Bir şampiyonun hayali

Güncelleme Tarihi:

Bir şampiyonun hayali
Oluşturulma Tarihi: Ocak 29, 2023 12:09

21-28 Ocak Antalya Serik'te 2304 sporcunun katılımıyla düzenlenen Yıldızlar ve küçükler Türkiye şampiyonasında 17 yaş kızlar kategorisinde mücadele eden Elifnaz Akat hedefinin ilerde işinin satranç olmasını istediğini ve bu sporu profesyonel olarak yapmayı istediğini belirtti.

Haberin Devamı

6 yaşında ağabeyinden satranç oynamayı öğrenen Elifnaz bugüne kadar birçok başarıya imza atmış. 9 senedir milli tamda yer alan Elifnaz'ın 1 Türkiye şampiyonluğu, 2022 15 yaş kızlar Avrupa Şampiyonluğu, 1 Avrupa beşinciliği ve 1 dünya üçüncülüğü bulunuyor.

Kısa vadede Nisan ve Mayıs aylarında düzenlenecek Avrupa ve Dünya okullar arası satranç şampiyonalarda derece elde etmeyi hedeflediğini belirten 17 yaşındaki Elifnaz, ileriki yıllar için yaptığı kariyer planlaması hakkında şunları söyledi "Satrançta en büyük unvan olan WGM (Kadın büyük usta) ardından erkeklere ait olan unvanları almayı hedefliyorum."

Satranç sayesinde özel okulda yüzde yüz burslu olarak okuyan genç satranççı, gelecek planlamasını santraç üzerine yaptığını ifade ederek "Profesyonel yaşamda da bir satranç sporcusu olmak istiyorum. Derslerim satrancın katkısıyla oldukça iyi noktada. Satranç düşünmemi çok geliştirdi, sosyal olarak, okul seçimi olarak yaşantımda kendimi çok daha güzel ifade eder hale geldim. Analitik düşüncem gelişti, çok daha fazla şey hesap yapabiliyor böylece hayatıma dair çok daha doğru kararlar verebiliyorum."

Haberin Devamı

Bir şampiyonun hayali

Yaşadığı kent olan Balıkesir’de çok fazla yüz yüze maç yapma imkanı bulamadığı için olabildiğince turnuvalara katılarak, internet üzerinden Avrupa’da yaşayan rakiplerce maçlar yaparak bu açığı kapattığını belirtti.

Bir şampiyonun hayali

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!