Hazine 5 yıl vadeli borçlanacak

Güncelleme Tarihi:

Hazine 5 yıl vadeli borçlanacak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2006 13:26

Hazine, sadece 164 milyon YTL’lik iç borç ödemesi yapacağı gelecek hafta 5 yıl vadeli altı ayda bir sabit faiz ödemeli YTL cinsinden tahvil ihraç ederek borçlanacak.

Hazine, 24 Ocak Salı günü, 25 Ocak 2006 valör ve 19 Ocak 2011 geri ödeme tarihiyle ihraç edeceği 5 yıl vadeli tahvillere altı ayda bir yüzde 7 oranında dönemsel faiz ödeyecek. Bu oranda bir dönemsel faizin yıllık bileşiği ise yüzde 14.4 düzeyine çıkıyor.

Türkiye’de reel faizin hala çok yüksek düzeyde bulunması nedeniyle faiz oranlarının gelecek aylarda ve yıllarda daha da aşağı gidebileceğini bekleyenlerin söz konusu tahvillere yoğun ilgi göstermesi bekleniyor. Hazine geçen hafta düzenlediği üç ayrı iç borçlanma ihalesinde toplam 8 milyar 952.5 net borçlanmaya gitmiş ve bu borçlanmanın 760 milyon YTL’si kamu kuruluşlarından, 8 milyar 192.5 milyon YTL’sini ise piyasadan gerçekleştirmişti. Bu ay piyasadan toplam 9 milyar YTL borçlanmaya gitmeyi planlayan Hazine’nin bu plana bağlı kalması halinde gelecek haftaki ihalede net 1 milyar YTL’nin altında bir borçlanma gerçekleştirmesi gerekecek.

Bu ayki iç borç ödemelerini 25 Haziran günü yapılacak 164 milyon YTL’lik ödemeyle tamamlayacak olan Hazine, yeni bir ihale de yapmayacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!