Herkesin kalbini çaldı

Güncelleme Tarihi:

Herkesin kalbini çaldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 1998 00:00

Haberin Devamı

Ricky Martin adı dillerden düşmüyor. Bu yıl Paris’te gerçekleştirilecek Dünya Futbol Şampiyonası’nın tanıtım şarkısı olarak seçilen şarkıyı öylesine duyarak ve severek söylüyor ki onu dinleyen herkes birdenbire futbol tutkunu oluveriyor. Puerto Ricolu genç şarkıcı Ricky Martin, kısa sürede müziği ve danslarıyla milyonların sevgilisi oluverdi. Onun şarkılarını dinlerken, şovunu izlerken insanın aklına birçok soru takılıyor. İşte o sorular ve yanıtları:

Nerede ve ne zaman doğdu?

Ricky Martin, 24 Aralık 1971'de Puerto Rico'da San Juan kentinde doğdu. Annesiyle babasının ayrı olması, küçük Ricky'nin mutlu bir çocukluk dönemi geçirmesine engel olmadı. Annesi de babası da onu çok seviyor ve bir dediğini iki etmiyordu. Çocukluk yılları, güzel anılarla dolu.

Müziğe nerede, ne zaman başladı?

Ünlü şarkıcı altı yaşında bir çocukken Meduno müzik topluluğuna büyük bir hayranlık duymaya başlamıştı. Tek isteği bu topluluğa girebilmekti. Kızların ilgisini çekmek ve yeni yerler görebilmek için istiyordu bunu. On iki yaşındayken Meduno’ya başvurdu, ama yaşı küçük olduğu için topluluğa giremedi. Topluluğun üyelerinden Ricky Mendelez topluluktan ayrılınca Ricky Martin onun yerini almak istedi. İki yıl sonra da bu isteği gerçekleşti. 10 Haziran 1984'ten 10 Haziran 1989'a kadar tam beş yıl Menudo'da kaldı.

Müzik dışında ne gibi uğraşları var?

Ricky Martin, müzik kadar oyunculuğu da seviyor. Menudo'dan ayrıldıktan sonra genç şarkıcı rol yapmaya da merakı olduğunu keşfetmişti. Şarkı söylemezse rol yaparak geçimini sağlayabilirdi. Aktörlük ona giderek daha cazip gelmeye başlamıştı. Aktörlüğü denemek için Meksika'ya gitti. ‘‘Alkanzar 2’’ isimli dizide oldukça önemli bir rolde oynadı. Bu arada şarkıcılık da yapıyordu. Rol aldığı dizilerde şarkı söyleyerek müzikle bağlantısını sürdürmeye çalışıyordu. Genç sanatçı, üç yıl Meksika'da kaldı. Bu sürenin yarısını aktörlükle geçirdi, ama ikinci yarıda müzik daha ağır bastı.

Aktörlüğü devam ettirmeyi düşünüyor mu?

‘‘General Hospital’’ isimli dizide önemli bir rolde oynaması, Ricky Martin'i aktörlüğe ısındırmıştı. Fakat zamanla müzik daha ağır bastı. Bugün ise müzik dünyasında kazandığı başarıyı tepip oyunculuğa dönmeyi hiç düşünmüyor. Amerika’da bir oyuncu olarak tanınmasına karşın Latin Amerika'da başarılı bir şarkıcıydı. O da müziği tercih etti.

Tenisçi sevgilisini unutamadı

Ricky Martin, Arjantinli ünlü tenisçi Gabriela Sabatini'yle büyük bir aşk yaşadı. 1980'li yıllarda tenis dünyasının parlak yıldızlarından biri olan Sabatini, tenis turnuvalarında kupaları toplarken, Puerto Ricolu genç şarkıcının da kalbini çalmıştı. İki genç arasındaki aşk, uzun bir süre devam etti. Ricky Martin, ayrıldıktan sonra da Gabriela Sabatini'yi unutamadı.

Herkesin kalbini çaldı

Hangi tür müziklerden hoşlanıyor?

Ricky Martin bir klasik müzik hayranı. Rock müziğini de çok seviyor. Aşk şarkılarına büyük bir tutkuyla bağlı, ama onun aşk şarkıları da hareketli dans parçaları. En fazla hayranlık duyduğu şarkıcı ise Sting.

Yemeklerle arası nasıl?

Sahnede bir saniye bile hareketsiz duramayan Ricky, boğazına çok düşkün. Özellikle Küba ve İtalyan mutfaklarının seçme yemeklerini çok seviyor. İtalyan yemekleri denilince de Ricky için spagetti türleri birinci sırada yer alıyor. Çin ve Japon yemeklerini de seviyor.

Aşk konusunda ne düşünüyor?

Her genç erkek gibi o da hayallerini süsleyen genç kızla karşılaşıp hayatını birleştirmek istiyor. Onun için duygular çok önemli. Ünlü tenisçi Gabriela Sabatini ile kısa süren bir aşk serüveni yaşadı. Bu beraberliğin ayrılıkla sona ermesi, onu çok üzdü.

Yeni bir sevgilisi var mı?

Bir ara gazeteci Ilamanda Rebeca'yla flört etti. Ünlü manken Daisy Fuentes ile kısa bir beraberliği oldu. Fakat bu güzeller ona Gabriela Sabatini'yi unutturamadılar.

Giyime meraklı mıdır?

Evet. Ricky Martin, giyimine çok özen gösteriyor. Georgio Armani, Dolce- Gabana, Helmut Lang, Yohji Yamamato ve Paul Smith, genç sanatçının en çok sevdiği moda yaratıcıları. Sanatçı bu saydığımız modacıların kıyafetlerini gardırobundan eksik etmiyor.

Tatil denilince aklına gelen yerler nereleridir?

Ricky Martin, müzik çalışmalarından milyonlar kazanıyor. Dünyanın herhangi bir yöresinde en lüks tatil yerinde tatil yapabilir. Onun tercih ettiği tatil yöreleri Puerto Rico, Florida'da Key West, Rio De Janeiro, Seychel adaları, Arizona'da Büyük Kanyon.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!