Hugo Boss’a niyet 60 milyon dolar yatırdı, ’bu kızın talibi çok’ dedi

Güncelleme Tarihi:

Hugo Boss’a niyet 60 milyon dolar yatırdı, ’bu kızın talibi çok’ dedi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 11, 2008 00:00

Nişantaşı'ndaki mağazasını, İstinyePark’ta mağaza açma sürecinde Louis Vuitton’a kaptıran Hugo Boss için yapımına başlanan bina için yarış başladı. Orjin Grup’un Hugo Boss’u düşünerek Abdi İpekçi Caddesi’nde yapımına başladığı 60 milyon dolarlık binaya çok sayıda talip çıktı. Orjin Group’un ortağı Zafer Kurşun, "Kızın talibi çok, yerli yabancı birçok marka görücü geliyor" dedi.

NİŞANTAŞI’ndaki mağazasını, İstinyePark alışveriş merkezinde mağaza açma sürecinde Louis Vuitton’a kaptıran Hugo Boss’un, Nişantaşı’na geri dönmesi için yapılan binaya çok sayıda talip çıktı. Türkiye’de Orjin Grup’un temsil ettiği Alman Hugo Boss’un CEO’su, İstinyePark alışveriş merkezinde dünyanın en büyük lüks markası Louis Vuitton’un da mutlaka yer alması gerektiğini söylemişti. Doğuş Grubu ile ortak İstinyePark projesini ortaya çıkaran Orjin Grup, Hugo Boss’un Nişantaşı’ndaki mağazasını Louis Vuitton’a vererek, dünyanın en değerli lüks markasını İstinyePark’a çekmeyi başarmıştı. Orjin Grup’un mal sahibi olduğu Abdi İpekçi Caddesi’ndeki binayı boşaltmasının ardından, Louis Vuitton’un Global Store (küresel mağaza) açması Hugo Boss’un CEO’sunu üzmüştü. Alman markanın Nişantaşı’nda yeniden varlık göstermek için çalışmalara başladığı söylentileri yayılmıştı.

HUGO BOSS’A NİYET: Orjin Grup, Türkiye’de lüks markaların yan yana dizildiği Abdi İpekçi Caddesi’nde, Louis Vuitton’un çaprazında bulunan arazide Hugo Boss’a yer vermek üzere inşaat çalışmalarına geçtiğimiz aylarda başladı. Dev bir Hugo Boss tabelasının ardındaki inşaat çalışmalarının ağustos ayında bitmesi planlanıyor. Orjin Grup’un ortaklarından Zafer Kurşun, 7 katlı binanın 60 milyon dolar civarında bir yatırımla gerçekleşeceğini belirtti, ancak binada Hugo Boss’un mağaza açacağı bilgisini doğrulamadı.

BU KIZIN TALİBİ ÇOK: Zafer Kurşun, "Bu kızın talibi çok" diyerek, inşaat çalışmaları süren binada mağaza açmak için çok sayıda markanın ısrarcı olduğunu söyledi. Kurşun, yapılacak binayla ilgili şu bilgileri verdi: "İmar açısından binanın yüksekliğiyle ilgili bir sınırlama var. Yedi katlı olacak bina, çok ciddi bir yatırım. Tamamı taş kaplama olacak ve Nişantaşı semtinin dokusuyla uyum gösterecek. Arsa dahil yatırım 60 milyon dolar civarında olacak. Binanın talibi çok. Hem yabancı hem yerli çok marka görücüye geliyor. Bir kızı 50 kişi ister bir kişi alır. Henüz karar vermiş değiliz."

Global ve yerli bütün dev markalar yan yana

DÜNYANIN en büyük lüks markalarının yanı sıra, Türkiye’nin en değerli markaları da Abdi İpekçi’de yan yana diziliyor. Abdi İpekçi’de Louis Vuitton, TOD’S, Ermenegildo Zegna, Roberto Cavalli gibi yabancı markaların yanısıra Vakko, Vakko Couture, Beymen, Balizza, Machka gibi yerli markalar da bulunuyor.

Champs Elysees ve Fifth Avenue ile yarışıyor

Abdi İpekçi Caddesi, lüks markaların yer kapma yarışına sahne olurken, yan yana barındırdığı dev lüks markalarla hem prestij hem de cirosal değer açısından dünyanın önemli alışveriş caddeleriyle rekabet ediyor.

Abdi İpekçi, Paris Champs Elysees; Roma Via del Corso; Londra Kings Road, Regent Street, Knightsbridge caddeleri ve New York’un beşinci caddesi Fifth Avenue ile kıyaslanır konuma geldi.

Louis Vuitton’un Başkanı Yves Carcelle, İstanbul’da eşiyle birlikte geçirdiği 4 günlük bir tatilin ardından Nişantaşı’nı keşfettiğini hatırlarak, "Nişantaşı ile İstanbul benim için her zaman özel ve duygusal bir anlam taşıyor. Nişantaşı, İstanbul’da lüksün kalbi" demişti.

Abdi İpekçi Caddesi zirveye tırmanıyor

Nişantaşı Abdi İpekçi Caddesi, Türkiye’de en lüks markaların yer aldığı bir lokasyon olarak dikkat çekiyor. Nişantaşı’nın tamamı önemli bir alışveriş merkezi olma özelliğini koruyor.

Daha önce Valikonağı ve Rumeli caddeleri çok talep görürken, hareketlilik son yıllarda Abdi İpekçi caddesine kaydı.

Uzun yıllardır önemli bir alışveriş caddesi olan Abdi İpekçi, son dönemde Türkiye’de hızla çok sayıda yeni alışveriş merkezi açılmasına rağmen, yükselişini sürdürüyor.

Cadde Türkiye’nin yıldızı en çok parlayanı olarak kabul ediliyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!