Hollywood'un mücevherli kadınları

Güncelleme Tarihi:

Hollywoodun mücevherli kadınları
Oluşturulma Tarihi: Eylül 14, 2000 00:00

Haberin Devamı

Gün geçtikçe en gerçekçi sahnelerin çekildiği Hollywood filmlerinde, aktristlerin boyunlarını, kulaklarını, ellerini süsleyen mücevherler de taklit olmaktan kurtuldu. Amerika'nın en ünlü kuyumcuları Hollywood kadınları için mücevher tasarlıyorlar.

Kadınlar, tarihin baeşlangıcından bu yana süslü görünmek için renkli cisimlerden yararlandılar. Eski çağlarda yaşayan kadınlar bile, mağaralardaki çizimlerden anlaşıldığına göre hayvan dişlerini, ayaklarını takı olarak kullanmışlar. Dünyada uygarlık geliştikçe, kadınların süs takıları da değişmiş. Bugün değerli taşlar ve madenler kadınları süslüyor, ve daha güzelleştiriyor.

Dünyadaki trendi yakından izleyen Hollywood'da da son zamanlarda değerli takı merakı büyük boyutlara ulaştı. Yıllar önce sinema oyuncuları kamera karşısına geçerken sahte taşlardan yapılmış takıları kullanırlardı. Yıldızın filmdeki rolüne uygun mücevher tasarımı yapılırdı. Son yıllarda ise Hollywood'da pek çok şey değişti. Örneğin film yapımcılarının olaylara bakış açıları değişti. Gerçekçi olma hevesi bir tutkuya dönüştü. Filmciler, artık kadın oyuncuları sahte takılarla süslemek istemiyorlar. Dünyaca tanınmış kuyumcuların, mücevher tasarımcılarının bir servete malolan takıları filmlerde aksesuvar olarak kullanılmaya başlandı. Mücevher tasarımcıları bu uygulamadan çok memnunlar. Çünkü kadın izleyicilerin öncelikle aktristlerin kullandıkları takıları inceledikleri saptandı. Filmlerin jeneriklerini okuma alışkanlığınız varsa, oyunculara mücevher sağlayan kuyumcuların adlarını da okuma fırsatını bulursunuz. Bu uygulama Hollywood'un kadın oyuncularının da hoşuna gidiyor. Dünyanın en tanınmış mücevher tasarımcılarının birbirinden güzel taıkılarını kısa bir süre için de olsa kullanmaktan memnunlar.

Film beğenilmedi

Örneğin Nicole Kidman'ın başrolde oynadığı ‘‘The Portrait of a Lady’’ isimli film aynı zamanda ondokuzuncu yüzyıl sonlarında moda olan mücevherlerin bir defilesi niteliğini taşıyordu. Eleştirmenler, bu filmi yerden yere vurdular ama kadın izleyiciler filmde Nicole Kidman ve diğer oyuncuların kullandıkları takıların güzelliğini birbirlerine anlata anlata bitiremediler. ‘‘Casino’’ filminin en çarpıcı sahnesi filmin oyuncularından Joe Pesci'nin ölesiye dövülüp diri diri gömüldüğü bölüm değil elbette. Filmde rol alan Robert De Niro'nun, güzel eşi Sharon Stone'a bir kutu dolusu Bulgari imzalı mücevher hediye ettiği sahne çok büyük ilgi gördü. ‘‘Kelepçeli Aşıklar’’, ‘‘Madamın Küpeleri’’ ve ‘‘My Fair Lady’’ gibi filmler kadın izleyiciler için birer mücevher defilesi sayılabilir. Yeni çevrilen filmler arasında da ‘‘The Golden Bowl’’ isimli film de sergilenen mücevherler açısından değer taşıyor.

‘‘Thomas Crown Affair’’ ikinci kez sinemaya aktarılan ilginç bir öykü. Sanat eserleri soygunculuğu yapan Pierce Brosnan sevdiği kadına çok değerli mücevherler hediye eder. İlk filmde tamamen sahte taşlardan yapılmış takılar kullanılmıştı. Ama ikinci filmde ünlü kuyumcu Bulgari'nin hazırladığı değerli mücevherler kullanıldı. Julia Roberts, ‘‘Erin Brokovich’’ isimli filmde taktığı kolye ile dikkat çekti. Bu kolye aslında çok değerli bir taştan yapılmıştı. ‘‘Shakespeare Aşık’’ isimli filmde Gwyneth Paltrow'un büyük bir başarı kazanmasında, boynuna taktığı ve Londra'nın ünlü kuyumcularından Angels and Bermans'ın özel olarak hazırladıkları kolyenin rolü büyük. Gerilim filmlerinde bile değerli takılara yer vermek adet oldu. ‘‘Görevimiz Tehlike 2’’ filmi için de ünlü kuyumcu Bulgari soluk kesen bir kolye hazırlamıştı. Bu kolye, filmi izleyenleri olaylardan daha fazla heyecanlandırdı.

Bu örnekleri daha da çoğaltmak mümkün. Hollywood artık kuyumcuların da cenneti ve en büyük pazar yeri olmaya aday.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!