Hediye paketinizi kendiniz yaratın

Güncelleme Tarihi:

Hediye paketinizi kendiniz yaratın
Oluşturulma Tarihi: Aralık 17, 2005 00:00

Yılbaşı yaklaştıkça, hediye telaşı önce mağazaları, alışveriş merkezlerini sonra da hálá ne alacağına karar veremeyenleri sarıyor. Son haftaya girmeden ve her yer daha da kalabalıklaşmadan önce hediye işini halletmelisiniz. Bizim önerimiz, bu yıl biraz değişiklik yapıp, sevdikleriniz için birbiriyle ilgili, küçük ama anlamlı birkaç objeyi satın aldıktan sonra kendi hediye paketinizi yaratmanız. Bu özel hediyeye sıcak bir not iliştirmeyi de unutmayın.

Her yılbaşında, özel kişilere alınan hediyeler üzerinde günlerce kafa yorulur. Herkes için ideal hediyeyi bulmak zor iş... Bazı hediyeler ne kadar ince düşünülmüş, ne kadar değerli ve pahalı olursa olsun, bazen abartılı veya soğuk görünebilir. Önemli olan, ustaca seçilmiş, anlamlı ve eğlenceli bir hediye bulabilmek.

Kırmızı iç çamaşırı, parfüm, mum gibi klasik yılbaşı hediyeleri elbette yine vazgeçilmezler arasında. Ama bu yıl biraz değişiklik yapmanın vaktidir diyoruz. Yurtdışında, birden çok minik hediyeden oluşan paketler hazırlamak gibi bir trend var. Örneğin; doğum gününde kişinin yaşı kadar minik hediyeler alınıyor ve bir paket içinde veriliyor. Paketin içinde bir mektup, bir anahtarlık gibi paraca değeri yüksek olmayan objeler de bulunabiliyor. Son dönemde, bu bizde de benimsenmeye ve tercih edilmeye başlandı. Siz de bunu yılbaşına uyarlayabilirsiniz.

2006 İÇİN 6 HEDİYE

Mesela, 2006’ya girdiğimiz için, içinde altı ayrı hediyenin bulunduğu bir hediye paketi iyi bir fikir. Bu yöntemle, hediyenizin fiyatını kendiniz belirleyebilirsiniz. Üstelik istediğiniz gibi paketlettirmeniz mümkün. Mağazalarda yılbaşı dönemlerinde sınırsız paketleme malzemesi oluyor, hangisini seçeceğinize şaşırabilirsiniz.

Peki, paketin içine neler koyacaksınız? Burada hediyeyi alacak kişinin mesleğini, hobilerini, sevdiği şeyleri göz önünde bulundurmalısınız. Departman mağazalarda veya alışveriş merkezlerinde burçlara göre hediye seçenekleri de sunuluyor. Eğer ne alacağınıza dair hiçbir fikriniz yoksa, burcuna uygun bir hediye düşünebilirsiniz.

Kozmetik ürünleri ilk akla gelen seçenek. Hediyeyi vereceğiniz kişi bir kadın ise, bu soğuk günlerde duş jeli, vücut losyonu, el kremi ve deodoranttan oluşan bir paket çok hoşuna gidebilir.

Kırtasiye ürünleri de, hem güzel hem de işlevsel bir hediye alternatifi. Okuyan veya yoğun çalışan, yazmaya ve kırtasiye ürünlerine meraklı biri için çok işe yarayacak bir şey almış olursunuz. Özellikle ithal markaların öyle renkli ürünleri var ki! Deri bir ajandanın yanında kaliteli bir dolma kalem alabileceğiniz gibi, yakın arkadaşlarınız için daha süslü defterler, kalem, ajanda, kalemlik gibi ürünler seçebilirsiniz. Bozuk para cüzdanı, anahtarlık, cep telefonu veya iPod kılıfı gibi sürekli el altında bulunan ürünlerden farklı bir set yapabilir, ev aksesuvarları mağazasından irili ufaklı mumlar ile şamdan ve tütsü, aksesuvarcılardan fular, şapka ve broştan oluşan setler de hazırlayabilirsiniz.

Yılbaşı zamanı, mağazalarda çeşitli hediye setleri hazırlanıyor. Kararsız kalırsanız, bu setlerden satın alabilirsiniz. Vücut bakım ürünleri ve çeşitli kozmetiklerin bulunduğu setlerin pek çok çeşidi var. Hediye seti hazırlayan şirketler, içinde yiyecek bulunan sepetler de yapıyor. Bu paketlerde birbirinden güzel çikolatalar, çerez, kuru meyve, bisküvi, çeşitli likör, şarap ve içkiler ile mum ve mumluklar da bulunuyor. İstediğiniz yiyeceklerden oluşan özel bir sepet de hazırlatmanız mümkün. Bu hizmeti veren şirketlerin çoğunun internet sitelerinden online sipariş verilebiliyor. Kolayca siparişinizi verip, kredi kartıyla ödeyebilirsiniz.

Saatler harcayarak aldığınız hediyenin bir köşede durmasından hoşlanmıyorsanız günlük hayatta kullanılacak, işe yarar ürünler seçmelisiniz. Erkek arkadaşlara, babaya, sevgiliye hediye alırken artık akla ilk olarak teknolojik ürünler geliyor. Hediye alışverişi yapılan dönemlerde, teknolojik ürünlerin satışları artıyormuş. CD, DVD, mp3 çalar, fotoğraf makinesi gibi elektronik eğlence cihazlarının ucuzlamasının da bunda payı var elbette. Bunlardan onda var diyorsanız, yan ürün ve aksesuvarları, video oyun setleri, sevdiği filmlerin DVD’leri, teknoloji meraklısı bir arkadaşın tam da istediği hediye olabilir.

HOBİ MALZEMELERİ İYİ BİR TERCİH

Erkekler için hediye seçmenin zor olduğu düşünülür. Ama kadınlar için sunulan sonsuz seçeneğin yanında bir erkeğe ne alacağına karar vermek daha kolay. Özellikle de ilgi alanlarını bildiğiniz bir erkek için. Doğa sporları, maket yapımı, koleksiyonculuk... Uğraştığı hobiyle ilgili bir hediyenin yüzde yüz beğenilme garantisi olduğunu unutmayın. Spor yapıyorsa, branşına göre bir ayakkabı veya spor malzemesi, sevdiği derginin bir yıllık aboneliği, hobi malzemelerinin bulunduğu setler hediye edebilirsiniz. Eğer, sigara, puro ya da pipo kullanıyorsa işiniz çok kolay. Tütün mamulleri satan mağazalarda pipo ve puro için kül tablaları, özel çakmaklar ve daha onlarca küçük aksesuvar bulabilirsiniz.

SİZ YİNE DE DEĞİŞTİRME KARTINI UNUTMAYIN

Aksesuvarlar şık giyimin çok önemli ve vazgeçilmez parçası artık. Kadınlar için şık bir broş, bir eldiven ve şapka veya fular gibi aksesuvarlardan seçim yapabilirsiniz. Yalnızca aksesuvar satan mağazalarda, gümüş, altın ve yarı değerli taşların kullanıldığı parıltılı saç aksesuvarları bulabilirsiniz. Bunlardan hediye setleri de yapılıyor.

Erkekler için aksesuvar seçiminizi, son dönemde eğlenceli tasarımların popüler olduğu kravat ve kol düğmeleri ile cüzdan veya artık erkeklerin de severek taktığı gümüş kolye ve bilekliklerden yana kullanabilirsiniz. Elbette bunların kullanacak kişinin giyim tarzına uygun seçilmesi gerekiyor. Bir de, elbise ve aksesuvar alırken, her ihtimale karşı pakete değiştirme kartı koydurmaya dikkat edin.

HEDİYENİZİ KİŞİSELLEŞTİRİN

Bir kart veya not ile birlikte verilen hediyelerin daha etkili ve anlamlı olduğunu unutmayın. Özel olarak seçilmiş bir kart, elle yazılmış bir not çöpe değil, saklanmak üzere çekmeceye girecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!