Hem estetik hem sağlık

Güncelleme Tarihi:

Hem estetik hem sağlık
Oluşturulma Tarihi: Nisan 13, 2010 00:00

Merve Sarı, Miss Turkey 2010 Güzellik Yarışması'ın favorilerdendi.

Haberin Devamı

MERVE SARI FOTOĞRAFLARI

İŞTE TÜRKİYE'NİN EN GÜZEL KIZLARI         

GECEDE ŞIKLIK YARIŞI (FOTO-GALERİ)    

YARIŞMAYA KATILAN TÜM FİNALİSTLER (FOTO-GALERİ)      

FERİHE TEVFİK'TEN GİZEM MEMİÇ'E TÜRKİYE GÜZELLERİ     

Ancak 20 yaşındaki İzmirli güzel, dereceye bile giremedi. Sarı, elenmesine neden olarak gösterilen estetikli burnu için, "Hem estetik hem sağlık için
yaptırdım" dedi. Sarı, Kenan İmirzalıoğlu'nu çok beğendiğini de söyledi.

Merve Sarı, Miss Turkey 2010 Güzellik Yarışması’nda favorilerden biriydi. Hatta bazıları onun birinci olacağına kesin gözüyle bakıyordu. Ancak 20 yaşındaki bu ızmirli güzel dereceye bile giremedi. Kimi yaşadığı hüsrana estetikli burnunu, kimi de ıngilizce’yi akıcı konuşamamasını sebep gösterdi. Sarı’ya göre ise her şeye rağmen ‘hakkı yendi’.

Haberin Devamı

Adını güzellik yarışmasıyla duyduk ama hakkında pek bir şey bilmiyoruz. Öncelikle kendinden biraz bahseder misin?
- 20 yaşındayım. Meslek lisesi mezunuyum. 2009 yılında KPSS’ye (Kamu Personel Seçme Sınavı) girdim, Diyarbakır Silvan Devlet Hastanesi’ni kazandım. Bir yıl orada memuriyet yaptım. Ancak gittiğim yere alışamadım. Ailemden de uzak kalamadığım ve Miss Turkey Güzellik Yarışması’na katılma hayalim olduğu için istifa ettim.

Neden Miss Turkey’e katılma hayali kuruyordun?
- Güzellik yarışmalarına karşı hep bir hevesim vardı. Lise yıllarımda bu isteğimi aileme de hep söylerdim ama “ıleride girersin kızım” diyerek beni oyalarlardı. Memur olduktan sonra hepsi karşı çıktı, “Mesleğine devam et, yarışmaya girme” dediler. Ama girmezsem olmazdı, istedim ve girdim.

Peki yarışmaya başvurduğunu söylediğinde ailenin ilk tepkisi ne oldu?
- Yarışmaya gireceğimi altı ay öncesinden alıştıra alıştıra söyledim. Sonra memurluktan istifa ettim. Ama istifa etmemin ardından ailemle aramız bozuldu, kavga ettik. Sonra annemle barıştık. Onlara yarışmada derece alacağıma söz vermiştim ama olmadı.

O KADAR EMEĞİM BOŞA GİTTİ

Yarışmaya girerken ilerisi için aklında neler vardı?
- “Yarışmaya gireceğim ve derece alacağım” diyordum. Kafamda bunu programlamıştım. Amacım uluslararası bir yarışmada ülkemizi temsil etmekti ama sonu acıklı oldu...

Haberin Devamı

Dereceye girememek çok mu etkiledi seni?
- Evet, çok üzüldüm. O kadar emeğimin boşuna gittiğini düşünüyorum. Bütün çalışmalarım, heveslerim ve hayallerim boşunaymış dedim içimden. Diyete girmiştim, ıngilizce kursuna başlamıştım...

Peki yarışmadan sonra ailenin tepsi ne oldu?
- “Sen çok iyiydin, sakın üzülme. Hevesini almış oldun. ıstanbul’da ya da ızmir’de mesleğini yaparsın” dediler. Her konuda beni desteklediler.

NEDENSE JÜRİ BENİ SEÇMEK İSTEMEDİ

Sence neden dereceye giremedin?
- Benim hiçbir eksiğim yoktu. Kamp döneminde de hiçbir şey yoktu, ne eksiğim olduğunu yarışma bittikten sonra söylediler. İngilizcem kötü diye kaybettiğimi söyleyemem. Ben nedense jüriden gerekli oyu alamadım. Jüri beni seçmek istemedi.

Haberin Devamı

Jüri üyelerinden Tuğba Karaca, “Burnu estetikli, o yüzden seçmedik” dedi. Bu konuda ne söyleyeceksin?
- Tuğba Karaca’nın kendi fikri, saygı duyuyorum ve kendisine cevap vermek istemiyorum. Ama verdiği demeçlerle beni ve ailemi çok üzdü.

SAĞLIK NEDENİYLE OPERASYON GEÇİRDİM

Burnun gerçekten estetikli mi?
- Bir darbeden dolayı burnumda çöküklük oluştu. Bu durum nefes almamı da engelliyordu. Sağlığım açısından o bölgenin genişletilmesi lazımdı ve ameliyatla bir düzeltme oldu.

Yarışmaya katılırken organizasyon yetkililerine böyle bir operasyon geçirdiğini söylemedin mi?
- Jüri başkanı Özcan Sandıkçıoğlu’na söyledim, “Jüri puanlamasında bir sorun yaratır mı?” diye sordum. Ama “Hayır, bu operasyonu sağlığın için yaptırdığından hiçbir problem olmaz” dedi. “Estetik yüzünden seçilemedi” haberleri beni çok üzdü. Böyle bir şey olacağını hiç tahmin etmezdim.

Haberin Devamı

Hıncal Uluç da köşesinde “İşte gecenin güzeli dediğim, 18 numaralı Merve Sarı derece bile alamadı” diye yazdı...
- Hıncal Bey’in hakkımda yazı yazması ilk başta beni çok şaşırttı. Beni desteklemesine çok sevindim. “Merve jüri tarafından yeterli oy alamadı ve kazanamadı” diye yazsalardı tamam, ama “Burnu estetik olduğundan derece alamadı” diye yazmaları beni çok kırdı. Bu konuda açıklamalar yapıldığı için olay bu kadar büyüdü. Keşke o açıklamaları yapmasalardı.

Peki, bundan sonra hayatına nasıl yön vereceksin?
- Daha önce de modellik yapıyordum, devam edeceğim. ızmir’de bir ajansa bağlı çalışıyordum, ayrıldım. ıstanbul’da anneannemin yanında yaşamaya başlayacağım. Burada bir şeyler yapacağım.

Haberin Devamı

Memurluk tamamen bitti mi yani?
- Evet, geri dönüşü yok. Artık yapmak istemiyorum. Ailemden de uzak kalmak istemiyorum.

GİZEM HOŞ KIZ

Yarışmada birinci seçilen Gizem Memiç için neler söyleyeceksin?
- Jüri seçtiğine göre güzel kız. Ben de beğeniyorum, hoş kız.

OYUNCULUK DERSLERİ ALMAYA BAŞLIYORUM

Sen de birçok manken gibi oyunculuk yapmayı düşünüyor musun?
- Evet, düşünüyorum. Oyunculuk dersleri almaya başlıyorum. Zarafet, duruş, güzel konuşma... Oyunculuğun gerektirdiği bütün dersleri alacağım. Bu konularda kendimi geliştireceğim

Peki her rolü oynar mısın, yoksa kuralların olur mu?
- Şu an için ne söylesem yanlış olur. “Her rolü oynarım, sevişirim, öpüşürüm” demek için henüz çok erken. Ama o kadar ileri de gitmem, oyunculuğun da bir sınır var tabii ki!

Beğendiğin oyuncular kimler?
- Kenan ımirzalıoğlu’nu beğeniyorum, onu başarılı buluyorum. Tuba Büyüküstün’ün de oyunculuğu çok iyi.

 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!