesi ve ‘ağır abi’ tavırlarını görünce çok da zorlanmadım denebilir. Del Toro filmdeki katılımını, “Küçük ama eğlenceli bir roldü. Rian Johnson (yönetmen) çok iyi iş çıkardı” diye özetledi.

Rian Johnson
Yönetmen

Herkesi memnun
edemeyeceğini anlıyorsun

‘Star Wars’  evreninden bildiriyoruz...

Rian Johnson röportaja başlamadan önce fotoğrafımı çekti. Belki bir sonraki filmde ben de olurum! Hayaller ‘Star Wars’, gerçekler röportaj deşifresi... Johnson’a ‘Harry Potter’ nesline hitap eden bir ‘Star Wars’ filmi yapmanın onun filme bakışını ne yönde değiştirdiğini, izleyiciden etkilenip etkilenmediğini soruyorum. Şöyle yanıtlıyor: “İnsanlar ‘Star Wars’u onlarda olmayan bir şey verdiği için izlemiyor. İzleyiciyi hikâyenin anlatımı, karakterler ve tüm bunların içindeki eğlence çekiyor. Bu eğlencenin bir kısmı uzay gemilerinden, büyük kısmı Han Solo ve Prenses Leia’dan, ışın kılıçlarının birbirine çarpmasından doğuyor.” Sıra eski ‘Star Wars’ hayranlarıyla yenileri kıyaslamaya gelince de, “Her fan ötekinden farklı. Bitmeyen bir istek listeleri var. Sonunda herkesi memnun edemeyeceğini anlıyorsun” diyor. Sonraki filmle ilgili herhangi bir fikri olup olmadığını soruyorum cevap alamayacağımı bilsem de... “Ben kendi bölümümü bitirdim ve her şeyi J.J. Abrams’a teslim ettim. Şimdi o yazıyor” diyor. Teşekkür edip bir sonraki filmde J.J. Abrams’la da yeniden röportaj yapabilmeyi (Daha evvel ‘Star Trek’ filmi için yapmıştım.) umarak odadan çıkıyorum.

Haberin Devamı

Andy Serkis (‘Snoke’)

Favorisi; ‘İmparatorun Dönüşü’

‘Hobbit’ ve ‘Maymunlar Cehennemi’nde de oynamış olan Andy Serkis’e ekranda kendini insan formunda görmeyi özleyip özlemediğini soruyorum, “Özlemiyorum. Teknolojinin sağladığı imkânları kullanarak bu değişik karakterlere hayat vermeyi seviyorum” diyor. Serkis eskiden de ‘Star Wars’ fanıymış. ‘İmparatorun Dönüşü’ serideki en sevdiğim filmmiş.

‘Star Wars’  evreninden bildiriyoruz...

Küçükken hamburgerle verilen oyuncaklarıyla oynuyordu, büyüyünce yıldızı oldu

Altı saat süren röportaj maratonunda bu sayfadaki isimlerden çok daha fazlası var: ‘Game of Thrones’dan tanıdığımız Gwendoline Christie, en son ‘Big Little Lies’ta karşımıza çıkan Laura Dern, Carrie Fisher’la şarkı söylediğini anlatan Oscar Isaac, küçükken hamburgerlerle verilen ücretsiz ‘Star Wars’ figürleriyle oynadığını anlatan John Boyega, röportaj öncesi bir gece önceki partinin yarattığı akşamdan kalma hali hakkında muhabbet ettiğimiz Kelly Marie Tran, Domhnall Gleeson, Mark Hamill hatta BB-8 ile R2D2 da var.

 

 

BAKMADAN GEÇME!