Meyveli, tahinli, sakızlı, hatta menekşeli... En iyi 10 dondurmacı

Güncelleme Tarihi:

Meyveli, tahinli, sakızlı, hatta menekşeli... En iyi 10 dondurmacı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2020 07:00

Dondurmasız yaz, yaz değildir. Her yerde dondurma olsa da en iyisini bulmak biraz meşakkatlidir. Jürimize ‘En lezzetlisini nerede yiyebiliriz?’ diye sorduk. 10 farklı adresi sıraladık. İçlerinde ezberbozan tatlar sunanlar da var...

Haberin Devamı

1) BEBEK KLASİĞİ
Mini Dondurma, İstanbul

Meyveli, tahinli, sakızlı, hatta menekşeli... En iyi 10 dondurmacı

Bebek’teki dondurmacı adı gibi ‘mini’ bir dükkânda. Yıllardır lezzetini bozmayan bir klasik... Sıcak yaz günlerinde en lezzetli şekilde serinlemeniz için Ahmet Faik Karanis öneriyor.

2) ÇİÇEK KOKULU
Bravo Patisserie, İzmir

Meyveli, tahinli, sakızlı, hatta menekşeli... En iyi 10 dondurmacı

Bostanlı’daki pastane pek meşhur. Çeşit çeşit lezzetlerin arasında en farklısı menekşeli olan… Çiğdem Seferoğlu: “Özel kokulu menekşelerden yapılan çok özel bir lezzet.”

3) YEMEDEN DÖNMEYİN
Nazmi Usta, İzmir

Meyveli, tahinli, sakızlı, hatta menekşeli... En iyi 10 dondurmacı

Foça’da, 34 yıllık bir klasik. Müdavimi de çok… Özellikle meyveli yoğurtlu dondurması popüler. Bahar Akıncı “Nazmi Usta’dan dondurma yemeden dönmeyin” diyor.

Haberin Devamı

4) TAMAMEN ORGANİK
Bitez Dondurma, Muğla

Meyveli, tahinli, sakızlı, hatta menekşeli... En iyi 10 dondurmacı

Aslı Bitez’deki dondurmacının Türkiye’nin farklı noktalarında şubeleri var. Hepsinin lezzeti aynı… İşin sırrı, tamamen organik malzemelerde... Mandalinalı olan çok seviliyor.

5) VEGAN LEZZETLER
Serez Dondurma, İstanbul

Meyveli, tahinli, sakızlı, hatta menekşeli... En iyi 10 dondurmacı

İstanbul’da sekiz şubesi var. Katkı maddesi kullanmıyorlar. Vegan çeşitleri de var. Salih Seçkin Sevinç “Hiçbir aroma katılmadan, en hijyenik şartlarda hazırlanıyor” diyor. 

6) GÜNLÜK ÜRETİM
Dondurmino Gelato, İzmir

Meyveli, tahinli, sakızlı, hatta menekşeli... En iyi 10 dondurmacı

Alaçatı, Hacımemiş Mahalle’sinde. Dondurmalar günlük yapılıyor. ‘Gelato Master Chef’ unvanına sahip Mehmet Ali Akbulut’un oluşturduğu menüde 150 farklı lezzet var. 

Haberin Devamı

7) SORBELERİNİ DENEYİN
dondurmacı Yaşar Usta, İstanbul

Meyveli, tahinli, sakızlı, hatta menekşeli... En iyi 10 dondurmacı

İstanbul’un en meşhuru...Avrupa Yakası’nda üç, Anadolu Yakası’nda sekiz şubesi var. Dondurmalarının yanı sıra sorbelerine de şans verin. 

8) KARADUTLU VE SAKIZLI
Ayvalık Çamlık Dondurmacısı, Balıkesir

Meyveli, tahinli, sakızlı, hatta menekşeli... En iyi 10 dondurmacı

Doğal ürün kullanıyorlar. Ebru Erke “Çamlık Dondurmacısı’nın özellikle karadut ve sakızlısını mutlaka deneyin” diyor.

9) MÜDAVİMİ ÇOK
Yasemin&Tuncel, İstanbul

Meyveli, tahinli, sakızlı, hatta menekşeli... En iyi 10 dondurmacı

Yasemin ve Tuncel çiftinin işlettiği Göktürk’teki dükkânın müdavimi çok. Özellikle tuzlu karamel ve tahinli dondurmaları tercih ediliyor. 

Haberin Devamı

10) AZ KALORİLİ SEÇENEK
Dondurmacci, İstanbul

Meyveli, tahinli, sakızlı, hatta menekşeli... En iyi 10 dondurmacı

Etiler, Göktürk, Nişantaşı ve Levent’te şubeleri var. Lezzeti yıllardır değişmeyen Dondurmacci’da formunu korumak isteyenler için diyet seçenekler de bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!