Her sabah yüzüme soğuk su çarpıp ‘uyan uyan hayallerin gerçek oldu’ diyorum

Güncelleme Tarihi:

Her sabah yüzüme soğuk su çarpıp ‘uyan uyan hayallerin gerçek oldu’ diyorum
Oluşturulma Tarihi: Haziran 06, 2009 00:00

Madonna’nın radyo radyo dolaşıp reklamını yaptığı manevi kızı Katy Perry, 9 Temmuz’da İstanbul’a geliyor. Kilise gönüllüsü ailenin ilahi söyleyen kızı, tarzını değiştirip pop söyleyince bütün dünyada bir numaraya tırmandı. Bu tırmanışının ardında, “Bir kızı öptüm/ çok da hoşuma gitti/ umarım erkek arkadaşım bozulmaz” güfteli ‘I Kissed a Girl’ şarkısı var.

Çıkış albümü ile dünya çapında 2.5 milyonu aşan satış yakalamak nasıl bir duygu?
- Çıldırtıcı, her sabah uyandığımda yüzüme soğuk su çarpıp kendime ‘Uyan, uyan sonunda hayallerini yaşıyorsun’ diyorum. Şaşkınım ama bu durum gösteriyor ki, sıkı çalışmak her zaman karşılık verir. Artı, kimsenin sevgilisi olmadan ya da film yıldızı olmadan burada olmam insanları şaşırttı. Hepinize söylüyorum ben müzik için buradayım.
Madonna radyo programlarında şarkılarınıza bayıldığını söylediğinde ne hissettiniz?
- Bir müzisyenin hayal edebileceği en büyük şey bu. Duyduğumda sevinç çığlıkları atıp zıpladım, sonra kendimi toparlayıp basın danışmanımı aradım ve çığlık atmaya devam ettim. Müziğin papası tarafından kutsanmak gibi bir şey.
Ünlü dedikodu blogcusu Perez Hilton ile arkadaş mısınız? Herkesi yerin dibine batırırken size nasıl övgüler düzüyor?
- Sitesinde selülitlerimin fotoğraflarını görmediğim için çok mutluyum çünkü bütün kadınlarda var. Sanıyorum müziğimi duydu, hoşuna gitti ve beni sevdi.
Ünlü olmadan önce birkaç plak şirketinden kovulduğunuz doğru mu?
- Yorum yok...
İstanbul hakkında neler biliyorsunuz?
- Dünyanın en harika şehirlerinden biri olduğunu biliyorum ve geleceğim için çok heyecanlıyım.
İnsanlar neden konserinize gelmeli sizce?
- Bu zor bir soru, çünkü kimse böbürlenmeyi sevmez. Ama insanlar müziğimi denemeli, çünkü eğlenceli, komik ve üstelik hepsini canlı söylüyorum. Sanıyorum müziğim, pop müziği tekrar havalı yaptı.

KISA KISA KATY PERRY

I Kissed a Girl, Billboard listesinde 7 hafta boyunca 1 numarada kaldı.
5 yıldır Billboard single listesine 1 numaradan giriş yapan ilk kadın şarkıcı.
Rolling Stones okuyucuları tarafından 2008’in “En İyi Yeni Sanatçısı” seçildi.
24 yaşındaki Katy Perry, single’larıyla birlikte 20 milyonu aşkın dijital satışa ulaştı.

HAFTANIN KAZANANI
Revna Demirören

Beşiktaş’ta işler kötü giderken, eşi Yıldırım Demirören’i istifadan vazgeçiren oydu. Takım ligde altıncıyken bir bakışıyla Mustafa Denizli’yi forma sokan da. 6 yıldır özlenen şampiyonluk için hiçbir maçı kaçırmadan tribün eskiten de, muradına erince şampiyonluk pilavı dağıtan da. “Kartal anası”nın çarşıda yarattığı sempati belki de eşinin önünde. Saint Michel Fransız Lisesi mezunu. İsviçre’de işletme okudu. Bir süre aile şirketi Ulusoy Turizm’de çalıştı. Üç çocuk annesi.

DÜNYA-YAŞAM-İNSAN

Fukaracılık OUT

Dünyanın geri kalmış bölgelerine yapılan turizme fukaracılık (poorism) deniyor. Bana sorarsanız yoksulluk röntgenciliğinden başka bir şey değil. Bir diğer adı slumming olan tatil akımı, şahikasına Oscar’ları silip süpüren Slumdog Millionaire filmiyle ulaştı. Artık yer gök Hintli. Pussy Cat Dolls, filmin Jai Ho adlı şarkısını okuyor. Başroldeki kız Nicole Kidman’la reklam çevirdi, Woody Allen’ın yeni filminde oynayacak. Bizim Ebru Destan bile film çekmeye Hindistan’a gitti, gerisini siz düşünün artık.

Zevkçilik IN
Ama küresel krizin etkileri kanıksandıkça, bir süredir mahcup olan lüks ve şatafat da eski görünürlüğüne kavuşmaya başladı. Sezonun gözdesi ise Mardan Palace’ın açılışıyla adını bütün dünyaya duyuran Türk Rivierası. Mardan’dan sonra bir bomba da Bodrum’dan... Kempinski Barbaros Bay Otel, 7 günü 100 bin Euro olan (günlüğü 30 milyar) yeni tatil programını açıkladı. Tatile özel jetle gidiyor, jakuzili terası olan başkanlık süitinde kalıyorsunuz. Lüks arabanız, 24 saat özel şoför, yat ve helikopteriniz emrinizde.

NE VAR NE YOK?

ŞEHİR Kırıntı’nın Bebek şubesi çarşamba günü açıldı. İlki 1981’de Moda’da açılmıştı. Sonra Bağdat Caddesi, sonra da Nişantaşı... Böyle hikayesi olan yerleri seviyorum, Bebeklilere hayırlı olsun.
KONSER Patricia Kaas, 10 Haziran Çarşamba akşamı, Açıkhava’da. Yalnız biletler çok pahalı: Biletix’te 72-265 lira. Moskova’daki Eurovision hezimetinin acısını bizden çıkarmaya niyetli galiba.
TATİL Club Magic Life, Marmaris ve Kemer’deki tesislerini single turizmine açtı. Tatile sevgilisi olmadan çıkanların birini bulabilecekleri yetişkin aktiviteleri, özel parti gibi her şey düşünüldü.
YEMEK Arnavutköy’deki Dilara’s Abracadabra, ünlü seyahat dergisi Conde Nast Traveler tarafından dünyanın en heyecan verici 50 restoranından biri seçildi. “Hot Tables” listesinde kriter: Tat ve fiyat!
ALIŞVERİŞ Ekonomik kriz insanları evlerine kapattı, İçki Sepeti gibi sipariş siteleri patladı. Site; Yemeksepeti’nin alkol versiyonu. İlginç değil mi? En çok sipariş verenler kadınlar ve Eyüplüler.

İSA YAZAN BİR DÖVMEM VAR ANLAMI GELDİĞİN YERİ UNUTMA

Aileniz kilise gönüllüsü. Siz de ilahi okuyordunuz. Şimdi yaptığınız şeyle bu çelişmiyor mu?
- Sanıyorum tam olarak içinde büyüdüğüm şeye dönüşmedim ama kendime ait bir inanç anlayışım var. Yetiştiğim dünyada “Bu böyle olacak, soru sorma” mantığı hakimdi. Ama büyüdüm ve farklı insanlarla tanışıp ufkumu genişlettim. Kendimi, çocukken soramadığım soruları sorarken buldum. İsa yazan bir dövmem var, benim için anlamı; geldiğin yeri unutma.
Albüm kapağının ve içerisindeki fotoğrafların Suudi Arabistan’da sansürlendiğini biliyor muydunuz?
- Aynı fotoğrafa her kültürün farklı tepkiler vermesini anlıyorum ama karar bana kalsa, albüm kapağımı değiştirtmem ya da bir şarkımın albümden çıkartılmasına izin vermem.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!