Yuccie’yi öğrendik, işte sıradakiler

Güncelleme Tarihi:

Yuccie’yi öğrendik, işte sıradakiler
Oluşturulma Tarihi: Haziran 26, 2015 01:52

Hipster’ın büyümüşüne ‘yuccie’ dendiğini öğrendik. Peki onun ardından ne gelecek? Cevabı bizde...

Haberin Devamı

Hipster’ın harman olduğu yer Brooklyn’de yaşayan ‘liberal sanatlar öğrencisi’ (bu da nasıl bir bölümse artık) David Infante ortalıkta dolaşan yeni bir nesil için yeni bir kavram gerektiği fikrine kapılmış ve yucciekelimesini geçen hafta itibariyle ortaya atmıştı. Kendisi ‘Young, Urban, Creative’ yani ‘Genç, Şehirli ve Yaratıcı’ kelimelerinden türettiği bu kavramı “Hipster’lar gibi yaratıcı aynı zamanda da Yuppie’ler gibi başarılı” Y kuşağı insanlarını tanımlamak için kullanmak niyetinde. Ancak eğri oturup doğru konuşalım, Infante oturduğu yerden kavram uydurmuş. ‘Yuccie’ dediği de sizin, bizim Hipster dediğimiz arkadaşların 25 yaşını geçmiş hali. Madem her hırkaya, her sakallıya, kentliye, köylüye birer kavram atayacağız, bizim neyimiz eksik? Çekinmeden iddia ediyoruz: Yuccie’den sonra sıra bu arkadaşları konuşmaya gelecek!

Haberin Devamı

Yuccie’yi öğrendik, işte sıradakiler

İşte örnek bir yuccie.

‘ÇOÇA’lar
Çok çalışmaktan ölmüş, yaratıcılığa da kentliliğe de zerre vakti kalmamış bir kuşağın üyeleridirler. Partiyle, ortamlarla, şunla, bunla işleri olmaz. Boş vakitlerinde evde oturup internetten dizi izlerler. Zira sabah iş vardır.

‘EVAGFIRFIR’lar:
‘Evliyim ama gözlerim fıldır fıldır’
kelimelerinden türemiştir. İkinci bir telefon alıp Tinder’da onu sağa at bunu sola at diye diye gezerler. Eski usul çapkınların ‘kentli ve yaratıcı’ olanları da diyebilirz. X kuşağı bir de bunlar ağırlıklı olarak.

‘YETİM’ler:
‘Yeni Türkiye’nin inceden mağdurları’. Genç, kentli ve sinirlidiler. “Şu ortamda tüm derdimiz bitti ekşi mayalı ekmek yapması mı kaldı” gibi çıkışlarla girdikleri ortamı gererler. Sosyal medya performansları iyidir.

‘ORHAN’lar

Yuccie’yi öğrendik, işte sıradakiler

‘Ortamlarda Hipster aile arasında nizami’ kelimelerinin kombosuyla ürettiğimiz bir diğer kavram. Sakalından, köstekli saatine Hipster’lığın tüm gereklerini yerine getiren bu grubun fertleri ülkede ağız tadıyla Hipster’lık yapılabilen semt sayısı iki (sayıyla 2) olduğundan zorluk çekmektedir. İlgili mahallelerden çıkıp baba ocağına giderken kendilerine çekidüzen verirler. Aile içinde Hipster’lık yapmazlar.

Haberin Devamı

‘EVMU’lar:
Sık sık 15 yıl öncesinin ‘emo’ akımıyla karıştırılsalar da alakaları yoktur. Evli ve mutludurlar. “Çocuğunuzun resmini sosyal medyaya yüklemeyin bundan sonra” denmediği sürece sıkıntı çıkarmazlar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!