'Ömrümde yaşadığın en güzel mevsim sensin’

Güncelleme Tarihi:

Ömrümde yaşadığın en güzel mevsim sensin’
Oluşturulma Tarihi: Şubat 11, 2024 07:00

Kimileri para tuzağı, kapitalizmin dayatması diyor ama bir yandan da “Seni seviyorum” demek için, aşkı yine kutlamak için bir bahane değil mi Sevgililer Günü. Biz de 14 Şubat vesilesiyle sevgilisine kendi tarzıyla ‘seni seviyorum’ demek isteyenlere gazetemizde yer ayırdık. Sevdiğinize aşkınızı haykırmak için yazdığınız notlarınızı, kısa mektuplarınızı topladık...

Haberin Devamı

Aşkı ararken umudunu kaybeden ve “Yalan dostum, aşk diye bir şey yok” diyenler, size bir sır verelim: Evet, aşk diye bir şey var. Kimilerimiz diğer yarımızı henüz bulamadık belki ama “Yürekten sevebileceğim biri sahiden de varmış” şaşkınlığını yaşayan da çok. Sevgililer Günü yaklaşırken sevdiklerine sürpriz yapmak isteyenlerden aşk mesajları topladık. 72 yaşında, hayat arkadaşına aşkını ilan edeni de, 24 yaşında, “Bize kutlayacak gün bahane olsun mis kokulum” diyeni de var. Evlenip çoluk çocuğa karışanlar, ilk kez Sevgililer Günü kutlayanlar... Hepsinin ortak noktası şu: Aşka inanıyorlar. İşte sizlerden gelen notlar...

‘Darısı bu şansı arayan herkesin başına...’
Selvi Pamuk (41), matematik öğretmeni

Lise yıllarında, mantığın işin içine giremediği zamanlarda tanıştık biz seninle. Ayaklarımızın yerden kesildiği, kalbimizin çıkacakmış gibi attığı, “Sadece yanında olayım, geri kalan her şey çözülür” dediğimiz yıllardı onlar. Elbette hayat mücadelesine birlikte göğüs germeye başladığımızda bazı şeyler o ilk aşk gibi olmadı. Sen büyüdün, ben büyüdüm. Beklentilerimiz değişti, çocuğumuz oldu, ki bu kısım için sayfalar gerekli... Bunlar tabii normal süreçler... Yaşımız ilerledikçe hayatımıza kayıplar ve hastalıklar da girmeye başladı. Ama başımı omzuna yasladığımda benimle aynı duyguyu paylaşan ve psikolojik savaşımda bana en büyük desteği veren kişi oldun sen. İşte zaten bu yüzden bu hikâyede kendimi çok şanslı hissediyorum. Özgürlüğümün hiçbir zaman kısıtlanmadığı, sevgi ve saygının ön planda olduğu bir evliliğe evrildi aşk hikâyemiz. Her geçen yıl bir önceki yıldan daha çok seviyorum seni. Darısı bu şansı arayan herkesin başına...

Haberin Devamı

‘Dünyadaki kusursuz eşleşmemiz...’
Andaç Pamuk (41), elektrik-elektronik mühendisi

Tarih boyunca muhtemelen aşkla ilgili tüm tarifler yapıldı, tüm sözler söylendi, şiirler yazıldı, filmler çekildi ve şarkılar bestelendi. Ama hiçbirisi benim sana karşı hislerimi, senin hayatımdaki anlamını, bizim bu dünyadaki kusursuz eşleşmemizi ve sensizliğin imkânsızlığını tam olarak anlatmaya yetmedi. Seni 16 yaşımda o eylül sabahı ilk gördüğüm andan beri seviyorum. Sevgililer Günümüz kutlu olsun.

Haberin Devamı

‘Gülüşünden öperim’
İlayda Güdekli (24), fizyoterapist

Benim bebek eşim, öyle seviyorum ki seni. Sen benim sonsuz, her an sevgilimsin. Bize kutlayacak gün bahane olsun. Seni gülüşünden öperim. Sevgililer Günümüz kutlu olsun, mis kokulum.

‘Her şeye bedelmiş’
Şebnem Öztürk (45), emekli gazeteci

Canım aşkım, seni sevmeye 30 yıl önce başlamıştım. Şimdi senin de aynı duyguları hissetmenle tamamlandım. Hayatımda ilk defa çok sevildiğimi ve değer gördüğümü hissediyorum ki bu her şeye bedelmiş. Geçen gün ‘Elemental: Doğanın Güçleri’ isimli bir animasyon izledim. Ateş elementinden bir kız ve su elementinden bir çocuk birbirlerine âşık oluyorlar. El ele tutuşmaları bile imkânsız görünse de birlikte olmanın bir yolunu buluyorlar. Evet, karakterlerimiz ve hayata bakış açılarımız farklı olabilir ama sevgimiz bizi bir arada tutacak. En iyi arkadaşım, aşkım seni çok seviyorum.

Haberin Devamı

‘En güzel mevsimsin’
O. Z (17), öğrenci

Seninle kışlar bahar, gecelerse sabah oluyor. Ömrümde yaşadığım en güzel mevsimsin sen. Seni çok seviyorum sevgilim.

‘Sensiz yaşamak istemediğimi anladım’
Adil Demir (72), özel sektörden emekli üst düzey yönetici

Bizler sevgisini ifade etmekten ürken, çekingen bir nesilden geliyoruz. Babam hiç olmadı. Annem bir gün olsun beni sevdiğini söylemedi. Sanki ayıptı ya da nazar değecekti veya şımaracaktık. Bunların hiçbiri doğru, haklı değildi. Sevilmenin eksikliğini yüreğimizin en derinlerinde hissederek büyüdük. Sonra yıllar geçti ve üniversite yıllarımın hemen başında, bir sınav öncesi gördüm seni. İşte o anda sensiz yaşamak istemediğimi anladım. Bana yapılanın tam tersine, birlikte geçirdiğimiz
50 yıl boyunca sana ve sahip olduğumuz çocuklarımıza sevgimi ifade etmekten hiç çekinmedim. Sevgililer Günü, doğum günleri veya yılbaşı geceleri en büyük ihtiyacımız olan sevme ve sevilme duygusunu bize hatırlatıyor. O yüzden de kutluyoruz ama aslında bize her gün 14 Şubat, değil mi?

Haberin Devamı

‘Derken sen geldin’
İlke Afacan (43), çevirmen

Sadece bir yıl önce, bu hayatı paylaşabileceğim birinin var olmadığına ne kadar da emindim... Derken sen geldin! Yürekten sevebileceğim biri sahiden de varmış! Birbirimizi bulmamıza ömür boyu şaşıralım. Sonsuza dek sevgilim. Seni seviyorum Alper!

‘Birleştirdi iki kalbi sonsuza dek...’
E. D. U. (26) marka uzmanı

İlk Sevgililer Günümüz olduğu için ikimize de güzel bir anı kalsın istedim. Seni çok seviyorum sevgilim, iyi ki varsın. O gün tesadüfen karşımıza çıkan yazıyı hatırlarsın: ‘Esintili bir yaz akşamında, birleştirdi iki kalbi sonsuza dek...’ Kalp M. H.

‘Başkasıyla hayat çok sıkıcı olurdu’
Bilun Saya Uslu (53), emekli yönetici asistanı

Haberin Devamı

Chuchu’m, seninle geçireceğimiz 25’inci Sevgililer Günü’nden sesleniyorum. Yıllar içinde birbirimizi ‘rağmen sevmeyi’ öğrendik. Bazen sana kızıp çok gıcık olsam da şeytan tüyünle ağzımdan girip burnumdan çıkıyorsun. En iyi tatil arkadaşım, en ilgili dert ortağım, en acımasız eleştirmenim ve enerji kaynağımsın. Vicdanın, adaletin, mantığın ve şefkatin seni hep daha fazla sevmeme neden oldu. İşte o yüzden de her zaman söylediğim gibi: İyi ki sen! Başkasıyla hayat çok sıkıcı olurdu!

‘Sana kızsam kendime küserim zaten’
M. H. (25), fotomuhabiri

Sık sık kavga etsek de kazanamayacağım en güzel kavgam sensin. Sana kızsam kendime küserim zaten! Sevgililer
Günümüz kutlu olsun.

‘Gülmek geliyor içimden’
Anıl Özçelik (34), reklamcı

Yağmurun sesi, hemen ardından gelen toprak kokusu, hepsi seni, sana olan sevgimi hatırlatıyor. Gülmek geliyor içimden, ıslanan sokaklarda koşmak istiyorum. Sevgili eşim Ceren, seni çok seviyorum.

‘Hayatımdaki en büyük şanssın sen’
G. A. (49), gazeteci

Sevgilim, çeyrek asrı benim gibi bir huysuzla yan yana geçirebildiğin için bir aşk notundan çok bir teşekkür mesajı bu. Beni değiştirmeye ya da sınırlarımı belirlemeye yeltenmediğin için; birbirimize asla benzemeyen zevklerimize her zaman bir ortak noktada buluşabilme fırsatı verdiğin için; benim gibi susan biriyle sonsuza kadar konuşacak gücün olduğu için; sadece ikimize çok komik gelebilecek şeylere ve birçok başka şeye bol bol gülebildiğimiz için; kaç yaşımızda olursak olalım istediğimiz şekilde çocuklaşabildiğimiz için ve buraya yazamayacağım binlerce farklı sebeple... Sevgilim olduğun günden bugüne, bana seni sordukları zaman hep söylediğim gibi ‘Hayatımdaki en büyük şanssın sen’, o yüzden teşekkür ederim.

‘Bunu karta yazan adam ne düşünmüştür?’
Aslı Deniz (40), müzisyen

Canım sevgilim, çiçekçi kartlarına yazdırdığın birbirinden ‘romantik’ ve “Bunu karta yazan adam acaba hakkımızda ne düşünmüştür” dedirten komik kodlarımız için çok teşekkür ederim. İyi ki hayatımdasın. Seni seviyorum.

‘Her türlü çabayı gösterebildik petunyam’
E. T. (42), sanatçı ve mimar

Sevgilim Ö., Ne şanslı ve akıllıyız ki birbirimizi bulduk ve kaybetmemek için her türlü çabayı gösterebildik petunyam. Birlikte geçirdiğimiz 14 yılda çok zor günler de atlattık. Kimi zaman aç kaldık, kimi zaman kirayı ödeyemedik, kimi zaman stres yapıp korkularımızı birbirimize yansıttık. Fakat inanır mısın hiçbiri umurumda değil. Bana hayatımı, kendimi ve her şeyi sevdirdiğin için sonsuz teşekkür ederim. Seni seviyorum.

‘Çok şanslıyım bence...’
I. I. (50), gazeteci

Canikom, seni o kadar çok seviyorum ki... Sen dünyanın en harika erkeği, en düzgün, en iyi kalpli, en vicdanlı insanısın. Çok şanslıyım bence. Tabii sen de...

‘İlişkinin başında iki inatçı çocuk vardı’
Yeliz K. (39), sunucu

“İki insanın birbirini bulması kadere, bulduktan sonra kaybetmemeleriyse onların emeğine bağlıdır” sözünü seviyorum. Her şey gibi ilişki de emek istiyor. Yeri geliyor, kendine bile tahammül edemiyorken sevgilinin seni her halinle kabulleniyor olması oldukça kıymetli. Altı yıllık birlikteliğimize baktığımda keyifli bir yol arkadaşlığı görüyorum. İlişkinin başında iki inatçı çocuk vardı. Olgunlaştıkça ilişkinin dengesini bulmaya başladık. Kavga edince daha çabuk barışıyoruz artık. Fikirlerine saygı duyan, gözlerine baktığında ne söylemek istediğini anlayan birinin olması büyük bir lüks. Koçero, kalbini, dürüstlüğünü ve ‘Biscolata’ vücudunu seviyorum.

‘Ellerimiz ömür boyu ayrılmasın sincabım’
O. Ö. (30), öğretmen

Nasıl da gelip konuverdin bir anda kalbimin tam orta yerine ve nasıl da güzelleştirdin hayatımı... Ellerimizin ömür boyu ayrılmaması dileğiyle... Sevgililer Günümüz kutlu olsun, minik sincabım.

‘Sen, ben, biz ve kedilerimiz...’
S. B. (40), iletişimci

Klişelerden uzak ama benim için klişelere bir o kadar yakın olduğun için... Tüm dünyanı bana olduğu gibi oyunsuz, rolsüz açtığın için iyi ki hayatımdasın sevgilim. Sen, ben, biz ve kedilerimiz...

‘Canım oldun’
Pınar Tahirler (24), muhabir

Sevgilim, pamuğum, canım oldun iyi ki! Ben de senin manyağın ve delinim iyi ki! Birlikte en renkli, yemyeşil senelerimize...
Seni çok çok çok seviyorum, canım sevgilim.

BAKMADAN GEÇME!