Hisar'da büyük savaş

Güncelleme Tarihi:

Hisarda büyük savaş
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 31, 2009 00:00

2009 yılı başında kurulan Akdeniz Festivalleri Birliği KADMOS’un ilk ortak projesi olan “Işığın Oğulları ile Karanlığın Oğullarının Savaşı” oyunu, 31 Temmuz-1 Ağustos tarihlerinde Rumelihisarı’nda sahnelenecek.

Haberin Devamı

İlk ortak projeleri        

Avignon Festivali, Atina&Epidaurus Festivali, Barselona Grec Festivali ve Uluslararası ıstanbul Tiyatro Festivali’nin 2009 yılı başında kurduğu Akdeniz Festivalleri Birliği KADMOS, ilk ortak projesini ıstanbul’da sahneye koyuyor. ısrailli film yönetmeni Amos Gitai’nin yorumladığı “Işığın Oğulları ile Karanlığın Oğullarının Savaşı” adlı oyun, 31 Temmuz-1 Ağustos tarihlerinde Rumelihisarı’nın etkileyici atmosferinde sanatseverlerle buluşacak.

Moreau da kadroda                                                         

Gitai’nin “Ölü Deniz Yazmaları”ile Josephus Flavius’un 1. yüzyılda Roma ımparatorluğu’nun Kudüs’ü işgalini anlattığı metinlerden uyarladığı oyunda, Rainer Maria Rilke, Oscar Wilde gibi yazarlardan da alıntılar bulunuyor. Oyunda büyük oyuncu Jeanne Moreau ve Jerome Koenig’in yanı sıra Cüneyt Türel ile Fransa’da yaşayan oyuncumuz Sedef Ecer rol alıyor. Oyunun ıstanbul’daki gösterimleri, ıstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı’nın katkılarıyla gerçekleşecek.   

Haberin Devamı

                                  

                                                                                                                                                          

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!