Hazırlığı şimdiden yapın

Güncelleme Tarihi:

Hazırlığı şimdiden yapın
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2017 15:02

Dün açılan ve 10 Aralık’a kadar sürecek olan 14. Ülkeler El Sanatları ve Yöresel Ürünler Fuarı, son hafta yılbaşı alışverişi telaşı başlamadan önce gezmek için en uygun adreslerden. Seçenek bol çünkü 40 ülkeden 270’i aşkın katılımcı Ankara’da bir araya geliyor.

Haberin Devamı

Kısa adıyla ‘Ülkeler Fuarı’ olarak anılan Ülkeler El Sanatları ve Yöresel Ürünler Fuarı, 2004’ten beri düzenli olarak yapılan bir organizasyon. Her sene aralık ayı başında açılıyor; Orta Asya giysi ve yemeklerinden İpek Yolu’nun tarihe armağan ettiği kumaşlara, antik ürünlerden İran’ın ipek halısına, gizemli Afrika ülkelerinin ilgi çekici aksesuar ve takılarından Uzakdoğu’nun kendine özgü el sanatlarına kadar birçok ürün burada kendine yer buluyor.

Hollywood’a çarık üreten Maraşlı usta

Avusturya ve Almanya’nın ilk kez katılacağı, Gana ve Özbekistan’ın renkli dans gösterileri sergileyeceği organizasyonun bu yılki mesajı ‘Sanat Barıştır’. 3 metrekarelik dükkânında ‘Harry Potter’, ‘Yüzüklerin Efendisi’, ‘Gladyatör’ gibi kült filmlere çarık üreten Maraşlı ünlü ayakkabı ustası Hüseyin Kopar da fuarın katılımcıları arasında.

Haberin Devamı

Fuar koordinatörü Remzi Çayır, “Aynı zamanda ülkemizin yöresel el sanatları ve gıda ürünleri de olacak” diye anlatıyor: “Kahramanmaraş’ın bakırı, Siirt’in battaniyesi, Mardin telkârisi, Beypazarı gümüşüne varana kadar Türkiye denilince akla gelecek tüm ürünler...”

Yılbaşı alışverişinde son haftaya kalmak istemiyor ve bu sene orijinal şeyler hediye etmeyi düşünüyorsanız uğramakta fayda var.

Hazırlığı şimdiden yapın
ATO Congresium’daki fuar 10.00-20.00 saatlerinde ziyarete açık. Ankaralıların büyük ilgi gösterdiği organizasyon, farklı ülkelerle ticari ilişkileri geliştirme fırsatı da sunuyor.

BAKMADAN GEÇME!