Herkes "Kırmızı Başlıklı Kız" hikayesini bildiğini sanır!

Güncelleme Tarihi:

Herkes Kırmızı Başlıklı Kız hikayesini bildiğini sanır
Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 2006 00:00

"Kırmızı Başlıklı Kız" hikayesini hemen herkes bilir. Küçük yaşlardan itibaren çocukların dinlediği, büyüklerin anlattığı bu hikaye, çizgi sinemada farklı bir bakış açısıyla ele alınıyor. Heyecan, gizem, entrika, kahkaha dolu bir film olan yeni "Kırmızı Başlıklı Kız", bugün vizyona giriyor.

Haberin Devamı

Her olayda üç farklı hikaye vardır: Benim hikayem, senin hikayen ve gerçek hikaye.

İlk bakışta, Kırmız Başlıklı Kızı yemek için büyükanne kılığına girmiş bir kurt ve kurda baltayla saldıran kahraman bir oduncu geliyor gözümüzün önüne. Kırmızı Başlıklı Kız ve Büyük anne ise hikayenin en masum iki karakteri.

/images/100/0x0/55eb1867f018fbb8f8aabab6
Filmde ise “Hoodwinked Kırmızı Başlıklı Kız” hikayenin sonundan başlıyor ve rüzgar ters yönden esiyor... Her şey tüylü ve kürklü polis ve dedektiflerin, gelen bir şikayet üzerine Granny’nin (Büyük Anne) ormandaki evinde ortaya çıkmalarıyla başlıyor

“Kırmızı Başlıklı Kız” Yoksa Masum Değil mi?

Haberin Devamı

Ama hiç biri tamamen göründüğü gibi değil, her birinin büyük sırları ve kurnaz yalanları var. Dedektifler kısa sürede, son derece masum görünen” Kırmızı Başlıklı Kız”ın gayet görmüş geçirmiş, büyük “Kötü kUrt”un son derece yanlış anlaşılmış ve gizemli; “Büyük Anne” nin kimsenin hayal edemeyeceği gizli bir hayata sahip ve tehlikeli, kasları en güçlü yeri olan-bu tipleri bilirsiniz- “Oduncu” nun şaşırtıcı bir şekilde farklı hayalleri olan biri olduğunu anlıyorlar.

Heyecan, gizem, entrika, kahkaha dolu bir film….

/images/100/0x0/55eb1867f018fbb8f8aabab8
Ama görünüş yanıltıcı olabilir. Nazik dedektif Nicky Flippers, sert polis şefi Grizzly ve polis memuru Bill Stork hilebaz şüphelileri sorgularken, her birinin tamamen farklı, ama aynı ölçüde vahşi ve tutarsız hikayeleri olduğunu keşfediyorlar. Dahası, işlenen suçun, orman için çok önemli olan değerleri kurabiye tariflerini çalarak ormanı yağmalayan, kötülüğü dilden dile dolaşan “Kurabiye Hırsızı ” ile de bir ilgisi var gibi gözüküyor.

Birbirinden kıvrak esprilerle, renkli yan karakterle, hareket, heyecan, gizem dolu bu sorgu, hem çocuklar hem de yetişkinler için hem bir kahkaha tufanı hem de hikayeye yepyeni bir bakış.

Ve Dublaj…

Haberin Devamı

/images/100/0x0/55eb1867f018fbb8f8aababa
Dublaj konusunun farklı görüşlere neden olduğu gerçeği bir yana, ”Madagascar”, “Çılgın İnekler” ve bir çok Disney filminin dublajının çok beğenildiği de bir diğer gerçek. Bu filmler ve daha bir çok Disney filminin dublaj yönetmenliğini yapan Ayhan Kahya, bu kez de “Kırmızı Başlıklı Kız”ın dublaj yönetmenliğini yaptı. Şarkıların ve esprilerin uyarlanma şeklinin izleyiciyi hayran bırakacağı düşünülen filmindeki karakterlerin ses renkleri de orijinaliyle neredeyse birebir örtüşüyor.

24 Mart’ta 58 salonda vizyonda

Her efsanenin arkasında gerçekte ne olduğuyla ilgili şaşırtıcı bir hikaye yatar ve dünyada “Kırmızı Başlıklı Kız” hikayesinden daha fazla tanınmış bir hikaye yoktur. Bu hikaye, küçük kızı yemek için büyükannesinin kılığına giren hain kurdu anlatır. Ama tabii ki hikayenin bu kadarla sınırlı olduğu düşünülemezdi.

Haberin Devamı

/images/100/0x0/55eb1867f018fbb8f8aababc
Aslına bakılırsa Orijinal hikayede birçok soru yanıtsız kalmıştır. Kurt neden küçük kızı yemek istemiştir? Büyükanne nerededir? Oduncu neden oralarda baltayla dolaşıyordur? Veeeee….. “Kırmızı Başlıklı Kız”ın aklından aslında neler geçmektedir?

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!