Hevra / Beraber

Güncelleme Tarihi:

Hevra / Beraber
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2013 10:59

“Kürtçe world music”in sadece ülkemizde değil, dünyada da en önemli temsilcisi olan Aynur’un, 3 senelik aradan sonra yeni albümü “Hevra”, Sony Music Classical etiketi ile müzikseverlerin karşısında.

Haberin Devamı

Aynur, 2010 yılında çıkardığı “Rewend“ albümünden önce 2004 yılında “Keça Kurdan” ve 2005 yılında “Nûpel” adıyla çıkarmış olduğu albümlerinin ardından dünya basınında adından sıkça bahsettirmiş, geniş bir hayran kitlesi oluşturmayı başarmıştı.

Yıllar içinde başarısına başarı katarak Türkiye’de ve dünyada çok önemli müzisyenler ile çalışan, içinde olduğu projeler ve verdiği konserler ile kitleleri kendisine hayran bırakan sanatçı, “Hevra” albümünde Buika, Yasmin Levy ve Mariza gibi usta sanatçıların prodüktörlüğünü de yapan besteci ve gitarist Javier Limón ile çalıştı. Aldığı 5 Latin Grammy’siyle İspanya’nın en saygın sanatçılarından biri olan ve müziği Brazil, Afro-cuban ve Caz gibi türleri de kapsayan geniş bir yelpazeye sahip Javier Limón ile Aynur’un, müziğin sınırlarını ortadan kaldırdığı “Hevra” albümünde, adeta doğu batı sentezi müzikseverleri karşılıyor.

“Péş Nare”, “Tobedar im” ve “Diyarbekir” şarkılarının söz ve besteleri Aynur’a ait olan albümde daha öncekilerin aksine geleneksel entrümanların yerine ağırlıklı olarak Limón’un flamenco ezgilerini taşıyan gitar soundu kullanıldı. Kürtçe ve Flamenco müziğin ortak noktalarını yakalayarak muhteşem bir sentez yakalanan albümün kayıtları Madrid ve Boston’da gerçekleşti. İspanyol piyanist besteci Ariadna Castellanos ile canlı kaydedilen “Xerîw” şarkısının yanı sıra “Sîsîlé” şarkısı da usta müzisyen Cemil Qoçgirî’nin temburu ile canlı kaydedildi.

Haberin Devamı

Aynur’un Javier Limón ile sınırları ortadan kaldırdığı, sadece Türkiye’de değil dünyada da merakla beklenen ve “beraber” anlamına gelen “Hevra” albümü Sony Music Classical etiketiyle müzik marketlerde!

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!