Her konserine sonuncusuymuş gibi çıkıyor

Güncelleme Tarihi:

Her konserine sonuncusuymuş gibi çıkıyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 16, 2012 00:00

Geçen yıllarda izlemiştik Leonard Cohen efsanesini. 5-6 Ağustos 2009’da Harbiye Açıkhava’da Cohen’i izleyen şanslı güruh için o şarkılar bambaşka duygulara hitap ediyor. Şairane dili ve klişe olacak ama kadife sesinin insanı en rahatlatacak ilaç olduğuna çoğumuz hemfikiriz. Ve ne şanslıyız ki, Leonard Cohen’i 19 Eylül’de tekrar dinleyebileceğiz.

Haberin Devamı

Leonard Cohen, ilk albümü ‘The Songs Of Leonard Cohen’i yayınladığından beri tam 45 yıl geçti. En sonsa geçen sene ‘The Old Ideas’ı çıkardı. Yaşlandıkça güzelleşti sesi, fakat tarzı biraz bile değişmedi. Tek farklılık konser sayısında oldu. Son yıllarda daha bir konser verir hale geldi.
İlk dönemlerinde albümleri arasında birkaç yıl bekler ve onlara ticari açıdan asla bakmayan; ruhu güzel adamdır. Fakat kabul etmek gerek ki, kendisi bu aralar pek fazla turneye çıkıp konser vermeye başladı. Peki neden?
Bunun sebebi onu kazıklayan eski menajeri Kelley Lynch’in kendisinden milyonlarca dolar çalmasıydı. Leonard Cohen’in emekliliği için yıllarca biriktirdikleri zamanla eriyip bitti. Açılan dava sonucundaysa Lynch, Cohen’e dokuz buçuk milyon dolar ödemeye ve 18 ay hapis yatmaya mahkum edildi. 17 yıllık menajer, Cohen’in milyonlarını zimmetine geçirdikten sonra bir de sanatçıyı telefonla pek çok kez arayıp tehdit etmişti. Bunun üzerine Cohen biraz da zorunluluktan turnelere çıkmaya başladı. Kısacası kötü huylu menajer sayesinde ikinci kez Leonard Cohen efsanesini sahnede göreceğiz; her işte bir hayır varmış...
Ama tabii, kendisini bir spor salonunda izlemek ne derece keyif verecek bunu konserden sonra tartışırız.
Harbiye Açıkhava’daki 2009 konserlerini izleyen şanslı azınlık size bu konserin son 10 yılda izlediği en önemli konserlerinden biri olduğunu çekinmeden söyleyecektir. Şans varken kaçırmayın. Cohen, İstanbul’a da uğrayacağı ‘The Old Ideas World’ turnesinin konserlerinde herkese yetecek kadar şarkı söylüyor. Yaklaşık 30 şarkılık setinde ilk albümünden ‘Sisters Of Mercy’ ve son albümünden Darkness da var. Bunların dışında ‘Everybody Knows’, ‘Going Home’, ‘Tower Of Song’, ‘Bird On The Wire’, ‘The Partisan’, ‘Alexandra Leaving’, ‘I’m Your Man’, ‘Take This Waltz’... gibi efsane şarkılarına da yer veriyor.
Kaçırırsanız üzülürsünüz, bu fırsat bir daha yakalanamayabilir. Lakin ‘içeriden’ aldığımız bilgiye göre Cohen her konserine son konseri muamelesi yapıp ona göre şarkı söylüyormuş.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!