Her yaşta çekici

Güncelleme Tarihi:

Her yaşta çekici
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 2008 00:00

Ciltleriyle zamana meydan okuyanların en büyük sırrı nedir biliyor musunuz; doğru cilt bakımı ve makyaj stillerinin kusursuz olması...

50’ler: Cildin solgun görünüme bürünmesi kaçınılmaz

MAKYAJ;
Cildin yaşın ilerlemesiyle birlikte solgun bir görünüme bürünmesi kaçınılmaz. Bu durumda 50’li yaşlarını sürenlerin makyaj sırasında yapması gereken en önemli şey, makyaja hazırladıklarını ciltlerinin baz rengi. Serum gibi
/images/100/0x0/55eb0741f018fbb8f8a653b7
yoğun bakım garantili ürünler açılmış gözenekleri ve belirgin çizgileri gizliyor ve cilde taze bir aydınlık veriyor.

SAÇLAR: Hormon düzensizlikleri, özellikle saç tellerinin incelmesinde ve kurumasında önemli bir rol oynuyor. Çinko ve kafein gibi bakım mimarları, saçları yeniden yapılandırıyor ve dış etkenlere karşı koyma etkilerini artırıyor. Sonrasında yapmanız gereken, volüm veren ürünlerle saçlarda dolgunluk yaratmak.

Yapın & yapmayın

Bakım serumlarını günlük rutin ürünlerinizden önce kullanın. Serumlar, cildi nemlendiriyor ve kırışıklıkların oluşmasını önleyerek gerginleştirici etkileri bulunuyor.

Canlı renklerde rujlar ya da parlatıcılar kullanın. Kırmızı, en asil renk olarak dudaklarda öne çıkıyor. Koyu tonlar arasında ise bordonun versiyonları öneriliyor.

Saçlarınızı her zaman doğal tonlarla boyamayı tercih edin. Eğer saçlarınızda gri tellere tahammülünüz yoksa, daha yumuşak tonlara yönelmenizde fayda var.

60’lar: Gri saçların bakımı

MAKYAJ:
Bu dönemde kaşların yoğunluğunu kaybetmesi olağan. Ama birçok kozmetik markasının bu soruna yönelik yapılandırıcı bakımlarıyla kaşların dökülmesi engellenebiliyor. Makyaj artistleri, daha dolgun görünmelerini sağlamak amacıyla açık gri tonlarında bir göz kalemiyle kaşların aralarına kısa ince çizgiler çekip onları daha sonra bir fırça yardımıyla dağıtarak dengelenebileceğini belirtiyorlar.

SAÇLAR: Eğer giderek grileşen saçlarınızdan memnunsanız, bakımını kusursuz bir şekilde yapmanız gerekiyor. Özel şampuanlar yaşlılıkla beraber saç tellerinin sarı renge dönmesini engelliyor. İstediğiniz renk seçeneklerini de kuaförünüzün yardımıyla çözebilirsiniz.

Yapın & yapmayın

Eğer ilerlemiş yaşınızın çevreniz tarafından tahmin edilmesini istemiyorsanız, o zaman özellikle el ve ayak bakımına önem vermelisiniz.

Uçuk bej ve pembe tonları el tırnaklarında hoş bir görünüm verirken, canlı renkleri sadece ayak tırnaklarınızda tercih etmeniz yerinden olacaktır.

Parlak makyajdan kesinlikle kaçının, çünkü kırışıklıkların iyice belirginleşmesine neden olur. Mat içerikli ürünler ciltteki renk dengesizliklerini de ortadan kaldırır.

Göz kalemini de hiçbir zaman gözün çevresine çekmeyin. Sadece gözün dış kısmından içeriye doğru ama yarım bir şekilde çekin.

70’ler:Kırışıklıkları gizleyin

MAKYAJ:
Bu dönemde kırışıklıkların belli olmasını istemiyorsanız, o zaman onları görünmez yapmak için küçük hilelere başvurmanız gerekiyor. Kırışıklıkların içini görsel olarak dolduran ürünler birçok markada var. Kapatıcılar da gözlerdeki gölgeleri ve pigment lekelerini örtmede ideal. Kapatıcı ürünle ayrıca çene, iki gözün arası ve burun kısmını aydınlatabilirsiniz.

SAÇLAR: İlerleyen yaşla birlikte her bir saç telinin yaşam süresi de kısalıyor. Yapılandırıcı ürünler içerdikleri kafein, vitamin ve biotinle saç köklerini yeniden canlandırıyor.

Yapın & yapmayın

Genellikle kısa saç kesimleri bu yaşlar için ideal. Kuaförünüzle birlikte size en uygun saç kesimini belirleyebilirsiniz. Çoğunlukla kısa kesimlerin kişileri olduğundan daha genç gösterdiği de bilinen bir gerçek.

Zayıf noktalarınızı vurgulayın! Göz kapaklarınız düşükse o zaman dikkatleri dudaklarınıza yönlendirmelisiniz. Bunun için ten renginizle uyumlu dudak kalemi kullanabilir ve dudaklarınızı olduğundan daha dolgun gösterebilirsiniz.

Maskarayla lifting etkisi yaratın! Kirpiklerinize gözün dış kısmına doğru hareketli bir şekilde maskara sürerseniz, optik olarak gözlerinizin daha iri ve bakışlarınızın aydınlık görünmesini sağlarsınız.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!