Hey! O otomobilin içindeki benim

Güncelleme Tarihi:

Hey O otomobilin içindeki benim
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2012 00:00

Detroit’de 1966’da doğan Chevrolet Camaro otomobiller arasında bir efsane. Şimdiye kadar David Beckham, Brad Pitt, Slyvester Stallone gibi dünya starları onu kullandı. “Benim neyim eksik” dedim ve yeni Camaro’nun direksiyonuna geçtim. Nişantaşı-Boğaz hattında kullanması ideal olan otomobilde ben artık ben değildim.

Haberin Devamı

Chevrolet Camaro ile üç gün üç gece yaşadım. Evet onu sürmedim, yaşadım. $Transformers’tan hayran olduğum bu araç şimdi filmdeki Bumblebee karakteri gibi benim en yakın arkadaşım. Öncelikle bu araçla trafik olmayan yollarda gitmenizi tavsiye ederim. Çünkü tam 432 beygir gücüne sahip. O güçlü ses ve hızlı çıkışın ardından İstanbul trafiği sizi biraz sıkabiliyor. Ama siz hız değil de birilerini tavlamak için yola çıkmışsanız Nişantaşı-Boğaz hattı ideal. Çünkü bakan dönüp bir daha bakıyor.

ZAYIFLADIM SAÇLARIM ÇIKTI

Bakışları bir süre sonra sanki otomobile değil banaymış gibi hissetmeye başladım. Hatta fazla kilolarımdan bile kurtulduğumu sandım. Sanki fitim ve uçuşan gür saçlarım var! Yan otomobildekiler bana yakın arkadaşım gibi sırıtıyor. Herkes seksi kıvrımlara ve kaslı görüntüye bakıyor. Sanırım herkes bana aşık! İyice deliye bağlıyorum yani. Ama bu otomobilden bir de inmesi var tabii. İşte orası kötü! Çünkü o bakılan ben değilim. Camaro’dan inince saat 24.00’ü vuruyor ve Hakan balkabağına dönüyor.

Haberin Devamı

/images/100/0x0/55ea10f3f018fbb8f869306f

İÇİ DIŞI BİR

Yeni Chevrolet Camaro  enerjisini, tutkusunu ve ruhunu sürücüsüne hissettiriyor. Dünya Tasarım Ödülü’ne sahip. V şeklinde tasarlanan ön tampon ve ızgara, özel alaşımlı jantlar, LED ışık halkası entegreli farlar, kaslı hatlar ve kıvrımlar… İçinde de sürprizler var. Dikiz aynasına entegre arka görüş kamerası kafanızı çevirmeden işinizi halletmenizi sağlıyor. Ön cama yansıtılan sanal gösterge panelini sadece sürücü görüyor.

ABD’DE ÜÇ OTOMOBİLDEN BİRİ

1966’da doğan Chevrolet Camaro o zamanlar milyonlarca satacağından haberdar değildi ama kısa sürede efsane haline geldi. Hatta o kadar önemsendi ki 14 şehrin birbirine telefonla bağlandığı bir basın toplantısıyla tanıtıldı. 2002’de aracın üretimine ara verildi ama 2010 senesinde tekrar üretilmeye başlandı. Bu sene
beşinci nesil Camaro, Avrupa ile eş zamanlı olarak Türkiye’de satışa sunuldu.
Araç eski popülaritesini kısa süre yeniden yakaladı. 2011’de ABD’de satılan her üç spor otomobilden iri Chevrolet Camaro ve Chevrolet Corvette oldu.

Haberin Devamı

FİLMDEKİ CAMARO SATILDI

En ünlü Chevrolet Camaro Transformers filminde de kullanılan  . Orjinalinde eskitilmiş görünüme sahip olan 1969 model Chevrolet Camaro yer alsa da, yapımcılar filmde 1977 modeli kullanmayı uygun buldu. Otomobil sarıya boyandı, boyanın üstüne siyah şerit çizgiler, astar boya ve pas izleri çekildi. Koltuklar haki yeşili vinilden yapıldı. Filmde kullanılan 1977 model Camaro eBay’de 40 bin 100 dolara satıldı.  ‘Revenge of the Fallen - Yenilenlerin İntikamı’ isimli serinin ikinci filminde, Bumblebee’de farklı alaşımlı tekerlekler özel üretim ön tampon kullanıldı. ‘Transformers: Dark of the Moon’ filmi için arabanın rengi sarıdan kehribar rengine değiştirildi ve motor kapağında, tavanında ve bagaj kapağında da daha kalın siyah şerit çizgiler kullanıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!