Hollywood’un hanedanları

Güncelleme Tarihi:

Hollywood’un hanedanları
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 30, 2006 00:00

Bazı ailelerde oyunculuk babadan oğula, anneden kıza geçiyor. İşte Hollywood’a yön veren en ünlü oyuncu ailelerinin ilginç öyküleri.

Her kuşağa bir Douglas

Hollywood’un efsane aktörü Kirk Douglas’ın oğulları da baba mesleğini sürdürüyorlar. Michael Douglas, babasını başarısını devam ettiren başarılı bir aktör. Kardeşi Joel Douglas, kamera arkasında çalışmayı yeğliyor. Eric Douglas intihar etmeseydi, başarılı bir komedyen olabilirdi. Michael Douglas’ın büyük oğlu Cameron da kamera karşısında ısınma turlarına başladı.

Efsane devam ediyor

Efsane Baba serisinin Oscar’lı yönetmeni Francis Ford Coppola’nın yeni bir filme başlayacağı zaman oyuncu aramasına hiç gerek kalmıyor. İtalyan asıllı Coppola Ailesi’nin üyelerinin nerdeyse hepsi sinemaya gönül vermiş. Coppola Ailesi, kuzenler, halalar, teyzeler ve yeğenler ile gerçekten çok kalabalık. Francis Ford Coppola’nın kızı Sofia, başarılı bir yönetmen. Efsane yönetmenin yeğeni Nicolas Cage’i tanımayan yok. Coppola’nın oğulları Roman ve Gian Carlo da baba mesleğini seçtiler.

İngilizlerden bir hanedan

Michael Redgrave, İngiliz Sineması’nın en sevilen oyuncularından biriydi. Bugün ise Michael Redgrave’in çocukları ve torunları Redgrave Ailesi’nin oyunculuk meşalesini taşıyor. Michael Redgrave’in iki kızı Vanessa ve Lynn, İngiliz Sineması’nın önde gelen isimleri. Vanessa Redgreave’in çocukları; Joely ve Natasha Richardson da anneleri ve babaları gibi başarılı birer oyuncu.

Babanın izindeler

Martin Sheen’in kamera karşısındaki başarısı ünlü aktörün üç oğlu ile iki kızını öylesine etkiledi ki, beşi de baba mesleğini seçmeye karar verdiler. Martin Sheen’in en büyük oğlu Charlie Sheen’i filmleri ve TV dizilerinde gösterdiği başarı, diğer kardeşlerini de etkiledi. Örneğin ailenin büyük oğlu Emilio Estevez de başarılı bir aktör. Sheen Ailesi bazen bir arada oynama fırsatı da buluyor.

Roberts’ların başarısı

Hollywood’un en yüksek ücret alan kadın oyuncularından biri olan Julia Roberts’ın kardeşleri de oyuncu. Abla Lisa Roberts, Julia Roberts’ın birkaç filminde oynadı. Julia Roberts’ın erkek kardeşi Eric Roberts ise bugüne kadar 147 filmde rol aldı. Eric Roberts’in kızı Emma Roberts da çok sevdiği halasının izinden gidiyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!