Dünyanın en büyük sirki Türkiye’ye geliyor

Güncelleme Tarihi:

Dünyanın en büyük sirki Türkiye’ye geliyor
OluÅŸturulma Tarihi: AÄŸustos 10, 2019 08:00

Kanada merkezli Cirque du Soleil beşinci kez Türkiye’de gösteri sergiliyor. 4 binden fazla çalışanı bulunan ekip bu kez yeni performansları ‘Bazzar’la izleyicinin karşısına çıkacak. 21 Ağustos’ta başlayacak gösteri öncesi Cirque du Soleil sözcüsü Nicolas Chabot’la konuştuk. Hem dünyanın en büyük şov grubu hem de gösterinin detayları hakkında bilgi aldık.

Haberin Devamı

◊ Cirque du Soleil, Türkiye’de daha önce hangi gösterilerini sergilemişti?

- 2011’de ‘Saltimbanco’, 2012’de ‘Alegria’, 2013’te ‘Michael Jackson: Ölümsüz’ ve 2016’da ‘Varekai’. İstanbul’da Cirque du Soleil gösterilerini 130 binden fazla kişi izledi. Buradaki tüm şovlar arena formatında gerçekleştirildi. ‘Bazzar’la Cirque du Soleil’in dev çadırı ilk kez Türkiye’de olacak.

◊ ‘Bazzar’ ilk nerede gösterildi? Asıl pazar Ortadoğu mu?

- Tur Hindistan’da başladı. Mumbai ve Yeni Delhi’den sonra Ortadoğu’ya geldi. Abu Dabi, Muskat, Doha, Beyrut’ta sergilendi. Gösteri özellikle Ortadoğu için tasarlanmamıştı fakat bu bölgede büyük başarı kazandı. Daha önce başka hiçbir şovun gitmediği bir yolu takip ediyor.

Dünyanın en büyük sirki Türkiye’ye geliyor

Haberin Devamı

Gösterilerimizde hiçbir zaman hayvan olmadı

◊ Cirque du Soleil aynı anda kaç ülkede performans sergiliyor?

- Dünyada aynı anda 20 farklı gösteri gerçekleştiriyor. Şu anda ekiplerimiz ABD, Kanada, İspanya, Singapur, Almanya, Arjantin, Çin, Meksika ve Türkiye olmak üzere dokuz ülkede şovlarını sergiliyor.

◊ Şu anda üzerinde çalışılan kaç gösteri var?

- Tonlarca proje var. Şu anda buz üzerinde gerçekleşecek bir sirk gösterisi olan ‘Axel’in yaratım süreci içindeyiz. 2019 Ekim’inde sahneye konulacak. Ayrıca futbolcu Messi hakkında bir gösteri hazırlıyoruz. Adı ‘Messi 10’ ve Arjantinli süperstarın hayatından ilham alıyor. Bu gösterimiz de Ekim 2019’da Barselona’da sahnede olacak. Son olarak, Las Vegas’ta Luxor Hotel’de devamlı bir şov oluşturmak için çalışıyoruz. Adı ‘R.U.N’; prömiyeri de 2019 sonbaharında yapılacak. Bu şov Cirque du Soleil’in ilk canlı aksiyon gerilim gösterisi. Dublörlerin dünyasını keşfetmek için canlı aksiyon performansı, ileri teknoloji ve multimedya kullanan, benzeri görülmemiş bir eğlence deneyimi olacak.

◊ ‘Bazzar’da Olimpiyat veya dünya şampiyonu gibi ünlü akrobat veya dansçılar var mı?

- Olimpiyatçılar yer almasa da, başta jimnastik dalında olmak üzere uluslararası düzeyde yarışmalara katılan sanatçılarımız var. Rihanna, Drake, Lorde gibi dünyaca ünlü sanatçılarla çalışan dansçılarımız da bulunuyor. Sanatçılarımızdan biri Fransa’da Avrupa Şampiyonası ve hatta ünlü Cirque de Demain madalyası kazandı.

Haberin Devamı

◊ Cirque du Soleil’in içinde ‘sirk’ kelimesi yer alıyor ancak performanslarda hiçbir hayvan bulunmuyor. Bu, her zaman var olan bir kural mıydı?

- Cirque du Soleil; sirk sanatları, akrobasi, dans, tiyatro ve müziğin karışımı olan çağdaş bir performans sunuyor. Gösterilerimizde hiçbir zaman hayvanlar yer almadı.

Dünyanın en büyük sirki Türkiye’ye geliyor

Chabot, grubun ilk canlı aksiyon gerilim gösterisi ‘R.U.N’ı da anlattı.

Sınırsız bir yaratıcılık laboratuvarı

◊ Türk izleyicisi, dünyaca ünlü birçok gösteriyi keyifle izledi ancak gösteriyi yapan kadro o kadar da güçlü değildi. Genelde ana şovu yapan gerçek ekip Türkiye’ye gelmiyor. ‘Bazzar’ için durum ne?

Haberin Devamı

- Bu durum kesinlikle ‘Bazzar’ için geçerli değil. Tüm dünyayı birlikte dolaşan tek bir ‘Bazzar’ ekibi bulunuyor. Şovların en iyisini izleyeceksiniz ve inanın, bu sanatçıların yapabileceklerine hayran kalacaksınız.

◊ Bu şovla ilgili biraz ayrıntı verebilir misiniz?

- ‘Bazzar’; akrobatlar, dansçılar ve müzisyenler grubunun, hayranlık uyandıran, eğlenceli bir gösteriye imza attığı, sınırsız bir yaratıcılık laboratuvarı. Bu sanatçılar, maestrolarının liderliğinde, tuhaf bir evren yaratmak için bir araya geliyor. İzleyiciler daha önce hiç görmedikleri birçok farklı sirk disiplinini bir arada görmeyi bekleyebilir: Trapez, sallanmak, ip, akrobatik bisiklet, ateş dansı...

Haberin Devamı

Dünyanın en büyük sirki Türkiye’ye geliyor

Macera 35 yıl önce başladı

1984’te 20 sokak sanatçısından oluşan Cirque du Soleil, sirk sanatlarını yeniden icat etti ve canlı eğlence konusunda dünya lideri oldu. Montreal’de kurulan Kanadalı ekip, 60 ülkede 450’ye yakın şehirde sergilenen prodüksiyonlarla 190 milyondan fazla izleyiciye heyecanlı gösteriler sundu. Grubun yaklaşık 60 ülkeden 1400 sanatçının da dahil olduğu 4 binden fazla çalışanı bulunuyor.

Dünyanın en büyük sirki Türkiye’ye geliyor

Alchemy Project tarafından Türkiye’ye getirilen Cirque du Soleil’in İstanbul gösterileri 21 Ağustos’ta başlayacak. Grup 11 günde 19 gösteri sergileyecek. Adres İstanbul Maltepe’deki Hilltown Alışveriş Merkezi olacak. Bilet fiyatları 195’le 995 TL arasında değişiyor.

Haberin Devamı

Â

Dünyanın en büyük sirki Türkiye’ye geliyor

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!