Haydi rockçılar Zeytinli’ye

Güncelleme Tarihi:

Haydi rockçılar Zeytinli’ye
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 31, 2010 00:00

Zeytinli Rock Festivali çarşamba günü başlıyor. Kapılarını 3 Ağustos Salı saat 12.00’de açacak etkinlikte konser verecek rock grupları da hazırlıklarını tamamladı. Birçoğu sonbaharda çıkacak albümlerinin şarkılarını ilk kez söyleyecek. Deniz, kum, güneş ve müziği bir araya getiren festival öncesi rockçıları bir araya getirdik

Bu yıl altıncısı düzenlenen Zeytinli Rock Fest, 4-5-6-7 ve 8 Ağustos’ta Balıkesir’in Edremit ilçesindeki Zeytinli beldesindeki 87 hektarlık plajda, deniz ve güneşi rock müzikle birleştirmeye hazırlanıyor. Geçen beş yıl boyunca Ogün Sanlısoy, Pentagram, Hayko Cepkin, Haluk Levent, Malt ve Moğollar olmak üzere 700’e yakın grup ve sanatçının sahne aldığı festivalleri toplamda 200 binden fazla seyirci izledi. Bu yıl ana sahnede 27, alternatif sahnedeyse 30 grup ve müzisyenin sahne alması bekleniyor. Festivale katılımcı sayısının, kamplı 10-12 bin kişi, günlük 8-10 bin kişi arasında olacağı tahmin ediliyor. 30 hektarlık kamp alanı olarak ayrıldı. Katılımcılar yanlarında getirdikleri veya festival alanında satılacak çadırlarda konaklayabilecek. Zeytinli ve yöresindeki otel, pansiyon gibi konaklama tesisleri de hazır.

MÜZİK DIŞINDA DENİZDE SINIRSIZ EĞLENCE

Festivalin ana sahnesi 160 metrekare, alternatif sahneyse 60 metrekare. Alternatif sahne saat 14.30’da başlıyor. Canlı müzik bittikten hemen sonra saat 19.00’da sıra ana sahneye geliyor. Bu alanda sabah 04.00’e kadar müzik var.
Bütün bunların dışında festivalin en önemli özelliklerinden biri de plajda yapılması. Yüzmek dışında, deniz bisikleti, muz gibi su sporlarından yararlanmak mümkün. Ayrıca, festival alanında kurulacak eğlence bölümünde sumo güreşinden insan langırtına kadar her türlü farklı eğlence mevcut. İnsan langırtında büyük bir sahada langırt piyonlarının yerine çubuklara insanlar bağlanıyor.
Yemek bölümünde sandviç, salata, köfte, döner, patates, sosis gibi yiyecekler satışa sunuluyor. Alkollü ve alkolsüz içecekler için de iki büyük, altı küçük bar var. İhtiyaçlar portatif tuvaletlerle karşılanıyor. Festivalin sponsorları arasındaki Metro Turizm Türkiye’nin dört bir yanından festival alanına araç kaldırıyor. Festivalin günlük biletleri 18, kombine biletler 50, kombine+kamp biletleriyse 56.50 lira. Detaylı bilgi için www.zeytinlirock.net.

FESTİVALDE ÇIKACAK GRUPLARDAN BAZILARI

Zeytinli’ye ilk kez gidiyoruz
GECE GRUBU

Orhan Atasoy’un Gamsız şarkısını cover’layıp bu yaz single bir albüm olarak çıkardık. Daha önceden de konserlerimizde çaldığımız, sözleri ve mottosu hayatımızla çok örtüşen bir parçaydı. Şarkının kendi içindeki oryantal sound müziğimizle birleşince ortaya farklı bir tarz çıktı. İlk kez katıldığımız Zeytinli’de hayranlarımız bu şarkıyı canlı dinleyecek. Ayrıca yeni albüme koyacağımız, hiçkimsenin duymadığı şarkıları da orada ilk kez çalacağız.

Yeni albümün şarkılarını çalacağız
PIN-UP

10 sene öncesinde davulcumuz Özlem ve gitaristimiz Ayşegül, Pin-Up grubunu kurmaya karar verdi. Başladığımızda kadın rock grubu olarak örnek alacağımız kimse yoktu. Kendi yolumuzda ilerledik ve geçen aylarda Ozan Çolakoğlu’yla çalışarak ‘Üretim Hatası’ isimli bir single hazırladık. Soundumuz alternatif müzik. Albüm çalışmalarımız sürüyor. Zeytinli Rock Festivali’ne daha önce de katılmıştık. Bu sene yeni albümün şarkılarını ilk kez çalacağız.

Özel kostümler hazırladım
GÖKÇE

Müzik tarzım eklektik. R&B, rock ve alternatif pop gibi farklı tarzları karıştırıyorum. Şimdi yeni bir albüm hazırlığındayım. İlk albümüme daha benzer eğlenceli sözleri olan, umut dolu bir çalışma. Bu festival için özel kostümler düşünüyorum.

Maxi’den sonra ilk festivalimiz
KOLPA

Adanalı bir grubuz. Kendimize bir isim bulmamız gerekiyordu. Davulcumuzun çok kullandığı Kolpa lafını grubun ismi yaptık. Anlamı, yalan-dolan. Geçen haftalarda yeni bir maxi single çıkardık. İlk klibimizi de ‘Böyle Ayrılık Olmaz’ isimli cover şarkıya çektik. Ekim gibi kendi bestelerimizden oluşan bir albüm hazırlayacağız. İlk kez Zeytinli’ye katılıyoruz. Kendi yorumumuzla yepyeni cover’lar çalacağız. Ayrıca yeni albümden şarkılar da ilk kez olacak.

Bir saat evet diyeceğiz
4X4

Bu festivale ikinci kez katılıyoruz. Eylül’de çıkacak ‘Evet’ isimli yeni albümün şarkılarını bu konserde söyleme fırsatı bulacağız. Bir saat kadar sahnede olacağız. Orası bizim için çok keyifli. Çünkü bütün rock grupları birlikte denize giriyor. Kumsalda voleybol oynuyor.

Müslüm Baba bizimle geliyor
ARABESQUE PROJECT

Grubumuzu iki yıl önce kurduk. Bir single çalışması yaptık. Eylül’de çıkacak ilk albümümüzün şarkıları da hazır. Bu şarkıları ilk kez söyleyeceğiz. Festivalde dinleyicilerin alışık olmadığı tarzda rock yapacağız. Ferdi Tayfur, Müslüm Gürses şarkıları söyleyeceğiz. Kendimize yakın özel kostümler seçiyoruz.

Fatih Ürek dinleteceğiz
DIREC-T

Üçüncü albümümüz ‘Son Ağaç Kesilince’yi kaydettik. Davulcumuz askerde olduğu için bekliyoruz. Albümün şarkıları ilk kez bu festivalde dinleyicilerle buluşacak. Ayrıca Michael Jackson’ın danslarını yapan grupla bir hazırlığımız var. Triller isimli grup biz müzik yaparken aynı anda sahnede dans performansı gerçekleştirebilir. Bir de Fatih Ürek şarkısını punk olarak çalmayı planlıyoruz.

Yeni tarzımıza start veriyoruz
110
Dördüncü kez bu festivale katılıyoruz. Bizim için özel bir festival. Özel kıyafetler diktirdik. Daha alternatif bir tarzla sahneye çıkacağız. Yeni tarzımızın startını da burada vereceğiz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!